دکتر غلامرضا اعوانی در مورد چگونگی کسب میزبانی ایران برای برگزاری روز جهانی فلسفه در سال 2010 به خبرنگار مهر گفت: از سال 2002 میلادی یونسکو یک روز را به نام روز جهانی فلسفه نامیده است. روز سوم هفته سوم ماه نوامبر هر سال از سوی یونسکو روز جهانی فلسفه نامگذاری شده است.
وی افزود: در این روز یک کشور میزبانی بینالمللی این رویداد را بر عهده دارد و کشورهای عضو یونسکو نیز با توجه به موضوع مشخص شده برای آن سال، این روز را برگزار میکنند. همه کشورهای عضو یونسکو این روز را جشن میگیرند.
وی تصریح کرد: از سال 2003 تا سال 2005 میلادی این کنگره در مقر یونسکو در پاریس برگزار شد. از سال 2006 میلادی، یونسکو روز بینالمللی را به یک کشور واگذار کرده است تا آن کشور مراسم این روز را برگزار کند.
اعوانی افزود: از سال 2006 میلادی به بعد این مراسم به ترتیب در کشورهای مراکش، ترکیه، ایتالیا و روسیه برگزار شده است. روسیه این مراسم را خیلی با شکوه و وسیع برگزار کرد.
وی یادآور شد: بر این اساس ما یک نامه به یونسکو نوشتیم و از آنها در خواست میزبانی برگزاری مراسم این روز را در سال 2010 به آنها ارائه دادیم. در نامهای که به یونسکو نوشته شد به طور مفصل به جایگاه ایران در فلسفه پرداخته شد و نماینده ایران در یونسکو این موضوع را پیگیری کرد و نهایتا کشور ما میزبان این رویداد مهم علمی و فلسفی شد. در این نامه به جایگاه برتر فلاسفه ایران در فلسفه اسلامی و تاثیر فیلسوفان ایرانی و فلسفه اسلامی بر غرب مورد اشاره قرار گرفته بود.
وی افزود: اخیراً نیز از سوی رئیس جمهوری دستور داده شده که این همایش خیلی مفصل برگزار شود که امیدواریم سال آینده این همایش هر چه با شکوهتر برگزار شود.
عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی در ادامه خاطر نشان کرد: برای این رویداد باید موضوعی در نظر گرفته شود که با کارهای کارشناسی و استفاده از نظرات اساتید صاحبنظر نهایتا موضوع "نظر و عمل" برای این کنگره مورد توافق قرار گرفت و به یونسکو نیز اعلام شد و سرانجام این موضوع مورد موافقت قرار گرفت.
اعوانی در مورد این موضوع که با توجه به موضوع همایش آیا از همه فیلسوفان مطرح در این حوزه دعوت به عمل خواهد آمد؟ گفت: سعی ما بر این است که از همه فلاسفه مطرح و مهم دعوت کنیم ولی معمولا در همایشهایی این چنینی همه مدعوین شرکت نمیکنند. برای مثال در همایش امسال در مسکو نیز برخی از مدعوین شرکت نکرده بودند.
این استاد فلسفه در ادامه افزود: برگزاری چنین همایشهایی در ایران علاوه بر اهمیت علمی آن باعث میشود تا شرکت کنندگان و مدعوین به درک درستی از ایران نایل آیند و میتوانند از محیط فکری ایران آگاهی دقیقتری یابند. آنها در مییابند که در ایران چه توجهی به فلسفه وجود دارد و چه فیلسوفانی در این کشور وجود دارند و با آخرین آرای این فیلسوفان آشنا میشوند.
وی در پایان تصریح کرد: برگزاری چنین همایشهایی باعث میشود تا فرهنگ و محیط فکری ایران به سایر اندیشمندان و مردم سایر کشورها معرفی شود. امیدوارم که این همایش مورد توجه خاصی قرار گیرد و باعث بشود تا آن شکوه و عمق فرهنگ ایرانی که در فلسفه ایرانی متجلی گشته برای فلاسفه و اندیشمندان سایر کشورها معرفی شود.
نظر شما