۲۴ مرداد ۱۳۸۳، ۸:۱۱

امروز در تاريخ

خبرگزاري مهر:امروز شنبه بيست و چهارم مردادسال1383هجري شمسي مصادف است با بيست و هفتم جمادي الثاني سال 1425هجري قمري و برابر است با چهاردهم اوت سال2004 ميلادي .

 آغاز عمليات عاشوراي دو :


در چنين روزي در سال 1364 ه ش عمليات عاشوراي دو آغاز شد . اين عمليات در منطقه چنگوله در جنوب مهران به وقوع پيوست . اين عمليات با رمزيا مهدي(عج) ادركني آغاز گرديد. مجري عمليات يادشده سپاه پاسداران انقلاب اسلامي بود .

اعلام موافقت با قرارداد 1975 الجزاير :

در چنين روزي در سال 1369 ه ش صدام حسين با ارسال نامه اي به مقامات بلند پايه جمههوري اسلامي ايران  مفاد قرار 1975 الجزاير را دوباره پذيرفت  . رژيم بعث عراق در شهريور ماه سال 1359 با ملغي دانستن قرارداد 1975 الجزاير عملا مفاد آن را زير پانهاد . صدام حسين رئيس جمهور سابق عراق ، قبل از آغاز رسمي جنگ با ظاهر شدن در برابر دوربين هاي تلويزيون عراق  قرار داد 1975را پاره  و عملا آن را بطور يك جانبه فسخ كرد .  در واقع مي توان گفت عراق در حمله به ايران اهداف زير را دنبال مي كرد : 1- حاكميت بر اروند رود و حل و فصل دعاوي مرزي مخصوصا در غرب با توجه به لغو قرارداد 1975 2- جداسازي استان خوزستان از ايران با استفاده از شعارهاي ناسيوناليستي 3- تصاحب سه جزيره تنب بزرگ ، ‌تنب كوچك و ابوموسي و گسترش حضور خود در خليج فارس 4- تضعيف منجر به سقوط جمهوري اسلامي ايران كه در صورت رسيدن به اهداف قبلي زمينه آن فراهم مي شد . در حقيقت آمريكا و غرب درصدد رسيدن به اين هدف بودند و جنگ وسيله اي براي تحقق آن بود .

در گذشت آيت الله آذربايجاني :
در چنين روزي در سال 1358 ه ق ميرزا ابوالحسن آذربايجاني مشكيني »از علماي برجسته جهان تشيع دار فاني را وداع گفت .
از ايشان آثار متعددي در حوزه علوم اسلامي به جاي مانده است كه از ميان آنها مي توان به  حاشيه بر شرح منظومه سبزواري 
اشاره كرد .

كشف بنزين :
در چنين روزي در سال 1825 ميلادي ، مايكل فارادي دانشمند بر جسته انگليسي توانست از نفت خام بنزين را استخراج نمايد .

ژاپن تسليم شد : 
در چنين روزي در سال 1945 ميلادي ژاپن تسليم متفقين شد .

