حجت الاسلام ابوالحسن نواب رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب قم در گفتگو با مهر اظهار داشت: از طلوع اسلام تا کنون با جریان اختلاف در بین مذاهب اسلامی و به ویژه شیعه و سنی رو به رو بوده ایم، این اختلاف از آغازین روزها انگیزه قدرت طلبی و به انزوا کشاندن طرفین را دنبال می کرده است.
وی افزود: یکی از تجلیات تلاشهای شدید دشمنان اسلام برای جلوگیری از بروز و ظهور دین اسلام به عنوان یک دین قدرتمند در دنیا، اختلاف افکنی میان پیروان مذاهب مختلف اسلامی بوده است.
رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب قم تصریح کرد: برخی تصور می کنند اختلاف اهل سنت تنها با شیعه است، این درحالی است که اهل سنت با مذاهب سنی هم دچار اختلاف است و این اختلاف در مباحثی مطرح شده که ارتباطی به شیعیان نداشته است.
حجت الاسلام نواب گفت که در رابطه با چنین مشکلاتی بسیاری از مذاهب مختلف اهل سنت به کشتار یکدیگر پرداختند به طوری که این دوران عصر محنت نامگذاری شده است.
رئیس مرکز تحقیقات ادیان و مذاهب قم یادآور شد که این نزاع از بامداد اسلام تا امروز ادامه دارد؛ چرا که اگر چنین مشکلاتی میان مذاهب اسلامی حل شود اسلام به قدرتمندترین دین جهان تبدیل می شود.
وی با تأکید بر قدرت اسلام گفت: به تحلیل دشمن دین اسلام باید به دلیل قدرتمند بودننابود شود و یکی از راه های این نابودی اختلاف افکنی میان پیروان مذاهب است. قرآن هم در آیه 46 سوره انفال می فرماید" ولاتنازعوا فتفشلوا " نزاع نکنید، تا سست نشوید، و قدرت شما از میان نرود.
حجت الاسلام ابوالحسن نواب با اشاره به عواملی چون انحراف از خط وحدت به دست دشمن بیرون و دشمن درونی با عامل بیرون، جهل نسبت به یکدیگر که از عوامل مهم تلقی می شود، افزود: جهل به حقیقت، تعصب، افراط گرایی، خرافات و انحرافات که در میان تمام ادیان و مذاهب دنیا مشاهده می شود از عوامل اساسی اختلاف است.
وی در ادامه اظهارات خود اطلاع رسانی به وسیله زبان، قلم، بیان، سخنرانی، و هر ابزار ممکن و میسر که می تواند به رفع این اختلاف کمک کند مورد تأکید خود قرار داد و یادآور شد که اطلاع رسانی با عمل مهمترین عامل برای رفع اختلافات است که کنار آن رفتار درست، تبلیغ، اتباع از رسول خدا، ائمه هدا، و تبعیت کامل از قرآن کریم قرار می گیرد.
نظر شما