به گزارش خبرنگار مهر در اصفهان، اعضای شورای شهر اصفهان در جلسه فوقالعاده خود با تصویب لایحه دو فوریتی با تعدیل طبقه یازدهم ساختمان جهاننما موافقت کردند.
اعضای شورای شهر اصفهان لایحه دو فوریتی شهردار اصفهان مبنی بر تعدیل ساختمان مذکور و خاتمه یافتن سایر مسائلی که پیرامون آن وجود دارد را به تصویب رساندند.
مرتضی سقائیان نژاد در لایحه دو فوریتی خود با اشاره به پیگیریهای کمیته میراث جهانی یونسکو در خصوص ساختمان جهاننما و مفاد بند 13 مصوبه 20 فروردین سال 88 هیئت محترم وزیران و بررسی آن در جلسات مشترک بین میراث فرهنگی، استانداری و شهرداری و حصول توافق مبنی بر عدم تعدیل طبقه یازدهم ساختمان جهاننما در قبال دریافت خسارت بر اساس نظر هیئت کارشناسان رسمی دادگستری، از شورای اسلامی شهر اصفهان خواست برای تعدیل ساختمان مذکور و خاتمه دادن به سایر مسائل پیرامون آن این لایحه را در جلسه علنی شورا مطرح نمایند.
رئیس شورای شهر اصفهان پس از قرائت این لایحه و تصویب آن در سخنانی به مصوبه سال 1384 این شورا مبنی بر الزام شهردار اصفهان به انجام توافقات لازم در راستای اجرایی کردن طرح تعدیل ساختمان جهاننما و ارائه برنامه زمانبندی آن به استاندار اشاره کرد و گفت: لایحه امروز هم در راستای همان مصوبه بود که با اتفاق آراء به تصویب رسید.
عباس حاجرسولیها اهتمام اعضای شورای شهر اصفهان به حفظ و حراست از آثار ارزشمند تاریخی این شهر را یادآور شد و گفت: این شورا همچنان بر اجرای طرح جامع حفاظت از میدان امام (ره) و محور تاریخی و فرهنگی پیرامون آن تاکید دارد.
وی اختصاص 300میلیون تومان جهت خرید آثار هنرمندان صنایع دستی در بودجه سال آینده شهرداری، آمادگی احداث موزههای مختلف و توسعه حمایت از هنرمندان اصفهانی را هم در همین راستا عنوان کرد و گفت: بر اساس مصوبه امروز مقرر شد هزینه 30 میلیارد ریالی خسارات مالی وارده به این تخریب، توسط هیئت محترم دولت، استانداری و سازمان میراث فرهنگی پرداخت شود که نیمی از این مبلغ با مصوبه این شورا جهت خرید اتوبوسهای شهری اختصاص یافت.
تصویب مصوبه تعدیل جهاننما در راستای تعامل با یونسکو است
در بخش دیگری از این جلسه نایب رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان طی سخنانی، حساسیت و علاقهمندی اعضای این شورا به آثار گرانبهای تاریخی و میراث فرهنگی را یاد آور و افزود: تصویب لایحه امروز نیز در راستای تعامل با سازمان فرهنگی یونسکو بود.
سید کریم داودی همچنین اظهار داشت: از سازمان میراث فرهنگی و دیگر ارگانهای مرتبط انتظار داریم نسبت به احداث موزههای فرش و صنایع دستی، اقدام لازم را مبذول دارند.
وی با غیراصولی خواندن ادعاهای بعضی از مسئولان، مبنی بر بیتوجهی مدیریت شهر اصفهان به آثار فرهنگی تاریخی خاطر نشان کرد: محدودیت ارتفاع در صدور پروانههای ساختمانی به ویژه در حاشیه زایندهرود، جلوگیری از احداث ساختمانهای بلندمرتبه، احیای بدنه چهارباغ، احیای بافت تاریخی شهر و آغاز عملیات اجرایی میدان عتیق گواهی بر نتیجه جدی این مدیریت به آثار فرهنگی تاریخی شهر اصفهان است.
