۱۶ بهمن ۱۳۸۸، ۱۱:۲۴

حوزه چاپ و نشر نیازمند نظارت بیشتری است

حوزه چاپ و نشر نیازمند نظارت بیشتری است

معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: حوزه چاپ و نشر نیازمند نظارت بیشتری بر کیفیت کتابهای منتشر شده است.

به گزارش خبرنگار مهر در قم، محسن پرویز پیش از ظهر پنجشنبه در مراسم افتتاحیه پنجمین نمایشگاه بزرگ کتاب قم که در مجتمع امام خمینی(ره) برگزار شد، با تأکید بر لزوم نظارت بر کیفیت حوزه چاپ و نشر کتاب، بیان کرد: ما باید به کیفیت، بهای بیشتری بدهیم و به سمت حمایت از کتابهایی پیش برویم که از کیفیت بالاتری برخوردار هستند.

وی ادامه داد: باید کمیته‌ای بی طرف تشکیل شود و کتاب‌هایی را که از کیفیت خوبی برخوردار هستند اما به دلیل کمبود امکانات مالی فرصت چاپ پیدا نکرده‌اند را بررسی کند و این کتاب‌ها قبل از چاپ پیش خرید شوند تا هیچ اثر مکتوبی که دارای ارزش چاپ است، به دلیل وجود مشکلات مالی از فرصت چاپ باز نماند.

معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از به هدر رفتن بودجه بیت المال در حوزه چاپ و نشر انتقاد کرد و بیان داشت: نباید بودجه بیت‌المال را در اختیار کسانی که در حال مبارزه با انقلاب هستند قرار دهیم و به تحقق اهداف آنها کمک کنیم، این افراد باید بودجه خود را از دشمنانی که به آنها خدمت می‌کنند، بگیرند و نباید بودجه بیت‌المال به آنها تخصیص یابد.

پرویز ادامه داد: بودجه بیت المال باید در اختیار کتابهایی قرار بگیرد که به ترویج دین اسلام و اهداف انقلاب بیانجامد و اگر قرار است پولی پرداخت شود باید در جهت نشر این نوع کتاب‌ها باشد.

وی با اشاره به این مطلب که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی قصد دارد در سال آتی وجه همت خود را به افزایش کیفیت کتاب‌های چاپ شده در کشور معطوف کند، اظهار داشت: اگر کتابی ضوابط نشر را زیر پا نگذاشته باشد‌، از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مجوز چاپ می‌گیرد اما گاهی در برخی از کتابها عناوینی زیبا و دلربا استفاده می‌شود که اهداف غیر فرهنگی را دنبال می‌کند.

چاپ کتابهای وارداتی محدود می‌شود

پرویز در خصوص حوضه کتابهای دینی گفت: ما در حوزه چاپ کتاب‌های دینی به توفیق‌های زیادی دست پیدا کرده‌ایم اما در سالهای گذشته در این حوضه کتاب‌های زیادی به چاپ رسیده که کتاب‌های وارداتی و ترویج دهنده دین بدون شریعت بوده‌اند و این کتابها به جوانان القا می‌کند که شما خدا را باور داشته باشید اما نیازی نیست به فرمان خدا عمل کنید.

وی ادامه داد: به لطف خدا، امروز چاپ این نوع کتابها در کشور محدود شده است و کاهش چاپ این نوع کتاب‌های ترجمه شده را باید با انتشار کتاب‌های بیشتر در داخل کشور جبران کنیم.

سالانه 55 هزار کتاب در کشور چاپ می شود

پرویز گفت: ما در حوضه چاپ و نشر کتاب به اهداف پیش‌بینی شده برنامه چهارم توسعه رسیده‌ایم و هم اکنون تعداد 55 هزار عنوان کتاب سالانه در کشور به چاپ می‌رسد که تیراژ متوسط آنها سه هزار و 500 نسخه است.

مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی قم نیز درباره برپایی نمایشگاه بزرگ کتاب قم گفت: این نمایشگاه در 140 غرفه با 307 هزار عنوان کتاب و با حضور ناشران استان قم و دیگر استان‌های کشور برپا شده است که البته به دلیل کمبود فضا، یکی از مشکلات این نمایشگاه است.

محمد حسین استاد ادامه داد: نمایشگاه کتاب امسال با مدیریت و سرمایه‌گذاری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قم و معاونت فرهنگی وزارت ارشاد برگزار می‌شود که مجری برگزار کننده آن شرکت تعاونی ناشران استان قم است.

وی گفت: امیدواریم برپایی این نمایشگاه‌ها به تعامل هر چه بیشتر ناشران استان قم با ناشران دیگر استانها و همچنین ترویج فرهنگ کتاب‌خوانی بیانجامد. 
 

 

کد خبر 1030068

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha