۲۰ بهمن ۱۳۸۸، ۹:۳۶

محققان کشور موفق شدند؛

سنتز نانوذرات مغناطیسی برای تصویربرداریهای پزشکی

سنتز نانوذرات مغناطیسی برای تصویربرداریهای پزشکی

پژوهشگران دانشگاه اصفهان با ارائه روشی موفق به کاهش هزینه‌ ساخت نانوذرات مغناطیسی شدند نانوذرات مغناطیسی رسانش هدفمند دارو هسنند و در تصویربرداری پزشکی مورد استفاده قرار می گیرند.

به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر مرتضی مظفری هدف از اجرای این پروژه را تهیه نانوپودرهای فریت کبالت - روی به روش شیمیایی هم رسوبی و شناسایی ویژگیهای فیزیکی آن ذکرکرد و افزود: از آنجایی که ویژگیهای مغناطیسی مواد، با کوچک شدن اندازه ذرات آنها و رسیدن به چند یا چندین نانومتر، تابع اندازه ذرات می شود، بررسی تغییرات ویژگیهای مغناطیسی این مواد با اندازه، مد نظر بوده است. 

وی به روش اجرای این پژوهش اشاره کرد و اظهار داشت: بیشتر روشهای تهیه نانوذرات برای تولید در مقیاس بزرگ از نظر اقتصادی مناسب نیستند، زیرا هزینه بر بوده و بیشتر از عوامل سمی، مراحل پیچیده ساخت، دمای واکنش بالا و زمان واکنش طولانی استفاده می کنند. روش هم رسوبی برای تولید نانوذرات فریت در مقیاس کلان در مقایسه با روشهای دیگر از کنترل اندازه و توزیع اندازه نسبتا خوبی برخوردار است همچنین از لحاظ آلودگیهای زیستی یک روش قابل اطمینان برای تهیه نانوذرات است.

مظفری به بیان چگونگی انجام این پژوهش پرداخت و گفت: تهیه نانوبلورک های فریت های کبالت- روی با اندازه بلورک هایی کمتر از 10 نانومتر و با توزیع اندازه ذرات همگن به گونه ای که بتواند فاز فریت مورد نظر را به طور کامل تشکیل دهد، نیاز به پخت برای تشکیل فاز را برطرف کرده، بنابراین کاهش هزینه های تولید را به دنبال دارد.

وی ادامه داد: این دسته مواد توانایی کاربرد در شاره های مغناطیسی، دستگاههای ذخیره کننده اطلاعات و تشخیص و درمان پزشکی را دارند. شاره های مغناطیسی موادی هستند که در رسانش دارویی و تصویربرداری پزشکی کاربرد دارند.

کد خبر 1032711

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha