به گزارش خبرنگار مهر در مشهد، رحیم سجادی صبح شنبه در همایش ملی الگوهای توسعه پایدار در مدیریت آب افزود: براساس نتایج اجلاس جهانی توسعه پایدار آب کلید توسعه پایدار در هزاره سوم است.
معاون آب و خاک و صنایع وزارت جهاد کشاورزی گفت: تاریخ نشان می دهد که ایرانیان جز نخستین تمدنهای معتقد به حفاظت و بهره برداری از آب بوده اند به طوری که قدمت سازه های آبی ایران به شش هزار سال می رسد اما در حال حاضر حفاظت و بهره برداری از منابع آب و خاک بسیار متزلزل و ناپایدار است.
وی تاکید کرد: میانگین بارندگی در جهان 850 میلیمتر و این رقم در ایران 250 میلیمتر است در حالیکه میانگین تبخیر در جهان 700 میلیمتر و در ایران دوهزار و 100 میلیمتر است.
سجادی با اشاره به اختصاص 90 درصد منابع آب ایران به بخش کشاورزی بیان کرد: 75 درصد بارندگی های کشور در فصول غیر آبیاری انجام می شود که کشاورزان نمی توانند بهره ای از آن ببرند به همین دلیل حدود 92 درصد آب مورد نیاز کشاورزی از طریق چاه ها تامین می شود.
وی افزود: در 3200 میلیون هکتار از اراضی کشاورزی ایران هیچ کار زیربنایی و سازه ای انجام نشده و آبیاری این اراضی به روش کاملا سنتی انجام می شود که واضح است باعث افزایش پرت آب می شود.
معاون آب و خاک و صنایع وزارت جهادکشاورزی، از افزایش دوبرابری اعتبارات بخش کشاورزی در سال آینده خبر داد و افزود: در سال جاری پنج هزار و 500 میلیارد ریال اعتبار از محل اعتبارات ملی به بخش تجهیز زمینهای زراعی اختصاص یافت که این مبلغ در سال جاری 89 به هزار و 20 میلیارد ریال خواهد رسید.
وی برنامه پنجم توسعه را محور خواند و گفت: موضوع توسعه آبیاری تحت فشار و مدیریت آب در مزرعه و ... از جمله موضوعات مهمی است که در برنامه پنجم توسعه به آنها تاکید ویژه ای شده است.
نظر شما