۱۸ بهمن ۱۳۸۸، ۱۰:۱۳

ارائه طرح سیستم کنترل ترافیک فضایی توسط سازمان ملل

ارائه طرح سیستم کنترل ترافیک فضایی توسط سازمان ملل

سازمان ملل قصد دارد هفته آینده طرح پیشنهادی تشکیل گروه بین المللی کنترل ترافیک فضایی را به منظور جلوگیری از وارد آمدن آسیب به ماهواره ها و فضاپیماهای موجود در مدار زمین مورد بررسی قرار دهد.

به گزارش خبرگزاری مهر، متخصصان فضایی از سراسر جهان در این نشست درباره راههای مختلف مهار بحران رو به رشد زباله های فضایی در اطراف زمین گفتگو خواهند کرد. این نشست یک سال پس از زمانی برگزار خواهد شد که دو ماهواره روسی و آمریکایی در مدار زمین با یکدیگر برخورد کردند و به تعداد زباله های فضایی موجود در مدار افزودند.

گمان می رود در حال حاضر بیش از 19 هزار قطعه بزرگتر از 10 سانتیمتر در مدار زمین با سرعتی بالا در حرکتند در حالی که احتمال وجود 500 هزار قطعه دیگر بزرگتر از تمبرهای پستی و دهها میلیون قطعه کوچکتر از این ابعاد نیز وجود دارد.

با وجود اینکه این قطعات نسبتا کوچک هستند بیشتر آنها با سرعتی بالاتر از 25 هزار و 105 کیلومتربر ساعت در حرکتند که در این سرعت یک تکه کوچک رنگ نیز می تواند خسارتی برابر برخورد فشنگی با کالیبر 22 داشته باشد.

از سویی دیگر افزایش تعداد ماهواره ها در مدار زمین نیز این منطقه از فضا را به منطقه ای خطرناک تبدیل کرده است. مدار پایینی زمین اکنون به اندازه ای از ماهواره ها انباشته شده است که متصدیان این ماهواره ها معمولا برای نجات این سیستمها از برخورد با یکدیگر باید مسیر آنها را به صورت متوالی و ناگهانی تغییر دهند.

مقامات اکنون درصددند با این طرح سیستم بین المللی مدیریت ترافیک فضایی را راه اندازی کنند که توانایی ردیابی و کنترل حرکت فضاپیماها و اطمینان یافتن از ایمن بودن مسیر حرکت آنها را داشته باشد. در حال حاضر آمریکا تنها کشوری است که توانایی ردیابی ماهواره ها و ذرات فضایی را دارد به همین دلیل دیگر کشورها و متصدیان ماهواره ها به این توانایی آمریکا و هشدار آنها برای صورت دادن عملیات فوری برای نجات ماهواره ها نیازمندند.

بر اساس گزارش تلگراف، آژانس فضایی اروپا در حال حاضر کار بر روی سیستم ردیاب جدیدی را با نام "برنامه هشدار فضایی" آغاز کرده است که می تواند بخشی از طرح سیستم بین المللی کنترل ترافیک فضایی را تشکیل دهد. کمیته سازمان ملل همچنین قصد دارد قوانین جدیدی درباره ماهواره هایی که پس از اتمام ماموریت امکان نابودی کامل آنها در اتمسفر زمین وجود داشته باشد را مورد بررسی قرار دهد و طرحهای مرتبط با چگونگی پاکسازی مدار زمین از زباله های فضایی موجود نیز در این نشست مطرح خواهند شد.

کد خبر 1031155

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha