به گزارش خبرنگار مهر در قزوین سید محمد بهشتی در ششمین همایش شهرو سیمای شهری و اولین همایش ملی توسعه شهری با رویکرد ارتقاء منظر شهری که از صبح امروز در سالن تبلیغات اسلامی قزوین برگزار شده است، اظهار داشت: در حالیکه در شهر و شهر سازی مدنیت برهمه چیز مقدم بوده اما در فضای شهری یک ناهمگونی در سیما و منظر شهری دیده می شود که نگران کننده است.
بهشتی، معماری سالیان گذشته را دارای فرهنگ، ارزش و هویت دانست و افزود: این معماری ارزشمند و اصیل در سالهای اخیر به یک معماری بدون هویت و بی کیفیت تبدیل شده است.
کارشناس ارشد رشته معماری دانشگاه شهید بهشتی تصریح کرد: نمای ساختمان چیزی جدای از خود ساختمان نیست و باید برای داشتن یک منظر مناسب در شهرها، قوانین و مقررات و سازوکارهای مدیریتی را تنظیم کنیم تا کیفیت ساخت و سازها افزایش یابد و بپذیریم که کیفیت برکمیت ساخت اولویت دارد.
اسماعیل شیعه دانش یار گروه شهرسازی دانشگاه علم وصنعت ایران هم در خصوص جایگاه توسعه شهری با نگاهی به سیما و منظر شهری مطالبی بیان کرد.
وی تمدن ساز بودن و اعتدال را از مشخصه های یک شهرقابل زیست برشمرد و گفت: شهری قابل زندگی است که سازمان فضایی قابل تعریفی داشته و بین طبیعت و انسانهای موجود در آن ارتباط منطقی برقرار شده باشد.
شیعه از مدیریت شهری نوین و رجعت به گذشته و آثار و اهداف شهرسازی آن به عنوان راهکاری برای ایجاد بناهایی استوار و با هویت نام برد.
نادر محمد زاده رئیس سازمان مسکن و شهرسازی استان قزوین هم خواستار توجه به نماهای ساختمانها، هم جواری و حجم تولید در ساخت و سازها شد.
وی گفت: در ساخت و سازها باید درکنار عناصر ثابت به عناصر متغیر از قبیل آموزش شهروندی، فرهنگ شهرنشینی به هم جواریها و نمای ساختمانها و نیز حجم تولید توجه جدی کرد.
این همایش با سخنرانی کارشناسان معماری کشور در موضوعات هویت شهری و ارتباط آن با منظر شهری، نقش مدیریت شهری در ارتقاء منظر شهری و دستاورد پژوهش مکتب معماری ایران ادامه دارد.
نظر شما