در هشتم دسامبر سال 1941 آمريكا و انگلستان به ژاپن اعلان جنگ دادند و از آنجا كه آلمان ، ايتاليا و ژاپن در سپتامبر 1940 پيمان سه جانبه اي در مورد همكاري در نبرد در صورت حمله دشمن به هريك از سه كشور امضا كرده بودند ، هيتلر نيز در 11 دسامبر به آمريكا اعلان جنگ كرد . بين سال هاي 1940 و1941، ژاپن با انجام يك سري اعمال نظامي، بر خي كشور هاي منطقه را به اشغال خود در آورد . اما در همين زمان تجاوز وسيع ژاپن در خاور دور در ماه مه سال 1942 ، بوسيله ناوگان متفقين در هم شكسته شد . نيروي در يايي آمريكا هم در هفتم اوت 1942 در كانال "گودال " واقع در سالومون پياده شدند . در هشتم آوريل 1942 نخستين حمله هوايي ناگهاني به  شهر توكيو به وسيله بمب افكن هاي متوسط آمريكايي صورت گرفت . در بين  سالهاي 1943و 1944 نيروهاي آمريكايي با تفوق بر ژاپن اين كشور رابه دو نيم تقسيم كردند .درهمين زمان و در  حين جنگ جهاني دوم دانشمندان آلماني از جمله انيشتن ، تحقيقات گسترده اي را درباره انرژي هسته اي آغاز كرده بودند.  انريكو فرمي و آلبرت انيشتن  با احتمال خطر بكار گيري انرژي هسته اي توسط هيتلر ،  با فرار از دست نازي ها در آلمان در آمريكا تحقيقات اتمي خود را پايه ريزي كردند . تحقيقات اين دو دانشمند در زمينه انرژي هسته نتايج علمي فراواني را در پي داشت ، اما جنگ افروزان نه تنها به يافته هاي علمي آنان توجهي نكردند بلكه اين انرژي عظيم را صرف توليد سلاحهاي  كشتار جمعي كردند .
 سرانجام در ژوييه سال 1945 پس از پنج سال تلاش شبانه روزي نخستين بمب  در حضور يكصد نفر از دانشمندان در صحراي آلاموگودور در جنوب غربي ايات متحده آزمايش  شد . پس از آزمايش موفقيت آميز اين بمب ،  بمب اتمي اصلي برروي مردم  شهر هيرو شيما  در ساعت هشت و پانزده دقيقه صبح چنين روزي در سال 1945 ميلادي منفجر شد  . اين بمب داراي قدرتي معادل بيست هزار تن ماده منفجري تي ان تي بود و مستقيما شصت هزار نفر را كشت و صد هزار نفر را زخمي كرد و تمام شهر هير و شميا را با خاك يكسان نمود . دو روز بعد بر اساس  كنوانسوين يالتا شوروي به ژاپن اعلان جنگ داد و به مرز هاي منچوري حمله برد و در نهم اوت نيز دومين بمب بر روي ناكازاكي منفجر شد . ژاپني ها پس از اين اتفاقات مهيب در چهاردهم اوت همان سال شرايط پيشنهادي متفقين را پذيرفتند و در دوم دسامبر سال 1945 سند تسليم بلا شرط را امضا كردند . 

روز استقلال پاكستان :

كشور پاكستان در جنوب آسيا ، بين ايران و افغانستان و هند و در ساحل درياي عمان قرار دارد . مساحت آن تقريبا يك دوم مساحت ايران است . نژاد مردم اين كشور سفيد ( ايراني - ندي ) بوده و نود در صد مردم مسلمان و بقيه پيرو دين هاي برهما ، بودا ، مسيحيت و زرتشت اند. زبان رسمي مردم پاكستان اردو و انگليسي است . نوع حكومت اين كشور جمهوري است . پاكستان در چنين روزي در سال 1947 ميلادي از انگلستان مستقل شد و در سي ام سپتامبر 1947 ميلادي به عضويت سازمان ملل متحد در آمد . پايتخت آن اسلام آباد نام دارد . قبل از آزادي هند از يوغ استعمار انگليس، حزب "مسلم ليگ" كه خواهان آزادي هند و ايجاد كشوري مستقل براي مسلمانان شبه قاره بود ، تشكيل كشور پاكستان را اعلام كرد و جواهر لعل نهرو ابتدا به فرمانداري كل منصوب شد و سپس به عنوان اولين  نخست وزير انتخاب شد.

تولد هانس كريستين اورستد :
اورستد فيزيكدان بر جسته دانماركي در چنين روزي در سال1777 ميلادي ديده به جهان گشود . وي علاوه بر فيزيك در رشته شيمي نيز صاحب رايي  برجسته است . "نگاهي به قانون شيمي "عنوان مهمترين اثر علمي اوست .

تولد جان گالس ورتي :
گالس ورتي نويسنده انگليسي در چنين روزي در سال 1867 ميلادي به دنيا آمد ." فورسايت ساگا" عنوان مهمترين اثر داستاني اوست . وي در سل 1932 ميلادي جايزه نوبل ادبي را از آن خود ساخت .

تولد آرمس جرنفلت :
اين آهنگساز بر جسته فنلاندي در چنين روزي در سال 1869 ميلادي به دنيا آمد . "لالايي " عنوان مهمترين اثر موسيقايي اوست .
تولد  جان اي مك بيرد :
اين فضا نورد آمريكايي در چنين روزي در سال 1943 قدم به عرصه گيتي نهاد . او يك بار به همراه سفينه اس تي اس 41 ل به فضا رفت .

در گذشت ژول رومنز :
رومنز نويسنده بر جسته فرانسوي در چنين روزي در سال 1972 ميلادي در گذشت . وي به هنگام مرگ هشتاد و شش سال داشت .

کد خبر 103262

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha