۱۷ اسفند ۱۳۸۸، ۸:۴۶

در گفتگو با مهر عنوان شد/

انحراف آب آلوده از تالاب شادگان به دریا/ شادگان جانی دوباره می گیرد

انحراف آب آلوده از تالاب شادگان به دریا/ شادگان جانی دوباره می گیرد

یک کارشناس محیط زیست با اشاره به انحراف آب آلوده نیشکر از تالاب شادگان به بستر خلیج فارس گفت: با اینکه آب آلوده دریا را هم آلوده می کند اما تالاب شادگان و مردم حاشیه نشین اهمیت بیشتری دارند چرا که حیات آنها به شدت در خطر است.

به گزارش خبرنگار مهر، وضعیت معیشتی جوامع محلی اطراف شادگان که نزدیک به صد هزار نفر برآورد شده اند به اندازه ای به حیات سالم تالاب شادگان بستگی دارد که به عقیده دکتر احمد سواری، با تداوم آلودگی شادگان و همین طور خشکی تالاب، حیات حاشیه نشینان می تواند فاجعه ای انسانی - زیست محیطی به بار آورد.

مدیر گروه دفتر بیولوژی دانشگاه علوم و فنون خرمشهر با تاکید بر ضرورت سالم بودن آب تالاب و پاک شدن آن از آلودگیهای موجود به خبرنگار مهر، گفت: نزدیک به یکسال است که آب آلوده به پساب نیشکر خوزستان از طریق کانالهای ویژه به دریا می ریزد اما این به معنی آن نیست که تالاب شادگان همچنان آلوده نیست.

این استاد دانشگاه اضافه کرد: اینکه سازمان محیط زیست وضعیت تالاب شادگان را نسبت به سالهای گذشته بهتر ارزیابی کرده کاملا درست است، چون هر روز کار پایش در این تالاب و کنترل و رکورد حضور پرندگان، کیفیت حیات ماهیها و گیاهان در تالاب شادگان انجام می شود.

پیرامون این موضوع، هرمز محمودی مدیرکل اداره محیط زیست خوزستان به خبرنگار مهر گفت: با بارندگی های مناسب امسال و سرازیر شدن آب کافی در بستر رودخانه جراحی، آب تالاب شادگان به نسبت، بهتر از سالهای گذشته است و این وضعیت در آینده نیز تداوم خواهد داشت.

 
مشکل این است که مردم برای ادامه حیات و ترمیم معیشت خود تالاب را با آب می خواهند و دیگر فرقی نمی کند که این آب آلوده به آلاینده های خطرناک هم باشد.

دکتر احمد سواری
از سوی دیگر دکتر سواری بهتر شدن شرایط تالاب شادگان به نسبت سالهای گذشته را تایید کرد و افزود: مشکل این است که مردم برای ادامه حیات و ترمیم معیشت خود تالاب را با آب می خواهند و دیگر فرقی نمی کند که این آب آلوده به آلاینده های خطرناک هم باشد. دلیل این مسئله هم ابعاد فرهنگی و آموزشی نیست چرا که معیشت مردم به آب تالاب بسته است.

این استاد دانشگاه تاکید کرد: مردم اطراف تالاب شادگان به آب آلوده و یا غیر آلوده کاری ندارند. صید پرنده ها و ماهیها بسته به کمیت آب دارد. آنها آب می خواهند تا گاومیشهاشان تنی به آب زده باشد. می خواهند در زمینهای اطراف زراعت کنند. آنها می خواهند امرار معاش کنند و ما و دولتمردان باید با تامین حق ابه تالاب به آنها کمک کنیم که لااقل زندگی معمولی خود را از سر بگیرند.

 همچنین این متخصص محیط زیست، ترکیب آب رودخانه ها به همدیگر و سپس رهاسازی آن در بستر تالاب شادگان را یکی از بهترین راهها برای کاهش حجم آلودگی آب تالاب دانست و گفت: آلودگی به این شیوه رقیق تر می شود. باید توجه داشت که آب آلوده اگر کم باشد اثرات تخریبی بیشتری نسبت به آب آلوده ولی با حجم بالا دارد. بنابراین باید آب تالاب تامین شود و به شیوه هایی مثل ترکیب آب شیرین رودخانه ها با هم تالاب شادگان را از وضعیت فعلی بیرون آورد.

با این حال به عقیده این استاد محیط زیست دانشگاه، محیط زیست به دنبال تامین حق آبه تالاب از طریق افزایش حجم ورودی آب از رودخانه جراحی به بستر شادگان است اما به نظر می رسد، دیگر مسئولان به فکر تامین آب شرب، کشاورزی و همین طور آب مورد نیاز کارخانه ها در خوزستان هستند و تالاب با تمام خدماتی که به ما می دهد در اولویت نیست و قطعا در اثر بی توجهی تالاب شادگان از بین خواهد رفت.

کد خبر 1046815

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha