به گزارش خبرنگار مهر در قم، معاون امور ارتباطات حوزوی دفتر مقام معظم رهبری، در چهارمین جشنواره قرآن کریم حوزههای علمیه خواهران که قبل از ظهر یکشنبه در پژوهشکده فرهنگ و اندیشه اسلامی قم برگزار شد، قرآن را معجزه اعظم پیامبر دانست و اشاره کرد: علما و دانشمندان معتقدند که بین حکم و موضوع باید تناسب وجود داشته باشد و ما هم معتقدیم که بین رسول خدا و معجزهاش تناسب برقرار است.
حجت الاسلام احمد مروی ادامه داد: برهان و معجزه هر پیامبری با او تناسب دارد و معجزات انبیاء متناسب با ظرف وجودی آنهاست و معجزه پیامبر اسلام یعنی قرآن هم متناسب با ظرف وجودی و مراتب کمالی ایشان است به طوری که اگر ایشان نبودند ، قران بر زمین نازل نمیشد و هیچ شخصی تاب تحمل تجلی خداوند در قالب قرآن را نداشت.
وی در ادامه با اشاره به این که قرآن کتابی است که بواسطه آن میتوان مراحل قرب الهی را پیمود، گفت: متأسفانه قرآن در بین اکثر مسلمانان مهجور واقع شده است و به جز مواردی محدود مثل مراسم ختم و یا وارد شدن به منزل نو از آن استفاده نمیشود.
مروی از اهل بیت به عنوان قرآن ناطق یاد کرد و افزود: اگر میخواهیم در گرداب گناهان غرق نشویم، علاوه بر قرآن صامت باید به سراغ قرآن ناطق که همان اهل بیت(ع) و در زمان غیبت، ولی فقیه است برویم.
قرآن و عترت از یکدیگر جدایی ناپذیرند
قائم مقام مرگز مدیریت حوزههای علمیه خواهران سراسر کشور، قرآن و عترت را دو امانت پیامبر عنوان کرد و گفت: قرآن و عترت دو امر توأم با یکدیگر هستند و نباید آنها را از هم جدا دانست.
حجت الاسلام محمود رضا جمشیدی افزود: امروز اگر از برخی از کشورها یک پوسته و تنها ظاهری از اسلام باقی مانده است، به این دلیل است که آنها قرآن و اهل بیت (ع) را از هم جدا کردهاند.
وی اضافه کرد: در زمان بعد از پیامبر(ص)، اهل بیت او و در زمان غیبت امام عصر(عج)، ولی فقیه باید زمامداری امور را به عهده بگیرد و کشورهایی که در ظاهر اسلامی و پیرو قرآن هستند ولی رهبرانی فاسد بر انان حکومت میکند، تنها پوستهای بی مغز بیش نیستند.
شرکت هشت هزار طلبه خواهر در جشنواره قرآنی حوزههای خواهران
معاون فرهنگی تربیتی مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران سراسر کشور نیز در ادامه مراسم با تأکید بر انس هر چه بیشتر با قرآن، بیان داشت: انس با قرآن به معنی تطبیق دانش و بینش انسان و عمل به آیات قرآن است.
حجت الاسلام محمد تقی قندی بر لزوم تبعیت از قرآن تأکید کرد و افزود: باید به بهترین شکل از قران تبیعت کرد و حضور قران را در زندگی نهادینه کرد تا این تبعیت و انس با قران سبب رشد و تعالی روح و جسم شود.
وی در ادامه در خصوص اهداف برگزاری جشنواره قرآن کریم بیان داشت: این جشنواره به منظور تجلیل و تکریم از فعالیتهای حوزههای علمیه خواهران برپا شده است تا در خلال آن به تعمیم انس قدرتمند با قران در زندگی خود بپردازیم.
وی با بیان این که طی سالهای برگزاری این جشنواره رشد قرآنی خواهران طلبه چشمگیر بوده است، اضافه کرد: در این جشنواره 110 مدرسه علمیه از سراسر کشور حضور داشتهاند که تعداد 2450 نفر در حوزه ترجمه و مفاهیم قرآنی تحت عنوان نسیم قرآن، 2300 نفر در حوزه قرائت، 1650 نفر در حوزه تفسیر، 1400 نفر در حوزه حفظ موضوعی و 231 نفر در حوزه حفظ ترتیبی در سه بخش حفظ کل، نصف و ثلث قرآن کریم شرکت کردهاند.
قندی در خصوص بحث داوری این مسابقات اشاره کرد: امسال توانستیم افرادی را با آموزشهای ویژه داوری به عنوان داور تربیت و به حوزههای علمیه سراسر کشور بفرستیم تا امر داوری در حوزههای علمیه شهرهای مختلف زیر نظر آنها انجام شود.
وی برگزاری این گونه جشنوارهها و توسعه روز افزون قرآن در جامعه را مدیون انقلاب دانست و افزود: به برکت انقلابی که به رهبری امام خمینی(ره) و رشادت طلبی شهدا به پیروزی رسید، این زمینه فراهم شده است تا در فضای مناسب و در عرصه گسترده به انجام فعالیتهای قرآنی بپردازیم.
در پایان مراسم از برگزیدگان جشنواره قرآن کریم با اهدای جوایزی تجلیل شد.

قم - خبرگزاری مهر: چهارمین جشنواره سراسری قرآن کریم ویژه حوزههای علمیه خواهران سراسر کشور با حضور هشت هزار طلبه در قم برگزار شد.
کد خبر 1047183
نظر شما