به گزارش خبرگزاری مهر، محققان دانشگاه کالج لندن نشان دادند که بخش مهمی از توانایی تشخیص چهره در ژنها نهفته است. این محققان دریافتند که اثرات ژنتیکی بر پایه این توانایی با یک مکانیزم ویژه در مغز ارتباط دارد و به سایر فرایندها از قبیل توانایی تشخیص کلمات وابسته نیست.
این دانشمندان در این خصوص اظهار داشتند: "تشخیص چهره ها یک توانایی است که ما به طور روزانه به آن اعتماد می کنیم. این توانایی در واقع یک تغییرپذیری فردی حائز اهمیت است. نتایج بررسیهای ما نشان می دهد که اساس این تغییرپذیری در تفاوتهای ژنتیکی نوشته شده است."
این پژوهشگران به منظور دستیابی به این نتایج 164 زوج دوقلوی همسان را که 100 درصد از ژنوم آنها یکسان است و 125 زوج دوقلوی غیرهمسان که به طور متوسط 50 درصد از DNA آنها یکی است را مورد بررسی قرار دادند.
برای تمام شرکت کنندگان یکسری از امتحاناتی تجویز شد که در آنها توانایی تشخیص برخی چهره ها در موقعیتهای مختلف و شرایط متفاوت نور آزمایش می شد.
از مقایسه نتایج به دست آمده مشخص شد که سطح برابر توانایی تشخیص چهره ها برای دوقلوهای همسان 70/0 است درحالی که برای دوقلوهای غیرهمسان کمتر از نیم و برابر با 29/0 است. این تفاوت نشان می دهد که شباهتهای درک چهره در دوقلوهای همسان بیش از اینکه وابسته به محیط باشد به بیانات ژنتیکی وابسته است.
براساس گزارش آنسا، این دانشمندان در این باره افزودند: "ما از نتایج به دست آمده بسیار خوشحال هستیم چرا که مکانیزمهای مغزی پایه تشخیص چهره هنوز بسیار ناشناخته اند. درصد بالای ژنتیکی بودن این توانایی می تواند فرصت مناسبی برای مرتبط دانستن ژنها به این مکانیزمهای مغزی ارائه کرده و به درک بهتر این رفتار کمک کند."
گروهی از دانشمندان انگلیسی با بررسی دوقلوهای همسان و غیرهمسان کشف کردند که ژنها می توانند در تشخیص چهره افراد مختلف نقش داشته باشند.
کد خبر 1041036
نظر شما