۵ اسفند ۱۳۸۸، ۹:۱۹

مستند تشریحی - تصویری مهر/

سقف کتابخانه چهارساله بوشهر فرو ریخت! / بوشهر ، شهر بی کتابخانه

سقف کتابخانه چهارساله بوشهر فرو ریخت! / بوشهر ، شهر بی کتابخانه

بوشهر - خبرگزاری مهر: سقف کتابخانه شهید عاشوری بوشهر به عنوان تنها کتابخانه عمومی شهر بوشهر که در سال 84 ساختمان آن افتتاح شد و در حالیکه کمتر از دو سال از زمان بهره برداری آن به عنوان کتابخانه می گذشت، فرو ریخت.

به گزارش خبرنگار مهر در بوشهر، سقف این کتابخانه در حالی در چند روز پیش فرو ریخته است که به گفته مدیرکل امور کتابخانه های عمومی استان بوشهر تنها یک سال و شش ماه است مورد استفاده عموم قرار گرفته و قبل از آن ساختمان بهره برداری چندانی نشده بود و تنها گاهی اوقات به عنوان نمایشگاه کتاب مورد استفاده بود.

عملیات اجرایی این کتابخانه با هزار و 600 متر مربع با کارفرمایی مناطق نفت خیز در سال 81 آغاز و در سال 84 بهره برداری شد و در اختیار اداره ارشاد قرار گرفت.

درب این کتابخانه بعد از حدود دو سال بلااستفاده بودن به عنوان کتابخانه، پس از تجهیز شده در اسفند ماه 86 بر روی علاقمندان به کتاب و کتابخوانی بوشهر باز شد اما چندی پیش به دلیل تخریب قسمتی از سقف این کتابخانه، مردم بوشهر از داشتن کتابخانه عمومی محروم شدند.

احتمال ریزش کامل سقف کتابخانه وجود دارد

در همین خصوص مدیر کل امور کتابخانه های عمومی استان بوشهر به خبرنگار مهر گفت: هم اکنون بخشی از سقف این کتابخانه فرو ریخته و احتمال ریزش کامل سقف آن نیز وجود دارد.

علیرضا خوش طینت افزود: طبق کارشناسی های صورت گرفته کارشناسان نهاد کتابخانه های کشور صلاح دیده شد این کتابخانه تعطیل شود تا خطری متوجه اعضای کتابخانه و پرسنل نشود.

وی در خصوص وضعیت این کتابخانه اظهار داشت: طبق نشست هایی که با معاون امور عمرانی استانداری بوشهر داشته ایم مقرر شده میزان خسارت مشخص و بررسی شود و مشخص کنیم که آیا ساختمان این کتابخوانه قابلیت تعمیر را دارد یا خیر.

کتابخانه باید تخریب شود

مدیرکل امور کتابخانه های استان بوشهر با بیان اینکه معتقد هستیم این کتابخانه باید تخریب شود، گفت: تعمیر این ساختمان امر نادرستی است و به نظر ما اگر قرار است ساختمان تخریب نشود باید کارهای اساسی برای نجات این ساختمان صورت گیرد.

خوش طینت افزود: ممکن است ما سقف را تعمیر کنیم اما مشخص نیست که بدنه ساختمان بتوانند جوابگو باشد و اصلا شاید ایراد کلی از ستونها باشد.

وی در پاسخ به این سئوال که آیا نظارتی برانجام این پروژه در هنگام ساخت وجود نداشته است، گفت: این اداره کل در بحث فنی پروژه های هیچ دخالتی ندارد و تنها دستگاهی بهره بردار هستیم و در انجام پروژه هیچگونه دخالت و نظارتی نداریم.

بیش از یک میلیارد تومان برای ایجاد این کتابخانه هزینه شده است

خوش طینت گفت: جهت ایجاد این کتابخانه که حدود یک سال و نیم از عمر مفید بهره برداری از آن می گذرد، اعتباری بیش از یک میلیارد تومان جهت اجرای این طرح هزینه شده است.

وی افزود: پیمانکار این پروژه سازمان همیاری و شهرداری بوده و تحویل سازمان نظام مهندسی استان بوشهر بوده این دو نهاد باید جوابگو وضعیت پیش آمده باشند.

مدیرکل امور کتابخانه های استان بوشهر افزود: آنها باید پاسخگو باشند چرا کتابخانه ای با این عظمت و با این اعتباری هنگفت ایجاد شده است، باید به این صورت درآمده و بیشتر از یک سال و نیم نتواند جوابگو باشد.

سازمان همیاری و شهرداری و نظام مهندسی بوشهر پاسخگو باشند

وی اضافه کرد: این دو نهاد باید پاسخگو باشند چرا بودجه بیت المال صرف فضایی شده که کمتر از دو سال از آن بهره برداری شده و این حادثه بر سر آن آمده است.

خوش طینت با بیان این که ناظر و پیمانکار پروژه باید پاسخگو وضعیت موجود باشند، گفت: منبع و مرجعی باید به عنوان یک معضل این قضیه را بررسی و جستجو کند و شخص و اشخاص خاصی را که در این زمینه کم کاری کرده است را مجازات کند.

