به گزارش خبرنگار مهر، سیف الله جشن ساز امروز در جمع خبرنگاران با اشاره به تعریف چهار دسته برای توسعه میادین مشترک نفت و گاز کشور، گفت: دسته اول این میادین هیدروکربوری مربوط به میادین خلیج فارس است که به ترتیب پارس جنوبی و 12 میدان نفتی و گازی مشترک با قطر، عمان، امارات، کویت و عربستان در اولویت توسعه قرار گرفته اند.
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران با اشاره به دسته بندی دوم برای توسعه میادین مشترک جنوب و غرب ایران، تصریح کرد: همچنین دسته بندی سوم توسعه میادین به ساختارهای هیدروکربوری دریای خزر و میادین مشترک شرق کشور با ترکمنستان اختصاص یافته است.
این عضو هیئت مدیره شرکت ملی نفت با تاکید بر اینکه در مجموع پروژههایی که از لحاظ ارزش اقتصادی و حجم ذخایر هیدروکربوری از اهمیت بیشتری برخوردارند در دستهبندیهای مهم قرار گرفته اند، اظهار داشت: در دسته اول که شامل میادین مشترک خلیج فارس است سه بخش میادین تولیدی مشترک، میادین توسعهای مشترک و پتانسیلهای اکتشافی مشترک نفت و گاز داریم.
وی با اشاره به اینکه دستهی دوم شامل مساحت دوهزار کیلومتری از شمال عراق تا دشت آبادان است، یادآور شد: در این بخش بیش از 30 ساختار و پتانسیل هیدروکربوری وجود دارد که باید هر چه سریعتر شناساسی، لرزه نگاری دو و سه بعدی و حفاری اکتشافی انجام شود تا جزییات آنها را بررسی کنیم.
معاون وزیر نفت همچنین در خصوص دستهی سوم اولویتبندی توسعه میادین نفت و گاز، اظهار داشت: در بخش بالای 20 درصد در دریای خزر یک میدان مشترک به نام البرز وجود دارد که تاکنون عملیات توسعه ای آن از سوی دو طرف آغاز نشده است.
وی با تاکید بر اینکه تاکنون عملیات اکتشافی ایران در بلوک با موفقیت به پایان رسیده است، اظهار داشت: هم اکنون مذاکرات برای توسعه این ساختار هیدروکربوری مشترک در حال انجام است.
استفاده عراق از بیع متقابل برای توسعه میادین نفتی
به گزارش مهر، جشن ساز در ادامه با بیان اینکه از سال 2007 میلادی تاکنون 70 بلوک اکتشافی و 65 میدان نفتی در عراق به مناقصه گذاشته شده است، تبیین کرد: در حال حاضر شیوه قراردادهای نفتی عراق همچون ایران به شکل بیع متقابل است که با انجام یکسری اصلاحات سرعت کار را جلو بردهاند.به گفته وی از این 70 بلوک اکتشافی تاکنون 10 بلوک عرضه شده که برای 7 بلوک پیمانکار انتخاب شده است، همچنین از 65 میدان تاکنون سه قرارداد امضا شده و چندین قرارداد نیز در حال امضا است.
معاون وزیر نفت با بیان اینکه امروزه ذخایر عراق 112 میلیارد بشکه نفت و بین 10 تا 15 تریلیون مترمکعب گاز اعلام شده است اعلام کرد: عراق در نظر دارد با اجرای پروژههای موجود پتانسیل نفتی خود را از 112 به حدود 160 یا 170 میلیارد بشکه نفت برساند و به این ترتیب رتبه خود را به دومین کشور تولید کنندهی نفت کشور ارتقا دهد.
جشنساز ادامه داد: در این خصوص برای توسعه میادین مشترک هیدروکربوری این بخش بین 10 تا 15 میلیارد دلار و جهت انجام عملیات لازم در ساختارهای اکتشافی بین یک تا دو میلیارد دلار منابع مالی نیاز داریم.
سرمایه گذاری سالانه 30 میلیارد دلار در صنعت نفت
مدیرعامل شرکت نفت در ادامه با تاکید بر اینکه برای رسیدن به اهداف سند چشمانداز باید سالانه بین 24 تا 30 میلیارد دلار در پروژههای صنعت نفت سرمایهگذاری شو، بیان کرد: یکی از وظایف شرکت نفت بر اساس قانون اساسی افزایش ضریب بازیافت است.
وی افزود: هم اکنون میانگین ضریب بازیافت تمام میدانهای نفتی حدود 27 درصد محاسبه شده است و برای رسیدن به هدف تولید 5 میلیون و 150 هزار بشکه تا پایان برنامه پنجم و نیز اهداف سند چشمانداز باید با وجود کاهش طبیعی فشار و همچنین نبود میادین بزرگ جدید اکتشافی با افزایش ضریب بازیافت این اهداف را مشخص کنیم.
معاون وزیر نفت با تاکید بر اینکه در حال حاضر 12 روش برای افزایش ضریب بازیافت استفاده شده که تزریق گاز در آب از جمله روشهای متداول است که در ایران هم استفاده میشود، تبیین کرد: هم اکنون تزریق گاز طبیعی به 10 میدان نفتی انجام میشود.
نظر شما