مهدی مطهرنیا در گفتگو با خبرنگار مهر، با اشاره به واکنش سخنگوی وزارت امورخارجه مبنی بر اینکه پیشنهاد ارائه رادیو دارو و ایزوتوپ های پزشکی توسط فرانسه ، روسیه و آمریکا به ایران در ازای توقف فعالیت راکتور تهران ارزش بررسی ندارد، اظهار داشت: پرونده هسته ای ایران بعد از عبور ازگذرگاههای متفاوت "فنی-حقوقی" جنبه "سیاسی-امنیتی" پیدا کرده است و با ورود به مرحله فصل 7 منشور سازمان ملل متحد و قطعنامه های ناظر بر این معنا در مرحله گذار و وضعیتی مخاطره آمیز قرار دارد.
وی تصریح کرد: در این مرحله ایران از گذرگاههای اولتیماتوم عبور کرده است و خرد سیاسی در هر دو جبهه اصلی موجود یعنی در ایران و آمریکا به دیکته کردن این معنا منتهی شده است که باید با شیب قابل قبولی پرونده هسته ای ایران از مرحله گذار کنونی عبور کند.
این صاحبنظر مسائل سیاسی با بیان اینکه اولتیماتوم های دو طرف به یکدیگر مشخص کرده بود که در یک شیب عقلایی قرار گرفته اند، عنوان کرد: در حقیقت دوطرف تلاش می کنند که با پیشنهادات جدید طرف دیگر را در موضع پاسخگویی قرار دهند .
وی اضافه کرد: بنابراین به تبع این معنا، آنچه که تحت عنوان پیشنهاد جدید از سوی غرب مطرح است این می باشد که بار دیگر توپ را در زمین ایران بیندازند که واکنش سخنگوی وزارت خارجه نیز در این چارچوب قابل تحلیل است.
این عضو هیئت علمی دانشگاه افزود: اما درمجموع بافت موقعیتی نشان می دهد که پرونده هسته ای ایران درحال رسیدن به یکی از گلوگاههای حساس خود قرار دارد وهر تصمیم نادرست وسخن نسنجیده ای از سوی دوطرف می تواند در قواعد بازی وبه تبع نتایج آن تاثیر بگذارد.
مطهر نیا تصریح کرد: دو طرف پرونده هسته ای و کشورهای پیرامونی در 1+5 باید از حوزه ادبیاتی خود خارج و در رفتار سیاسی خود در جهت حل دیپلماتیک پرونده هسته ای ایران اقدامی عملی را از خود به نمایش بگذارند.
نظر شما