به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اسلام آنلاین، زید شاکر ، امام جماعت و مدرس موسسه الزیتون و یکی از پایهگذاران این کالج اسلامی گفت: مدتها در انتظار فراهم شدن شرایط و افتتاح این کالج اسلامی بودیم. راه طولانی را برای رسیدن به این موقعیت طی کردیم و ثبت نام از دانشجویان سال اولی آخرین گام از فرآیند تأسیس این کالج به شمار میرود.
تأسیس کالج الزیتون ایده اولیه شیخ حمزه یوسف بود و قرار است که کارهای اولین ثبت نام آن تا اول مارس (10 اسفند) پایان پذیرد. درحالی که مهلت درخواست پذیرش رو به پایان است، کمیتهای برای بررسی این درخواستها تشکیل شده و در نهایت 20 تا 25 دانشجو به عنوان دانشجویان سال اولی در این کالج پذیرفته میشوند.
اگرچه نام این کالج عنوان اسلامی را همراه خود دارد اما منحصر به مسلمانان نشده است. در رابطه با موضوع واحدهای درسی تصمیمگیری شده است اما تاکنون فهرستهای آن نوشته نشده و روش تدریس مشخص نشده است.
درحال حاضر دو رشته اصلی در این کالج ارائه میشوند که یکی زبان عربی و دیگری الهیات و حقوق اسلامی است و در صورت افزایش دانشجویان رشتههای دیگر نیز به این کالج افزوده میشوند.
کالج الزیتون اکنون فرآیند دریافت اعتبار از انجمن غربی مدالس و کالجها است، فرآیندی که ممکن است مدتی به طول بیانجامد. فرآیندی که که شاکر امیدوار است همزمان با فارغالتحصیلی نخستین گروه از دانشجویان تکمیل شده باشد.
وی همچنین اشاره کرد که آنها توانستهاند مبلغی حدود 4 میلیون دلار برای محل موقتی آن در برکلی جمع کنند، اما اکنون آنها با چالش بودجه و مبالغی بیشتر از اجاره محل رو به رو هستند.
شاکر درکنار سایر مشاوران کالج زیتون سراسر امریکا برای جلب حمایت مسلمانان و حتی غیر مسلمانان از این کالج سفر کردهاند و به پرسشهای دانشجویان و والدین آنها درباره این کالج پاسخ دادهاند.
وی همچنین گفت که آنها یک سری سمینار آنلاین بینالمللی به صورت هفتهای برگزار و ماهیت منحصر به فرد این کالج را که با نوع هدف یادگیری فعالیم می کند تبیین کردهاند. فعالیت این کالج با تمرکز بر مطالعات دینی صورت میگیرد که این نوع مطالعات در بافت آموزش علوم انسانی ارائه میشوند.
بازیان استاد دانشگاه کالیفرنیا- برکلی و کالج سنت مری در کالیفرنیا که در این کالج هم تدریس خواهد کرد گفت: این نخستین تلاش از این نوع در ایالات متحده است. سالها پیش ما ضرورت تأسیس یک کالج اسلامی در امریکا را مورد بررسی قرار دادیم و میدانستیم که ما به فضایی نیاز داریم که دانش آموزان بتوانند درباره دین اسلام، اسلام در جامعه امریکا و علوم انسانی چون جامعهشناسی، انسانشناسی، تاریخ و فلسفه مطالعات لازم را دریافت کنند.
شاکر گفت: برای مثال دانشجویان این کالج اسلامی در کلاس فلسفه با اندیشههای دکارت آشنا میشوند اما زمان قابل توجهی را هم صرف یادگیری اندیشههای غزالی خواهند کرد. ما میخواهیم اصول بنیادین اسلام را چون شرع، تاریخ، زبان عربی و قرآن به دانشجویان بیاموزیم اما تلاش میکنیم که این موارد را در بافت آموزش ایالات متحده ارائه دهیم. نشان دهیم که چگونه این موضوعات اسلامی در بافت سایر موضوعات آموزشی عمل میکنند.
از دیگر اهداف تأسیس این کالج اسلامی تربیت علمای مسلمانی است که محصول نظام آموزشی کشوری هستند که در آن زندگی میکنند.
نظر شما