به گزارش خبرنگار مهر در اراک، علی اکبر شعبانی فرد شامگاه شنبه در جلسه بررسی سند راهبردی فرهنگ و هنر استان مرکزی در اراک افزود: هم اینک کمتر شاهد خصوصی سازی هستیم و این در حالی است که برای تنظیم برنامه پنجم توسعه باید تا حد امکان نفوذ بخشهای دولتی را در اقتصاد کاهش و در مقابل نفوذ بخش خصوصی را گسترده ترکنیم که در حال حاضر به این مهم توجهی نمی شود.
وی با اشاره به این که قرآن و عترت به عنوان مهم ترین سرمایه فرهنگی کشور است، تصریح کرد: این دو نعمت الهی باید همچنان در زندگی همه مردم به عنوان الگو و سرمشق قرار گیرد و از دستورات و احکام الهی در روند بهتر زندگی، بهره گرفت چرا که بهره گیری از این دو نعمت الهی نه تنها در پیش برد اهداف کشور و برنامه پنجم توسعه موثر و مفید است، بلکه در کاهش آسیب های موجود و حفظ جوانان از بلایای خانمان سوز نقش بسزایی دارد.
شعبانی فرد با اشاره به این که فرهنگ مانند هوا در همه جا پراکنده است، تصریح کرد: با توجه به امکانات و توانایی های موجود در استان مرکزی باید به نحو مطلوب از فرصت ها، بهره مند شویم تا بتوانیم مشکلات فرهنگی پیش روی استان را ساماندهی کنیم.
استاندار مرکزی الگوگیری های نادرست از جوامع غربی را به عنوان یکی از عوامل موثر در تضعیف فرهنگ ایرانی دانست و افزود: به هنگام تهاجم فرهنگی باید تمام مدیران، نخبگان و افراد سرنوشت ساز نقش خود را به درستی شناخته و اجازه ندهند تا فرهنگ بیگانه بتواند تاثیرات منفی خود را بر افراد جامعه بگذارد.
شعبانی فرد با بیان اینکه مبارزه با تهاجم فرهنگی مربوط به تمام دستگاه های اداری کشور است، افزود: در این راستا باید تعاملات لازم بین ادارت، دستگاه ها و نهادهای دولتی برقرار شود و سازمان آموزش و پرورش و دانشگاه ها از جمله مهم ترین نهادهایی هستند که با قشر جوان جامعه سروکار دارند و می توانند به بهترین شکل آنان را در جهت رویارویی با فرهنگ بیگانه آشنا سازند.
معاون فرهنگی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مرکزی نیز گفت: وجود پیشینه تاریخی غنی، مشاهیر برجسته مذهبی، ادبی، سیاسی، وجود مراکز دانشگاهی و حوزوی استان، جوانان مستعد، و موفق در عرصه های مختلف و گرایش روز افزون به تولید و عرضه آثار فرهنگی و هنری از مهمترین نقاط قوت این استان در بخش فرهنگی است.
محمدرضا جعفری افزود: ترویج و توسعه معارف قرآنی، ارزش های اسلامی و ایرانی، فرهنگ ایثار و شهادت و عفاف و حجاب، توسعه و ارتقای مشارکت های مردمی، توانمند سازی بخشهای خصوصی و تشکلهای غیردولتی به ویژه در حوزه فرهنگ و هنر، ایجاد نظام کارآمد و هماهنگ فرهنگی، هنری و مذهبی در سطح استان و ارتقای سطح فرهنگ عمومی و افزایش نشاط اجتماعی از مهمترین اهداف سند راهبردی فرهنگ و هنر استان مرکزی در برنامه پنجم توسعه است.
نظر شما