داودی با بیان اینکه مدیریت شهر اصفهان به عنوان افرادی بومی، دلسوز از هیچ تلاشی برای حفظ و مرمت آثار فرهنگی تاریخی این کلانشهر دریغ نمیکنند، این ادعاها را خلاف واقع بیان کرد و افزود: تشکیل سازمان نوسازی بهسازی شهر اصفهان و تامین بودجه 6 میلیاردی آن توسط شهرداری مؤید این امر است.
نایب رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان به طرح موضوع تعدیل طبقهای دیگر از ساختمان جهاننما اشاره و تدبیر، هماهنگی و همدلی مسئولان برای حل مسائل و مشکلات شهر را مورد تاکید قرار داد و یادآور شد: هماهنگی با سازمانها و نهادهای بینالمللی در جهت حفظ اقتدار نظام یک اصل است که در تصمیمگیری امروز شورای اسلامی شهر مورد توجه قرار گرفت.
سازمان میراث فرهنگی احیای محوطههای تاریخی را در برنامه کاری خود قرار دهد
همچنین در بخش دیگری از این جلسه فتح الله معین دیگر عضو شورای اسلامی شهر اصفهان هم با اشاره به ضرورت احیای محوطههای تاریخی و گردشگری اطراف میدان امام(ره) تصریح کرد: متاسفانه این اقدام سازمان میراث فرهنگی ناقص مانده به نحوی که برخی بناهای اطراف میدان امام مثل ساختمان قدیمی بانک ملی در حال نوسازی و بازسازی است.
وی افزود: همان طور که برای حفظ حریم میدان امام(ه) ساختمان جهان نما تعدیل میشود باید برای ساماندهی کامل این محور اقدامات تکمیلی دیگری نیز انجام شود.
سخنگوی شورای اسلامی شهر اصفهان هم با بیان اینکه آغاز به کار شورای سوم با اتمام عملیات ساختمانی برج جهان نما مقارن بود، افزود: اعضای فعلی شورای اسلامی شهر زمانی به کار مشغول شدند که بحث تخریب دو طبقه این ساختمان مطرح بود و طراحی، تصویب و احداث این ساختمان در زمان هیچ یک از اعضای سه دوره شورای اسلامی شهر نبوده است.
ابوالفضل قربانی همراهی اعضای این شورا در تصویب لایحه تعدیل جهان نما را گویای توجه آنان به آثار فرهنگی و تاریخی شهر دانست و گفت: علیرغم تحمیل خسارات مالی سنگین به شهرداری، اعضای شورای اسلامی شهر با این تعدیل موافقت کردند و چه بسا اگر امروز طرح احداث این ساختمان مطرح می شد هیچ کدام موافق نبودیم.
بسیاری از فضاهای تاریخی اطراف میدان امام در حال تخریب است
وی به مسئولان سازمان میراث فرهنگی و گردشگری استان اصفهان متذکر شد: به فضاهای اطراف میدان امام (ره) و دیگر آثار تاریخی و فرهنگی شهر هم توجه لازم را داشته باشند چرا که بسیاری از آنها در اثر بیتوجهی در حال تخریب است و برخی دیگر هم به محل فساد و اجتماع افراد مسأله دار تبدیل شده و مالکان و همسایگان آنها هم در بلاتکلیفی به سر میبرند.
یکی دیگر از اعضای شورای شهر اصفهان نیز در این جلسه با اشاره به وجود دهها اثر تاریخی و چندین هکتار بافت فرسوده در کلانشهر اصفهان، خواستار برگزاری نشست مشترک میان اعضای شورای اسلامی شهر، شهرداری، میراث فرهنگی و مسکن و شهرسازی شد.
قرار است نماینده یونسکوتا نیمه اسفند ماه سال جاری به اصفهان سفر کنند تا علاوه بر برج جهاننما، تاثیر عبور مترو بر میدان امام و دیگر ابنیه تتاریخی اصفهان را بررسی کنند.
نظر شما