به گزارش خبرنگار مهر در اراک، حجت الله شایان فر ظهر سه شنبه در بازدید از گلخانه پژوهش شهرک امان آباد در اراک افزود: هم اینک در شهرستان اراک تعداد واحدهای گلخانه ای تولید محصول رو به افزایش گذاشته است ولی به موازات افزایش تولید محصول در این واحدها فکری برای بازاریابی محصول و فروش آنان صورت نگرفته است که می طلبد در این زمینه از سوی تولیدکننده و دیگر بخشهای مرتبط با حوزه کشاورزی اقدامات و برنامه ریزی های لازم صورت گیرد.
وی اضافه کرد: در سالهای گذشته بسیاری از کشاورزان نسبت به کشت سیب زمینی در مزارع خود اقدام کردند ولی به دلیل نبود بازار کافی و تولید بیش از اندازه محصول شاهد بروز مشکلاتی برای کشاورز و دولت بودیم که باید با توجه به این مسائل در صدور مجوز گلخانه ها به گونه ای عمل شود که تنوع تولید در آن افزایش یابد تا منافع بازار و تولیدکننده نیز تامین شود.
شایان فر با اشاره به اینکه برای هر شهر باید نیاز خود در زمینه محصولات کشاورزی را تامین کند، بیان داشت: در برخی از موارد شاهد آن هستیم که محصولات کشاورزی شهرستان بر روی دست کشاورز باقی می ماند ولی از دیگر سو شاهد آن هستیم همان نوع محصول از شهرستان دیگری وارد بازار اراک می شود که این رویه باید اصلاح و خریداری محصولات کشاورزی هر شهرستان برای تامین نیازهای آن شهر در اولویت قرار گیرد و مازاد محصول موجود به دیگر نقاط کشور و حتی جهان ارسال شود.
رئیس اداره تعاون روستایی شهرستان اراک با بیان اینکه در شهرستان اراک استعداد و زمینهای مرغوبی برای تولید محصول به صورت گلخانه ای وجود دارد، اظهار داشت: با این وجود برخی افراد در بازار اراک حاضر نیستند نسبت به خرید محصول با قیمت عادلانه از تولید کننده در این شهر خرید کنند و گاه حتی حاضر هستند که با پرداخت وجه از دیگر مناطق کالا وارد کنند که این موضوع تنها سبب افزایش قیمت ها و فشار به مردم می شود.
مدیر مجتمع گلخانه ای پژوهش نیز گفت: در این مجتمع در هر نوبت برداشت محصول خیار در مجموع 75 تن محصول برداشت می شود که از نظر کیفیت و ارزش غذایی از اهمیت بالایی برخوردار است.
الهه پژوهش فرد افزود: به دلیل شرایط مناسب آب و هوایی امسال پیش بینی می شود تا 40 روز آینده محصول خیار تولیدی این مجتمع که در زمینی به وسعت 3700 مترمربع احداث شده است به بازار مصرف عرضه شود.
وی با انتقاد از نبود حمایتهای لازم از سوی مسئولان برای ادامه کار این گلخانه گفت: مسئولان در گذشته اعلام کرده بودند به افرادی که در این بخش سرمایه گذارای کنند وام یارانه دار پرداخت می کنند و حتی به تعدادی از سرمایه گداران نیز چنین وام هایی پرداخت شد ولی پس از آن به تعدادی از سرمایه گذاران نه تنها وام یارانه دار پرداخت نشد بلکه به آنان وامهایی با کارمزد 12 درصد ارائه شد که این موضوع سبب وارد شدن فشار به سرمایه گذار شده است.
این گلخانه دار اضافه کرد: هم اینک در شهرک گلخانه ای امام آباد اراک چهار تن از سرمایه گذاران از این وام ها استفاده ای نبرده اند ولی سایر سرمایه گذارانی که پیش و پس از آنان نسبت به سرمایه گذاری در این شهرک اقدام کردند از این وام ها بهره مند شده اند که انتظار می رود مسئولان برای رفع این مشکل مساعدت لازم را با چهار گلخانه دار این منطقه صورت دهند.
نظر شما