۵ اسفند ۱۳۸۸، ۸:۵۱

گزارش اختصاصی مهر/

"ریگی" بازیچه غرب؛ از رفاقت با العربیه تا ارتباط مستقیم با کاخ سفید

"ریگی" بازیچه غرب؛ از رفاقت با العربیه تا ارتباط مستقیم با کاخ سفید

خبرگزاری مهر-گروه بین الملل: خبر بازداشت سرکرده گروهک تروریستی جندالله در شرق ایران در حالی از صبح امروز در رسانه ها منتشر شد که وی و گروهش در سالهای اخیر تبدیل به یکی از مهمترین مهره های آمریکا برضد ملت ایران شده بود.

"عبدالمالک ریگی" از اعضای قبیله ریگی در مصاحبه های متعدد خود با شبکه های العربیه و رادیو فردا اعلام کرد که از سن 19 سالگی اسلحه بدست گرفته است. وی از همان سنین نوجوانی در پی خشونت بوده و به دلیل استفاده از چاقو یک بار نیز بازداشت و زندانی شده و پس از آزادی تصمیم به تشکیل گروهی برای اقدامات شرورانه خود گرفته است. پس از مهمترین جنایت وی که چند سال پیش با قتل عام جنایتکارانه 22 تن از هموطنانمان در تاسوکی رقم خورد ، آژانس های اطلاعاتی غرب و برخی کشورهای منطقه ، استفاده از وی به عنوان مهره ای جدید برای تنش آفرینی و اخلال در امنیت کشور را آغاز کردند و با مانورهای تبلیغاتی و اختصاصی سعی در تصویر سازی چهره ای قدرتمند از او داشتند.

جالب اینکه ریگی در مصاحبه های خود گفته که برای تشکیل این گروه به سراغ رهبران قبایل محلی رفته، اما آنها به وی روی خوش نشان نداده اند و از همین رو وی به سراغ گروه های قاچاق مواد مخدر رفته است.

روسای گروه های قاچاق مواد مخدر هم به دلیل اینکه علاقه داشتند جبهه تازه ای در برابر نیروهای انتظامی و امنیتی به وجود آید از ریگی استقبال کردند و با در اختیار گذاشتن اسلحه و پول به حمایت از او برخواستند.

به این ترتیب ریگی گروهک خود را با ارتباط اطلاعاتی با دشمنان و تغذیه مالی از جریان قاچاق مواد مخدر پایه گذاری کرد. گروهی که پس از نخستین حمله تروریستی نام "جندالله" را بر خود گذاشت!

نزدیکان ریگی که توسط نیروهای امنیتی ایران بازداشت شده اند در اعترافات خود گفته اند که عبدالمالک خیلی دوست داشت تا در میان افراد خود به عنوان رهبری دانا شناخته شود.

مجراهای تبلیغاتی ریگی

یکی از مجاری تبلیغاتی ریگی رادیو صدای بلوچ بود که از استکهلم سوئد پخش می شود. گروه ریگی علاوه بر آن بارها از شبکه العربیه که مالک اصلی آن حاکمان عربستان سعودی هستند به عنوان بلندگوی تبلیغاتی خود استفاده کرده است. این شبکه در اقدامی بحث بر انگیز تصاویر کشته شدن مرزبانان به گروگان گرفته شده ایرانی را پخش کرد.

این شبکه همچنین در برنامه ای مفصل از نحوه زندگی ریگی و اعضای گروهک تحت امر وی گزارش تهیه و پخش کرده است.

رادیو فردا نیز یکی دیگر از مجراهایی بود که ریگی با ارتباط با آن اقدام به تبلیغ خود و فعالیت گروهک ترویستی اش می کرد.

ارتباط با آمریکا 
 
در سال گذشته میلادی  شبکه "ای بی.سی نیوز" آمریکا گزارشی را درباره ریگی منتشر کرد که در این گزارش منابع اطلاعاتی پاکستانی و آمریکایی به این شبکه گفتند یک گروهک قبایلی مسلح که مسئول یکسری از حملات چریکی مرگ آسا در داخل ایران است، از سال 2005 بطور مخفیانه از سوی مقامات آمریکایی تشویق، هدایت و راهنمایی می شود.

به گزارش ای.بی سی نیوز، این گروهک که "جندالله" نامیده می شود از اعضای قبیله بلوچ تشکیل شده است که از استان بلوچستان پاکستان وارد مرزهای ایران شده و اقدام به انجام دادن عملیات تروریستی می کنند. گروهک مذکور مسئولیت کشتار و ربایش بیش از دوازده سرباز و مقام ایرانی را به عهده گرفته است.

این گزارش می افزاید: مقامات آمریکایی می گویند روابط این کشور با جندالله طوری چیده شده است که نیاز به دستور رسمی ریاست جمهور و حکم کنگره دارد.

همچنین برخی مقامات اسبق سازمان سیا نیز با اشاره به چگونگی ارتباط آمریکا با گروه های تروریستی مانند گروهک ریگی می گویند: چنین آرایش هایی یادآور چگونگی استفاده دولت آمریکا از ارتش های واسط است که توسط کشورهای دیگری از جمله عربستان سعودی و با هدف بی ثبات سازی دولت نیکاراگوئه در دهه 80، حمایت مالی می شدند.

به گفته برخی کارشناسان ، حلقه وصل سیا درباره ایران، سازمانی جز سازمان اطلاعات و امنیت عربستان سعودی نیست و این امر سه دلیل دارد؛ نخست این که این سازمان نقشی انکار ناپذیر در ظهور القاعده و طالبان در پاکستان و افغانستان داشته است. دوم آن که این سازمان برای نابودی القاعده با سیا همکاری می‌کند. سوم، این سازمان همچنان ارتباط خود را با برخی از لایه‌های القاعده و طالبان نگه داشته تا امکان عملیات نظامی علیه مصالح سعودی در درون و بیرون را به حداقل برساند. از همه مهمتر، روابط بسیار عمیق و بی نظیر بین سازمان اطلاعاتی عربستان با سازمان اطلاعاتی پاکستان وجود دارد.

از همین رو بود که ریگی این جوان شرور تبدیل به مهره اول سیا و عربستان شد. 

عملیات های تروریستی عمده ریگی

به گزارش مهر ، وقایع 24 اسفند 1384 در جاده زابل  به زاهدان در منطقه تاسوکى . واقعه 23 اردیبهشت 1385 درمحور بم به کرمان در منطقه  دارزین که با بستن راه خودروهاى عبورى 34 نفر از نیروهاى  ایرانی را کشته و تعدادى را زخمى کرده یا به اسارت بردند. در روز 13بهمن 85 مقارن ساعت  19 و 45 دقیقه چند فرد مسلح چهار مأمور گشت نیروى انتظامى را که در خیابان بزرگمهر مشغول گشت زنى  بودند به رگبار بستند و به قتل رساندند. در این حمله دو افسر انتظامى به نام سرهنگ خواجه و سرهنگ شیبک و سرباز وظیفه شهید شدند. و انفجار اتوبوس حامل پاسداران در بامداد 25 بهمن ماه 85 در زاهدان که باعث به شهادت رسیدن 11 نفر و زخمى شدن 18 پاسدار نیروى زمینى سپاه شد.

از جدیدترین اقدامات تروریستی گروهک ریگی، عملیات تروریستی در سیستان و بلوچستان و به شهادت رساندن سردار "نورعلی شوشتری" فرمانده قرارگاه شرق و معاون فرمانده نیروی زمینی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به همراه سران قبائل و طوایف این استان بود.

کد خبر 1040162

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha