سود 2.5 برابری فروش سیب درجیب دلالان/ سیب دماوند روی دست باغداران

استان تهران - خبرگزاری مهر: مدیرعامل تعاونی باغداران شهرستان دماوند گفت: 80 درصد تولیدات سیب شهرستان دماوند در سردخانه باقیمانده و در صورت اجرایی شدن طرح جدید تعرفه های وارداتی، ورشکستگی باغداران این شهر حتمی است.

به گزارش خبرنگار مهر در دماوند، انتشار اخباری مبنی بر تغییر تعرفه های وارداتی از اواسط بهمن ماه سال جاری کشاورزان و باغداران شهرستان دماوند را دچار نگرانی کرده است.

ورشکستگی باغداران در پی اجرای طرح تعرفه های صادراتی جدید

مدیرعامل تعاونی باغداران شهرستان دماوند پیرامون زیانهایی که باغداران این شهرستان از برنامه های جدید وزارت بازرگانی خواهند دید، به خبرنگار مهر گفت: 80 درصد تولیدات سیب شهرستان دماوند در سردخانه باقیمانده و در صورت اجرایی شدن این طرح، ورشکستگی باغداران این شهر را به شدت تهدید خواهد کرد.

حسین غیبی یادآور شد: تا 15 روز پیش تعرفه واردات میوه 8.7 درصد بود و همین عامل رونق نسبی بازار محصولات شهرستان دماوند را در پی داشت اما با توجه به رویکرد جدید مسئولان وزارت بازرگانی از 15 بهمن میزان تعرفه به صفر رسیده و این عامل رکودی دوباره را بر بازار سیب دماوند حاکم خواهد کرد.

این مسئول در تشریح دلایل ماندن این حجم از تولید در انبار سردخانه ها خاطرنشان کرد: طبق روال عادی باید تاکنون نیمی از محموله داخل انبار سردخانه های شهرستان دماوند وارد بازار مصرف می شد اما قیمت گذاری نامناسب و ارزانی غیر منطقی باعث کندی این روند شده است.

قیمت تمام شده 750، فروش 850 و مصرف 1700 تومان

وی قیمت تمام شده سیب را برای باغداران شهرستان دماوند 750 تومان اعلام کرد و افزود: قیمت تمام شده سیب برای کشاورزان که از سوی کارشناسان جهاد کشاورزی و امور بهره برداری در نظر گرفته شده به تفکیک هزینه 350 تومان تا زمان برداشت و 400 تومان موارد پس از برداشت نظیر سلتینگ، بسته بندی، نگهداری و انتقال به میادین است که با وجود تحمل این دشواری ها، باغداران به حداقل سود 850 تومان نیز راضی هستند.

غیبی ادامه داد: باغداران شهرستان دماوند از مسئولان بازرگانی در خواست دارند تا با اقدامات نظارتی بیشتر از تضعیف حقوق کشاورزان جلوگیری کند و دست واسطه گران را از بازارهای میوه جات کوتاه کند زیرا همین سیب در مراکز فروش شهر دماوند با قیمت هزار و 700 تومان به متقاضیان ارائه می شود.

مدیرعامل تعاونی باغداران شهرستان دماوند بیان داشت: طوماری از مشکلات باغداران دماوندی با امضای آنها تهیه و از طریق نماینده مردم شهرستان دماوند به صحن مجلس نیز راه یافت و امیدواریم این طرح جدید اجرایی نشود.

تولید کننده داخلی نیازمند حمایت

یکی از باغداران دماوندی با نشان دادن تاریخ سررسید چکهای خود به خبرنگار مهر گفت: تنها 20 درصد باغداران، موفق به فروش محصولات خود شده اند و سایر آنها با مشکلات نبود بازار مصرف با قیمتی منصفانه و در نتیجه کمبود نقدینگی و ناتوانی در پاسخگویی به چکهای در حال نزدیک شدن مواجه هستند.

وی ادامه داد: این خبر جدید ما را غافلگیر و دچار نگرانی کرده است و درمانده به دستگاه های دولتی مختلف مراجعه می کنیم تا راهی برای رفع معضلات پدید آمده پیدا کنیم.

هرچند حفظ حقوق شهروندان و مصرف کنندگان از ملزومات اجرایی دولتها محسوب می مسئولان دانشگاهی شهرستان دماوند آمادگی مجموعه علمی خود را در خصوص بومی کردن پایان نامه ها و پژوهشهای دانشجویان شاغل در این مراکز دانشگاهی اعلام کرده اند که این امر بر کارکرد دستگاه های خدمات رسانی اثری مثبت خواهد داشت اما حمایت از تولیدکنندگان داخلی به ویژه در زمینه های کشاورزی و ترجیح دادن آنها به اقلام وارداتی می تواند به تولید بیشتر و در نتیجه در آینده ای نزدیک به قطع وابستگی و با چشم اندازی دورتر به صادرات محصولات با کیفیت کشورمان بینجامد.

خبرگزاری مهرآماده انعکاس نظرات مسئولان در این خصوص است.

کد خبر 1033892

شهر خبر

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha