به گزارش خبرنگار مهر در مشهد، مهدی جمشیدی ظهر یکشنبه در نشست مطبوعاتی همایش الگوهای توسعه پایدار در مدیریت آب که در آستانه برگزاری این همایش تشکیل شد، افزود: بسیاری از مردم از تعرفه و قیمت اقتصادی آب اطلاع ندارند به همین دلیل آب را به راحتی مصرف کرده و گاه هدر می دهند.
وی الگوی استاندارد مصرف را برای هر فرد بین 70 تا 150 لیتر در شبانهروز اعلام کرد که متناسب با اقلیم هر منطقه قابل تغییر است.
وی گفت: به فرض این که تمام مناطق استان وضعیت مناسب داشته باشند و افراد هر خانوار را چهار نفر در نظر بگیریم میزان آب مصرفی توسط این عده 600 لیتر در شبانه روز و 18 هزار لیتر در هر ماه میشود در حالیکه متوسط الگوی مصرف مصوب 22 هزار لیتر در ماه است، بنابراین این تفاوت مصرف به طور طبیعی بسیاری از مشترکان را در دایره الگوی مصرف قرار میدهد.
مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب خراسان رضوی در همین رابطه استفاده از پساب فاضلاب و جایگزینی آن به جای آب کشاورزی را یک راهکار برای جبران بخشی از کمبود آب شرب شهرها عنوان کرد و با انتقاد از مصرف آب شیرین در تولید محصولات کشاورزی افزود: در این زمینه عقب هستیم و امروز این مهم یک چالش برای شرکت آب و فاضلاب خراسان رضوی محسوب میشود.
وی بیان کرد: در ایران ضعف شدید مدیریت آب وجود دارد که باید سعی شود قطعنامه ای عملی و اجرایی برای آن تدوین شود.
جمشیدی در ادامه از حذف تدریجی منابع آب به دلیل افت کمی و کیفی آب خبر داد و اظهار داشت: حذف منابع آب باعث شده تا برای تأمین آب شهرها اقدام به انتقال آب از فواصل دور، گاهی 100 کیلومتری شود که این امر هزینه زیادی را متوجه شرکت میکند.
وی گفت: مصرف آب در خراسان رضوی بیشتر از استاندارد است به طوری که بر اساس استانداردها سقف مصرف آب برای یک خانواده چهار نفره 18 هزار لیتر در ماه است در حالیکه این میزان درخراسان رضوی با توجه به کم آب بودن آن به طور متوسط 22 هزار لیتر است.
همایش الگوهای توسعه پایدار در مدیریت آب، یکم اسفند در مشهد برگزار می شود.
نظر شما