به گزارش خبرنگار مهر، دکتر کلانتری، کارشناس مسائل هند در دومین روز برگزاری همایش روابط ایران و هند که در محل دانشگاه مطالعات جهان دانشگاه تهران برگزار شد، نسبت به عملی نشدن خط لوله صلح بین ایران، پاکستان و هند بعد از گذشت 15 سال از مطرح شدن آن گفت: دهلی نو، اسلام آباد و تهران بر اهمیت این خط لوله برای تامین انرژی منطقه به نفع سه کشور تاکید دارند و اجرایی نشدن آن، بعد از این دوره طولانی نیاز به بررسی دارد.
این کارشناس مسائل سیاسی، نگاه هند امروز را با نگاه هند دوران گاندی و جواهر لعل نهرو یکی ندانست و افزود: مبادلات تجاری و اقتصادی دهلی-تهران در سال های اخیر افزایش داشته است، اما روابط هند و ایران بسیار بهتر از این می تواند باشد و منافع دو طرف پیوستگی زیادی دارد.
دکتر کلانتری، خواستار تغییر نوع روابط ایران و هند از روابط تجاری و اقتصادی به روابط استراتژیک شد و گفت: دهلی نو و تهران در زمینه های دفاعی و در حل بحران های منطقه ای مثل بحران افغانستان قابلیت های گسترده ای دارند.
وی، نگاه جمهوری اسلامی ایران به موضوع تروریسم را با نگاه کشورهای غرب آسیا از جمله هند یکی دانست و گفت: استراتژی جدید باراک اوباما رئیس جمهوری آمریکا شکست خورد و نگاهی که ایالات متحده به پاکستان و افغانستان به عنوان یک منطقه مشترک داشت تغییر کرده و به نگاه سنتی خود که برای مردم منطقه بسیار خطرناک است، بازگشته است.
کلانتری، نگاه جدید آمریکا به پاکستان را نگاه به این کشور به عنوان محرک افراطی گری در منطقه دانست و گفت: افراطی گری و تقویت طالبان خواست واشنگتن است و دهلی و تهران می توانند مانع چنین تحرکاتی شوند.
نظر شما