به گزارش خبرنگار مهر در کرمان، پس از گذشت دو روز از سیل جنوب کرمان همچنان 500 خانوار کهنوجی به دلیل آبگرفتگی منازل سرگردان هستند.
ساخت غیراصولی پل سمیه به وسیله پیمانکار طرح بر رودخانه سیلابی کهنوج که از مرکز شهر می گذرد موجب می شود این پل در هنگام بروز سیلاب به عنوان سد عمل کند و آب پس از تجمع پشت این پل به محله های مسکونی مجاور پل راه یابد.
این مسئله در سیل چند ماه پیش کهنوج نیز موجب آبگرفتگی بسیاری از منازل مسکونی در نزدیکی پل سمیه شد و در سیل دو روز قبل این شهر نیز موجب شد آب به محله های جانبازان، شهرک امام خمینی(ره)، حسین آباد سمیه و ناصرآباد راه یابد و موجب آبگرفتگی این محله ها و 500 خانه مسکونی شد و تنها چند ماه پس از تخلیه این محله ها از سیلاب و گل و لای دوباره این محله ها مملو از آب و گل شد.
عدم لایروبی پل سمیه در سنوات گذشته، مشخص نشدن حریم رودخانه و ساخت و ساز در حریم رودخانه سیلابی کهنوج، کم عرض بودن دهنه پل و تجمع نخاله ها و آبرفت در زمین سیل در دهانه پل و مسدود شدن آنها از مشکلات عمده رودخانه کهنوج و پل سمیه است که با توجه به وقوع دومین سیل طی ماه های اخیر در شهر کهنوج لزوم بهسازی یا تخریب این پل تازه تاسیس و احداث پل جدید را گوشزد می کند.
پس از گذشت دو روز از بروز سیل در کهنوج هم اکنون آب و گل ولای در محله های مختلف پل سمیه جمع شده است و این امر زندگی ساکنان این مناطق را مختل کرده است.
فرماندار کهنوج در گفتگو با خبرنگار مهر در کرمان درخصوص بروز این مشکل و وضعیت شهرستان سیل زده کهنوج در جنوب استان کرمان گفت: هم اکنون سیل فروکش کرده است و دستگاه های امدادی درحال امدادرسانی به سیل زدگان هستند و اعتبارت لازم از سوی استانداری کرمان در راستای رفع خسارات ناشی از سیل بزودی اختصاص خواهد یافت.
عباس اطمینانی در خصوص وضعیت سیل زدگان شهر کهنوج گفت: سیل بیشتر در محله های اطراف پل سمیه خساراتی را به جا گذاشته است که به همین دلیل 500 خانه حوالی این پل دچار آبگرفتگی شده است.
وی خاطرنشان کرد: شهرداری کهنوج هم اکنون در حال شن ریزی و تخلیه آب و گل و لای از کوچه ها و خانه های مسکونی منطقه است اما به تنهایی نمی تواند در کوتاه مدت در این خصوص اقدام کند و نیاز به کمکهای بیشتر به خصوص دستگاه های لجن کش است.
وی در خصوص ساخت غیراستاندارد پل سمیه گفت: این پل در گذشته ساخته شده است و ساخت آن غیراصولی بوده است و مشکل فنی دارد.
فرماندار کهنوج افزود: در هنگام بروز سیل ساختار غیراصولی پل موجب هدایت آب به درون شهر می شود.
وی اضافه کرد: در گذشته در خصوص ساخت این پل کار فنی و کارشناسی نشده است همچنین اقدام لازم در خصوص لایروبی رودخانه و تعیین حریم نیز صورت نگرفته است و بعضا شهروندان نیز به دلیل خشکسالی 10 ساله در شهرستان اقدام به ساخت و ساز در حریم رودخانه کرده اند.
اطمینانی افزود: کار مطالعاتی درخصوص رفع مشکل پل سمیه در حال انجام است و تا پایان سال جاری به اتمام می رسد و درنهایت این پل تخریب یا بهسازی خواهد شد.
نظر شما