به گزارش خبرنگار مهر در نیشابور، عبدالله جاسبی ظهر پنجشنبه در مراسم افتتاح 12 طرح عمرانی و خدماتی دانشگاه آزاد اسلامی واحد نیشابور در تالار عطار این دانشگاه افزود: موج عظیم دانشجویی از مقطع ورود به دانشگاه به مقطع ورود به تحصیلات تکمیلی رسیده است و این امر از جهاتی باعث نگرانی است.
رئیس عالی دانشگاه آزاد اسلامی اظهار داشت: امسال حدود 800 هزار نفر دانشجو در آزمون کارشناسی ارشد سازمان سنجش شرکت کردند که 15 درصد نسبت به پارسال افزایش داشته است و سال بعد به احتمال متقاضیان بیش از یک میلیون نفر خواهند بود.
جاسبی افزود: کل ظرفیت تحصیلات تکمیلی در کشور کمتر از 150 هزار نفر است که به این معناست که 15 درصد فقط میتوانند به این مقطع ورود پیدا کنند و بقیه پشت دیوارهای کنکور تکمیلی خواهند ماند.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی بیان کرد: اگر 10 درصد به خارج بروند چقدر ارز از کشور خارج میشود و این جدا از برخی آسیبهای احتمالی است که ممکن است در حوزه مباحث سیاسی، فرهنگی و اجتماعی رخ دهد.
رئیس عالی دانشگاه آزاد اسلامی خاطرنشان کرد: باید تمام دانشگاههای معتبر برای افزایش ظرفیت تحصیلات تکمیلی بسیج شوند.
جاسبی اظهار داشت: دورنمای خوبی در حوزه هیئت علمی دیده میشود به طوری که به برکت انقلاب اسلامی حدود 20 هزار دانشجوی دکتری تخصصی و 150 هزار نفر دانشجوی کارشناسی ارشد داریم.
جاسبی اضافه کرد: در نقشه مهندسی علمی کشور باید ایران در زمینههای علمی منطقه مقام اول را به دست آوریم که کار و تلاش شبانه روزی میخواهد.
وی یادآور شد: ما در برنامه وقف، برخلاف ادعای برخی، قصد سیاسی نداشتیم و اکنون اموال دانشگاه آزاد اسلامی وقف عام است و همه جور خیرات و وقفیات میگیریم که تا ابد برای استفاده علمی کشور باقی بماند و مردم با انجام وقف بدانند که در طول قرون و اعصار اموالشان برای اهداف مقدس توسعه علمی و پژوهشی صرف میشود.
رئیس عالی دانشگاه آزاد اسلامی گفت: در زمینه تولید مقالات علمی و نسبت علمی تعداد استاد به دانشجو عقب هستیم و باید به دنبال بالابردن کیفیت باشیم.
جاسبی با بیان اینکه 350 واحد و مرکز فعال و 50 مرکز غیر فعال در شبکه دانشگاه آزاد اسلامی مشغول امور علمی هستند، خاطر نشان کرد: واحد علوم و تحقیقات نقش اصلی را در تربیت نیروی تخصصی دارد، به طوری که بیش از 160 رشته دکتری تخصصی و بیش از چهار هزار دانشجو در واحدهای علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی مشغول فعالیت علمی هستند.
وی تصریح کرد: اولین شرط تأسیس واحد علوم و تحقیقات در استانها تأمین 100 هزار هکتار زمین در جای مناسب با سند قطعی و دومین شرط آن دریافت منابع مالی خیران برای ساخت آن است.
نظر شما