به گزارش خبرنگار مهر، حمید صرامی پیش از ظهر چهارشنبه در کنفرانس خبری هیات بینالمللی کنترل مواد مخدر سازمان ملل گفت: موضوع پیشگیری موضوع بسیار جوانی است و هنوز یک جنبش اجتماعی در دنیا در مورد پیشگیری از اعتیاد شکل نگرفته است.
وی افزود: در ایران مسئولین به این نتیجه رسیده اند که برای مبارزه با مواد مخدر ابتدا باید یک جنبش اجتماعی برای پیشگیری از اعتیاد تشکیل شود و در این راستا 12 سازمان فرهنگی از جمله وزارت آموزش و پرورش، وزارت علوم، وزارت بهداشت، سازمان بهزیستی، سازمان زندانها، صدا و سیما، سازمان تبلیغات اسلامی، بسیج، سازمان تربیت بدنی و کمیته امداد امام خمینی(ره) و نیروی انتظامی هماهنگی، نظارت و ارزیابی در مورد پیشگیری از اعتیاد را با همکاری ستاد مبارزه با مواد مخدر آغاز کردند.
مدیرکل امور فرهنگی و پیشگیری ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: در سال 85 مقام معظم رهبری سیاستهای مبارزه با مواد مخدر را ابلاغ فرمودند که 11 بند از آن مربوط به پیشگیری بود که در این بندها چهار کانون خانواده، مراکز آموزشی، محله ها و محیط کار مورد تاکید ایشان قرار گرفته است.
وی افزود: پیشگیری ابتدا باید از خانواده و آگاه سازی والدین آغاز شود، سپس باید در مراکز آموزشی از مهد کودک تا دانشگاه به صورت مستمر و مداوم، آرام انجام شود. در مرحله بعد با رویکرد محله محوری باید آموزشهای شهری را آغاز کرد و در آخر با توجه به محیط کاری به افراد آموزش و اطلاع رسانی داده شود.
صرامی در مورد پیش نیازهای پیشگیری از اعتیاد گفت: نیروهای متخصص در سازمانهای مختلف برای ارایه مشاوره و اطلاع رسانی از مهمترین پیش نیازهای پیشگیری از اعتیاد است چرا که آموزش مهارتهای زندگی، اطلاع رسانی، مشاوره و انتخاب جایگزین مناسب همگی نیازمند نیروهای متخصص هستند که باید به صورت علمی تربیت شوند.
وی افزود: در امر اطلاع رسانی صدا و سیما در سال گذشته دو هزار و 278 ساعت برنامه در مورد پیشگیری از اعتیاد تولید کرده است که این خود می تواند در بحث اطلاع رسانی و آگاه سازی قدم اول باشد ولی هنوز به نقطه ایده آل نرسیده ایم چرا که زمانی ایده آل است که آمار معتادان کاهش یابد.
مدیر کل فرهنگی و پیشگیری ستاد مبارزه با مواد مخدر در مورد آمارهای ارایه شده از معتادان گفت: آمارها متنوع است ولی آخرین آمار که مورد تایید اکثر مراکز علمی بوده تایید می کند که یک میلیون و 200 هزار نفر معتاد قطعی و هشت هزار نفر معتاد تفننی در ایران زندگی می کنند.
وی افزود: در سال 86، براساس ارزیابی ستاد مبارزه با مواد مخدر الگوی مصرف مواد نسبت به سالهای گذشته تغییر کرده به طوری که در سال 88 نسبت به سال 83 ، چهار درصد مواد مخدر به سمت مواد صنعتی سوق داده شده بود که این نشان دهنده تغییر سریع الگوی مصرف مواد مخدر در کشور است.
صرامی افزود: در این مبارزه باید به صورت سخت افزاری و نرم افزاری تلاش کرد تا جوانان و نوجوانان از مواد مخدر فاصله بگیرند. در مبارزه سخت افزاری ایران سالهاست که در راه مبارزه با مواد مخدر تلاش می کند و کشفیات بسیار زیادی داشته است و شهدایی را نیز تقدیم کرده است. در بحث نرم افزاری نیز تلاش فراوانی در بحث اطلاع رسانی، آموزش و آگاه سازی انجام شده است از جمله تولید یک میلیون فیلم آموزشی برای جلوگیری از استفاده جوانان و نوجوانان از آنفتامین که این فیلمها در مدارس و خوابگاههای دانشجویی توزیع شده است.
نظر شما