حجت الاسلام علی عسگری، نماینده پارلمانی مرکز تحقیقات و استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام در گفتگو با خبرنگار مهر در بیان پیشنهاد اختصاص سهمی از بودجه سال 89 به احزاب ، افزود: وجود احزاب و گروههای سیاسی دارای چارچوب و معتقد به قانون اساسی در کشور ضروری است و طبیعی است که احزاب برای فعالیت خود نیاز به حمایت های دولت و مجلس دارند.
وی با بیان اینکه خوب است که دولت بودجه ای را برای فعالیت احزاب در نظر بگیرد، تاکید کرد: دولت باید اصول بر زمین مانده قانون اساسی در مورد احزاب را مورد توجه قرار دهد، چرا که در قانون اساسی بر نقش احزاب بسیار تاکید شده است.
کمک های مالی قطره چکانی دولت نمی تواند تاثیر زیادی در فعالیت احزاب بگذارد و تنها به درد شروع کار از سوی احزاب می خورد و احزاب باید هزینه های مالی خود را از طریق، دریافت حق عضویت و کمک های طرفدارانشان تامین کنند |
نماینده پارلمانی مرکز تحقیقات و استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: با توجه به هزینه بر بودن فعالیت های سیاسی، احزاب و گروههای سیاسی می پذیرند که به دلیلی اراده جمعی و نه مسائل مالی در عرصه سیاسی حضور پیدا کنند، اما اگر در این میان از بودجه عمومی نیز سهمی به آنان تخصیص پیدا کند، حتما تاثیر بسزایی در فعالیتشان خواهد داشت.
عسگری با اشاره به اینکه جمهوریت نظام با فعالیت احزاب و گروههای سیاسی محقق می شود، ادامه داد: با توجه به اینکه در کشور ما میزان رای ملت است و بعد اصلی نظام هم در دو رکن جمهوریت و اسلامیت، بنابراین فعالیت احزاب می تواند تاثیر بسزایی در تحقق این دو رکن داشته باشد.
وی با بیان اینکه ساز و کار سیاسی مناسب برای تقویت بعد جمهوریت نظام جمهوری اسلامی فعالیت احزاب است، ادامه داد: فضای باز و قانونمند انتخابات سیاسی به وجود احزاب و جایگاه قانونی موثر و کارآمد بستگی دارد و وجود احزاب نیز یک ضرورت انکارناپذیر است.
نماینده پارلمانی مرکز تحقیقات و استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام، گفت: متاسفانه دولت کنونی، در موضع برخورد با احزاب روش های پوپولیستی را مبنا قرار داده است و این روش ها به تضعیف احزاب و جایگاه قانونی آنها لطمه زده است.
نظر شما