مدیرکل امور کتابخانه های استان بوشهر با تاکید بر اینکه نمی توان به راحتی از این قضیه عبور کرد و آن را نادیده گرفت، گفت: در صورت تعمیر احتمالی این کتابخانه اعتباری بالغ بر 100 میلیون تومان جهت تعمیرات اساسی آن نیاز است.

چرا پروژه ای که باید حداقل 40 سال عمر کند عمر آن دو سال است

خوش طینت گفت: پیمانی که در طرح عمرانی بسته می شود بر اساس عمومیت آن کمترین سنی که برای پروژه های عمرانی در نظر گرفته می شود 30 تا 40 سال است، چرا پروژه ای که باید حداقل 40 ساله عمر کند عمر آن بیشتر از دو سال مفید و دو سال بدون کارایی طول نمی کشد؟

وی افزود: این در حالیست که این ساختمان، ساختمان بتنی بوده است و باید ببینیم چه مصالحی در سازهای بتنی این ساختمان مورد استفاده قرار گرفته است که این گونه متلاشی شده است.

مرکز استان بوشهر بدون کتابخانه عمومی ماند

مدیرکل امور کتابخانه های استان بوشهر گفت: هم اکنون شهر بوشهر به عنوان مرکز استان بوشهر کتابخانه عمومی که تحت پوشش ما باشد، ندارد.

وی با بیان اینکه هم اکنون متاسفانه اعضای کتابخانه های بوشهر سردرگم هستند، گفت: کتابخانه مصلحیان و شهرداری بوشهر نیز به دلیل تعمیرات تعطیل هستند و نبود کتابخانه در مرکز استان بوشهر شایسته مردم این شهر نیست.

خوش طینت افزود: در این قضیه کاری از دست ما بر نمی آید و منتظر نظر کارشناسی فنی از سوی معاونت امور عمرانی هستیم تا اعتباری برای تعمیر احتمالی این کتابخانه و بازسازی کلی این کتابخانه در نظر گرفته شود.

مدیرعامل سازمان همیاری شهرداری استان بوشهر: ساخت این کتابخانه در زمان تصدی گری من نبوده است

در همین خصوص مدیرعامل سازمان همیاری شهرداریهای استان بوشهر نیز به مهر گفت: ایجاد این کتابخانه در زمان تصدیگری من نبوده و در اختیار مدیران قبل از من بوده است.

علی شیخیانی افزود: البته این امر به مدیرعامل همیاری و شهرداری ها بر نمی گردد بلکه ناظر، کارشناس فنی، مجری طرح و بهره بردار بازمی گردد.

وی با بیان اینکه در مراحل ساخت این کتابخانه دقت عملی نشده است، افزود: مدیران و ناظران گذشته سازمان باید جوابگو باشند حالا این ناظر از سازمان همیاری ها باشد و یا ناظر دفتر فنی استانداری، فرقی نمی کند.

دست و زبانم بسته است

مدیرعامل سازمان همیاری و شهرداری های استان بوشهر با بیان اینکه هم اکنون کارهای عقب افتاده مدیران گذشته را انجام می دهیم، گفت: خیلی از موارد است که دست و زبانم بسته است و نمی توانم بگویم.

وی با ابراز بی اطلاعی از ناظر این پروژه گفت: سازمان همیاری وقتی پروژه ای می گیرد باید خودش مسقیم با نیروهای خود وارد عمل شود نه اینکه پروژه های را واسطه ای کند در این پروژه این سازمان خودش وارد عمل نشده و در اختیار یک پیمانکار سطح دو قرار داده است.

شیخیان با بیان اینکه پیمانکار پولش را گرفته و رفته است، گفت: اکنون باید مدیر سازمان وقت، پیمانکار و ناظر جوابگو باشند.

معاون پیشین سازمان همیاری و شهرداری بوشهر: نظارت کلی پروژه بر عهده من نبوده است

معاون پیشین سازمان همیاری و شهرداری بوشهر نیز به گفته مدیرکل کتابخانه استان بوشهر ناظر این پروژه بوده است نیز به مهر گفت: نظارت بر اجرای این پروژه از ابتدای پروژه در سال 81 و تا مرحله فنداسیون بر عهده من بوده و بعد از آن با توجه به رفتنم به سازمان نظام مهندسی استان بوشهر هیچ نقشی در ادامه این پروژه نداشته ام.

مسعود راویان افزود: با توجه به اینکه سازمان نظام مهندسی بر سازهای غیر دولتی و بخش خصوصی نظارت دارد و بر سازه های دولتی هیچ نظارتی ندارد در آن زمان ما هیچ نقشی در اجرای این پروژه نداشته ایم.

به هر حال تنها کتابخانه بوشهر که با یک میلیارد تومان پول بیت المال ساخته شده این روزها در حالی تخریب آن ادامه دارد که برخی مسئولان بوشهر به دنبال مقصر هستند و کتابخانه یاد شده بلاتکلیف رها شده است.

هر چند پروژه هایی از این قبیل که با کمترین نظارت و با استفاده از مصالح غیراستاندارد و بالاترین هزینه در کشور ایجاد می شود و هر روز در گوشه و کنار یکی پس از دیگری با کمترین عمر ممکن از بین می روند، اما متاسفانه هیچگونه نظارتی بر آنها وجود ندارد.

.............................................

گزارشگر و عکاس: حمید عالی حسینی

کد خبر 1038874

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha