۱۹ بهمن ۱۳۸۸، ۱۶:۱۹

روابط فرهنگی ایران و ترکیه بررسی شدند

همایش "بررسی روابط تاریخی، ادبی و هنری ایران و ترکیه" به همت وابستگی فرهنگی سرکنسولگری کشورمان در محل سالن اجتماعات موزه توپکاپی استانبول برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری مهر، مقارن با ایام دهه مبارک فجر انقلاب اسلامی و به مناسبت اختتامیه نمایشگاه ده هزار سال تمدن ایران- دو هزار سال میراث مشترک به همت وابستگی فرهنگی سرکنسولگری ایران در استانبول و مشارکت موزه توپکاپی همایش بررسی روابط تاریخی،ادبی و هنری ایران و ترکیه در محل سالن اجتماعات موزه توپکاپی برگزار شد.

این همایش با حضور حیدری کفیل سرکنسولگری ایران در استانبول، صدقی زاده وابسته فرهنگی سرکنسولگری ایران در استانبول، ایلبر اورتایلی رئیس موزه توپکاپی و شش تن از اساتید از ایران و ترکیه و علاقمندان به فرهنگ و تمدن ایران برگزار شد.

 استادان مدعو از ایران و ترکیه در سه نشست با ارائه مقاله به تاثیرات متقابل تاریخی، ادبی و هنری ایران و ترکیه پرداختند.

در آغاز برنامه افتتاحیه ابتدا ایلبر اورتایلی رئیس موزه توپکاپی با اشاره به سابقه دیرینه روابط  و اشتراکات تاریخی، فرهنگی و دینی دو کشور ضمن پر اهمیت خواندن برپایی نمایشگاه ده هزار سال تمدن - دو هزار سال میراث مشترک گفت: در طول روابط ایران و ترکیه همواره فرهنگ و تمدن ترکیه از فرهنگ و تمدن ایران تاثیر پذیرفته و جزء لاینفک این تمدن گردیده است.این دو کشور را می‌توان به دوقلوهای به هم چسبیده تشبیه کرد که حتی در صورت تمایل نمی‌توانند از هم جدا شوند.

وی همچنین با اشاره به تأثیرات متقابل زبان و ادبیات فارسی و ترکی افزود: پادشاهان عثمانی به زبان فارسی و پاشاهان ایران نیز به زبان ترکی شعر می‌سرودند. شعرایی همچون سعدی، حافظ و فردوسی همیشه در ترکیه مورد توجه بوده‌اند و عثمانیها نسبت به معرفی و ترویج اشعار این شاعران در کشورهای بالکان نقش مهمی داشتند.

درادامه وی در باب اهمیت زبان فارسی گفت: زبان و ادبیات فارسی برای کسانی‌که در رشته‌های تاریخ و ادبیات تحصیل می‌کنند ضروری بوده و آنها ناگزیر از فراگیری آن هستند. حتی بایستی فراگیری این زبان به‌عنوان شرط فارغ التحصیلی در دو رشته مذکور قرار داده شود.

کد خبر 1032503

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha