توسعه وقف فقر را از بین می برد

اراک- خبرگزاری مهر: استاندار مرکزی گفت: با توسعه فرهنگ وقف در جامعه فقر از میان می رود چرا که وقف به عنوان آموزه ای اسلامی بر توسعه عدالت و جلوگیری از تکاثر ثروت در میان طبقه ای خاص در جامعه تاکید دارد.

به گزارش خبرنگار مهر در اراک، علی اکبر شعبانی فرد عصر چهارشنبه به مناسبت هفته وقف در جمع مدیران اداره کل اوقاف و امور خیریه استان مرکزی در اراک افزود : وقف در جامعه امروز سبب می شود که امنیت اجتماعی تقویت شود و شرایط برای تسهیل در روابط اقتصادی مهیا شود چرا که با وقف می توان شاهد تحقق وگسترش عدالت در جامعه بود.

وی وقف را یک ارزش در مقابل ضد ارزش دانست و بیان داشت: وقف به عنوان آموزه ای اسلامی و دینی در مقابل دنیاخواهی، ثروت اندوزی نا محدود و بی حد وحصر قرار می گیرد و با فقر و بی عدالتی مبارزه می کند که دولت اسلامی نیز با بهره گیری از این ابراز اسلامی و نظارت بر روند اجرای خیرات ونیت وقف کننده مانع از گسترش فقر می شود.

استاندار مرکزی تفکر وقف را به معنای مالکیت خصوصی غیر قابل انتقال دانست و بیان داشت: اسلام وقف را در مسیر روشن، منطقی، هدفمند، مترقی و دقیقی پایه گذاری کرده و وحدت عملی و صالحات و باقیات ارزشمندی را برای واقف پیش بینی کرده است.

شعبانی فرد به ویژگیهای وقف واهمیت آن اشاره و خاطرنشان کرد: وقف عملی است خالی از منت وتحقیر، صدقه ای است دائمی و مستمر و بدون ریا، وامی بدون اضطراب است که مانع از ایجاد شکاف اقتصادی می شود وعملی است که خیر دنیا و آخرت را برای واقف به ارمغان می آورد که این ویژگیها سبب تمایز این سنت الهی با سایر مسائل می شود.

وی با تاکید براینکه باید فرهنگ وقف در جامعه به خوبی تبیین وگسترش یابد اظهار داشت: تلاش می شود با بهره گیری از همه امکانات موجود بستر لازم برای تقویت این فرهنگ حسنه و توسعه آن فراهم شود. 

استاندار استان مرکزی از ایجاد دانشگاه بزرگ فرهنگ و علوم دینی در اطراف شهر اراک خبر داد و اظهار داشت: اقدامات اولیه برای ایجاد این مرکز دانشگاهی در قسمت شرقی اراک و در زمینی به وسعت 25هکتار در دست انجام است.

شعبانی فرد شهر اراک را یکی از مراکز توسعه فقه شیعه ذکر کرد و افزود : جایگاه تاریخی، فرهنگی و برخورداریهای علمی، و جغرافیایی این منطقه شایسته توسعه همه جانبه بویژه توسعه علمی فرهنگی دینی است.

وی استفاده از زمینهای وقفی به صورت شهرکهای مسکونی و ایجاد مجتمعهای تجاری و فرهنگی را از برنامه های در دست اقدام برای شهر اراک عنوان کرد و افزود: وقف به عنوان حرکتی اسلامی و مدنی در جامعه، علاوه بر تامین امنیت ‌موجب توسعه متوازن می شود.

شعبانی فرد گفت: دولت به عنوان یک ناظر باید با مدیریت صحیح، وقف را هدایت کند تا بستر استفاده از منابع اقتصادی، واقفان و خیرین برای امور عام المنفعه و توسعه گرا در جامعه مهیا شود.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان مرکزی نیز گفت: این استان رتبه چهارم موقوفات را در کشور دارا است به گونه ای که  چهارهزار و 500 نوع وقف و 27هزار و 400 رقبه در استان وجود دارد.

عیسی ساجدی فر افزود: در 9 ماهه امسال 32 میلیارد تومان از محل درآمد موقوفات استان کسب شده که این میزان نسبت به مدت مشابه سال قبل از آن 300 میلیون تومان افزایش داشته است.

وی با بیان اینکه 276 بقعه در استان مرکزی وجود دارد گفت: در این مدت از محل 176بقعه فعال استان 15 میلیارد ریال کسب درآمد شده و این میزان نسبت به مدت مشابه سال قبل از آن چهار میلیارد ریال افزایش یافته است.

کد خبر 1034060

شهر خبر

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha