به گزارش خبرگزاری مهر، این کشف به واسطه تحلیل 500 هزار تغییر از نقشه های ژنتیکی انسان صورت گرفت و دانشمندان دریافتند افرادی که در نزدیکی ژنی به نام TERC از تغییرات ویژه ای برخوردارند از نظر بیولوژیکی 3 تا 4 سال پیرتر از دیگر همسالان خود به نظر می آیند.
به گفته محققان این یافته نشان می دهد برخی از افراد از لحاظ ژنتیکی به گونه ای برنامه ریزی شده اند که سریعتر سالخورده شوند زیرا تاثیر این برنامه ریزی در افرادی که از تغییرات مذکور برخوردارند به خوبی نمایان است.
طی گزارشی که در نشریه نیچر منتشر شده است دانشمندان شرح دادند که دو نوع الگو برای سالخوردگی وجود دارد، سالخوردگی تقویمی و سالخوردگی بیولوژیکی که در اولی سن متناسب با گذشت سالها شمارش شده و در الگوی دوم سن بر اساس جوانی یا سالخوردگی سلولهای بدن متناسب با سن تقویمی آنها اندازه گیری می شود.
همچنین محققان معتقدند بر اساس شواهد موجود، ارتباط بیماریهای مرتبط با سالخوردگی از قبیل ناراحتی های قلبی و برخی از انواع سرطان با سالخوردگی بیولوژیکی نزدیکی بیشتری دارد تا سالخوردگی تقویمی.
بر اساس گزارش رویترز، دانشمندان از گذشته از ارتباط میان ژن TERC و طول تلومرها که کوتاه شدن آنها منجر به پیری یا بروز سرطان خواهد شد آگاه بودند اما به گفته آنها اهمیت مطالعه جدید شناسایی تغییرات ویژه این ژن است که در بدن انسان می تواند منجر به پیری زودهنگام و در پی آن بیماری های مرتبط با سالخوردگی شود.
نظر شما