۱۸ بهمن ۱۳۸۸، ۱۲:۵۰

غضنفری خبر داد:

واردات 41.5 میلیارد دلاری کالا در 10 ماهه امسال

واردات 41.5 میلیارد دلاری کالا در 10 ماهه امسال

وزیر بازرگانی اعلام کرد در ده ماهه اول امسال میزان صادرات بدون احتساب میعانات گازی به 16.8 میلیارد دلار و میزان واردات به 41.5 میلیارد دلار رسیده است.

به گزارش خبرنگار مهر، مهدی غضنفری امروز در یک نشست مطبوعاتی با اشاره به وجود چهارضلعی تجارت در اقتصاد کشور به ارتباط تمامی اضلاع با یکدیگر،گفت: به طور قطع موفقیت در عملکرد وزارت بازرگانی مستلزم برقراری تعادل در این چهارضلع شامل تنظیم بازار، تامین و توزیع، صادرات غیر نفتی و واردات است و هر گاه هریک از اضلاع این چهارضلعی از تعادل خارج شود، ذینفعان معترض خواهند شد.

وی افزود: این چهار ضلعی دو ورودی شامل تامین کالا از تولید داخل و یا واردات دارد و خروجی های نیز مصرف داخلی و صادرات هستند.

وزیر بازرگانی تصریح کرد: اهدافی که وزارت بازرگانی برای مدیریت این چهارضلعی در نظر گرفته شامل بیشترین استفاده از تولید داخلی برای تامین مایحتاج مردم و صادرات است که البته در این میان موضوع نهضت کاهش قیمت تمام شده باید به صورت پررنگ تر دیده شود.

به گفته غضنفری، واردات نیز باید به گونه ای مدیریت شود که در سه وجه دیگر چهار ضلعی که تولید داخلی، مصرف کننده و صادرات قرار دارد تاثیر مثبتی به جای گذارد به نحوی که اگر واردات حامی این سه وجه نباشد، واردات موثر صورت نخواهد پذیرفت.

وی خاطر نشان کرد: وزارت بازرگانی در سازمان توسعه تجارت ایران تلاش بر تقویت صادرات کالا و خدمات دارد تا بتوان ارزش افزوده و اشتغال بالاتری در کشور را شاهد بود. از سوی دیگر، حمایت از حقوق مصرف کننده نیز مد نظر است و اگر این هدف تامین نشود نمی توان گفت عملکرد موفقی در چهارضلعی تجارت حاصل شده است.

وزیر بازرگانی تنظیم بازار را به معنای پایداری رابطه بین اضلاع چهارضلعی تجارت دانست و تصریح کرد: حجم کل تجارت نیز باید بیشترین مقدار باشد و تنها در یک بعد که صادرات یا واردات است تقویت نشود.

این عضو کابینه دهم در تشریح عملکرد و برنامه های وزارت بازرگانی در خصوص تجارت خارجی گفت: آمار گمرک در 10 ماهه ابتدای سال جاری میزان صادرات را بدون احتساب میعانات گازی 16.8 میلیارد دلار نشان می دهد که این رقم در سال گذشته 15.4 میلیارد دلار بوده و رشد 9 درصدی در ارزش را نشان می دهد ضمن اینکه صادرات به لحاظ وزنی نیز رشد داشته است.

به گفته غضنفری میزان صادرات در 10ماهه ابتدای سال جاری با احتساب میعانات گازی رقم 20.4 میلیارد دلاری را نشان می دهد که در مقایسه با سال 87 که 19.7 درصد بوده است 3.5 درصد رشد را نشان می دهد.

وی با اشاره به حجم قراردادهای صدور خدمات فنی و مهندسی در همین مدت خاطر نشان کرد: این حجم یک و نیم میلیارد دلار بوده که امید می رود تا پایان امسال افزایش یابد، در این میان باید به این نکته توجه داشت که هدف برنامه چهارم در سال آخر صادرات 12.8 میلیارد دلاری را پیش بینی کرده بود.

