همیشه بعد از پایان جشنواره بحث درباره کیفیت داوری فیلمها بالا میگیرد و نظرات متفاوتی در این باره مطرح میشود .جشنواره بیست و هشتم فیلم فجر هم از این قاعده مستثنا نبود.
اسفندیار شهیدی فیلمبردار سینمای ایران و یکی از دوارن بخش مسابقه بیست و هشتمین جشنواره فیلم فجر به خبرنگار مهر گفت: ما در این دوره از داوریهای جشنواره، به دنبال دیدن و ارزیابی فقط چند فیلم خاص نبودیم. بلکه با دقت و وسواس بسیار تمامی آثار را مورد توجه قرار دادیم.
وی افزود: متاسفانه آثار سینمای ایران به سمت سطحی نگری پیش می رود و این موضوع برای من بسیار آزار دهنده است. متاسفانه برخی تولید کنندگان فیلم های سینمایی با این نگاه که میخواهند مخاطبان را به سینما دعوت کنند چنین نگاهی را رواج میدهند . از طرفی دیگرنگاه تلویزیونی به شدت وارد سینما شده است و این موضوع نیز می تواند ضربات جبران ناپذیری به بدنه سینما وارد کند.
شهیدی درباره کیفیت فنی آثار این دوره از جشنواره بیان کرد: خوشبختانه به لحاظ فیلمبرداری سینمای ایران رشد بسیاری داشته است و نکته قابل توجه در این موضوع حضور نسل جدید از فیلمبرداران است که کار خود را بسیار جدی میگیرند و با کوشش اهداف خود را دنبال می کنند .آنها برای رسیدن به سبک وشیوه تازه هر سختی را میپذیرند. در صورتیکه احساس میشود، پیشکسوتان این حوزه اشتیاق را برای کار از دست داده اند.
وی ادامه داد: متاسفانه در زمینه موسیقی متن فیلمها ما با رکود مواجه شدیم. در صورتیکه در بخش صدا و تدوین ما با استعداد تازهای روبرو شدهایم که باعث رشد سینمای ایران میشوند.
عضو هیئت داوران جشنواره فیلم فجر با اشاره به ویژگیهای داوری در این دوره از جشنواره گفت: فیلمی مانند "ملک سلیمان" با بودجهای کلان ساخته شده است . چنین فیلمی در بخش فنی و تکنیکی از عوامل حرفه ای و خارجی بهره گرفته است. مقایسه این فیلم با تولیدات رایج سینمای ایران که عمدتا بودجههایی محدود دارند ، درستی نیست. من بعید می دانم چنین فیلمی در اکران عمومی نیز چندان موفق باشد و بتواند این سرمایه را بازگرداند.
وی همچنین درباره ترکیب شش نفره این هیئت عنوان کرد: در این ارتباط مشکل خاصی وجود نداشت زیرا نگاه و سلایق نزدیک به یکدیگر داشتم.
شهیدی درباره انتخاب بازیگران برتر جشنواره، گفت: بازیگران حضور خوبی در این دوره داشتند به همین دلیل قضاوت حاصل کار آنها بسیار سخت بود. برای اینکه بتوانیم ارزیابی منصفانهای داشته باشیم، دیپلم های افتخاری در این بخش در نظر گرفتیم.
وی افزود: ما فقط در بخش اهداء جوایز بخش فنی فیلمها بحثهای طولانی با یکدیگر انجام دادیم. زیرا عوامل فنی "ملک سلیمان" حرفه ای بودند و کارهای خوبی ارائه کردند، اما هدف ما توجه به عوامل ایرانی فیلم ها بود. به همین دلیل در این بخشها نیز جوایز متعددی اهداء شد.
شهیدی درباره انتخاب محسن تنابنده به عنوان بهترین بازیگر نقش اول مرد، گفت: او در فیلم "سنگ اول" از یک نقش ساده پردازش بسیار خوبی ارائه کرده بود و حضور وی فیلم را تحت الشعاع قرار می داد. من شخصا بازی وی را در این فیلم بسیار قبول داشتم، اما دوستان دیگر در بخش داوری فیلم "هفت دقیقه تا پاییز" را نیز مورد توجه قرار دادند.
نظر شما