به گفته وزیر بازرگانی، در حوزه واردات نیز آمارها در 10 ماهه نخست امسال نشانگر ارقام 41.5 میلیارد دلاری است که در مقایسه با 46.9 میلیارد دلاری 10 ماهه مشابه سال قبل 5.4  میلیارد دلار کاهش را نشان می دهد که عمدتا ناشی از کاهش قیمتهای جهانی است.

غضنفری اظهار داشت: در ترکیب کالاهای صادراتی در 10 ماهه نخست امسال میعانات گازی 17 درصد، پتروشیمی 28 درصد و سایر کالاها 55 درصد سهم داشته اند. ضمن اینکه امارات با 26 درصد سهم در واردات، آلمان با 10 درصد، چین 9 درصد، کره 6 درصد، سوئیس 4 درصد و سایر کشورها 45 درصدنقش آفرینی کرده اند.

وی با اشاره به تمهیدات سازمان توسعه تجارت ایران برای ارتقای ارقام صادراتی به صدور 7 مورد مجوز راه اندازی پایانه های صادراتی اشاره و تصریح کرد: همچنین خطوط کشتیرانی در جنوب و شمال کشور نیز مورد حمایت قرار می گیرد تا به صورت منظم کالاها را حمل کنند.

وزیر بازرگانی با اشاره به امضای پروتکل تعرفه ترجیحی کشورهای اسلامی از سوی ایران، خاطرنشان کرد: هدف از این پروتکل کاهش 7 درصدی تعرفه کالاهایی است که تعرفه آنها بالای 10 درصد است. همچنین تلاش شده است در نشست ژنو ایران در نظام جهانی ترجیحات تعرفه ای فعال شود که در آنجا 70 درصد کالاها مشمول 20 درصد کاهش تعرفه ای خواهد شد.

به گفته وی این نظام خارج از سازمان جهانی تجارت شکل گرفته و هنوز زمان اجرای پروتکل آن مشخص نیست و تنها موافقت اعضا جلب شده است.

این عضو کابینه دهم با بیان اینکه ایران لیست مثبت کالایی خود را برای اکوتا (نظام تعرفه ترجیحی بین کشورهای اکو ) آماده کرده است، خاطر نشان کرد: منتظر 4عضو دیگر اکو برای ارائه این لیست هستیم تا بتوان این نظام را پیاده سازی کرد.

به گفته غضنفری، رژیم تجاری ایران به دبیرخانه سازمان جهانی تجارت ارائه شده و ایران منتظر دریافت سئوالات اعضای این سازمان برای طی کردن پروسه الحاق است.

وزیربازرگانی با تاکید بر ضرورت اجرای طرح مدیریت موثر واردات، خاطر نشان کرد: در این راستا انجام اقدامات حفاظتی، جبرانی و ضد دامپینگ در دستور کار قرار گرفته و اخیرا پرونده واردات نوعی فولاد ازکشورهای CIS و اسید سیتریک از یکی از کشورهای آسیایی برای بررسی موضوع دامپینگ در حال بررسی است.

به گفته وی، وزارت بازرگانی از موسسه استاندارد و وزارت بهداشت درخواست کرده است تا اسامی کالاهای غیر کیفی را معرفی کند تا وزارت بازرگانی از ثبت سفارش آنها جلوگیری به عمل آورد، ضمن اینکه از اتاق بازرگانی نیز درخواست شده است تا تشکلهای وارداتی را هر چه سریعتر شکل دهد تا بتوان از ورود کالاهای غیر کیفی به کشور جلوگیری به عمل آورد.

غضنفری گفت: بر اساس نظر گمرک و سازمان توسعه تجارت ایران، قانون مربوط به کالاهای متروکه و مدیریت قاچاق مانعی برای مدیریت موثر واردات است چرا که هم اکنون قانون این اجازه را می دهد که کالاهای قاچاق و متروکه به نوعی قیمت گذاری شده  و وارد بازار شوند.

وی گفت: کمیسیون اقتصادی مصوب کرده است تا وزارت بازرگانی به کمک چند دستگاه راهکارهای کاهش قیمت تمام شده را ارائه کند که بر این اساس، موسسه مطالعات و پژوهش های بازرگانی تفاهم نامه ای را در این باره با اتاق تهران آماده امضا کرده است.

کد خبر 1031375

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha