۱۷ اسفند ۱۳۸۸، ۱۰:۱۸

مصطفوی به مهر خبر داد:

چشم انداز فرهنگی برای کشورهای هدف طراحی می شود

چشم انداز فرهنگی برای کشورهای هدف طراحی می شود

رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی گفت:این سازمان تلاش کرده است که چشم انداز فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور را با مساعدت و هماهنگی دستگاه های فرهنگی آماده کند .

 مهدی مصطفوی در گفتگو با خبرنگار مهر به تبیین برنامه های این سازمان برای اجرای منویات رهبر معظم انقلاب پرداخت و گفت: بر اساس این چشم انداز اهداف کلان جمهوری اسلامی را در حوزه  فرهنگی تبیین شده و در این برنامه هدف کلان تبلیغ و تبیین ارزشهای اسلام ناب با منطق انقلاب اسلامی در کشورهای مختلف است .

وی افزود: برای این که بتوانیم این وظیفه را به درستی انجام دهیم و ارزشهای اسلام ناب را معرفی کنیم بایستی مخاطبین را ارزشیابی و دسته بندی می کردیم تا بر اساس آن کالای فرهنگی مناسب را عرضه کنیم.

مصطفوی گروه های مورد هدف را ایرانیان مقیم خارج از کشور، شیعیان خارج از کشور، مسلمانها و غیر مسلمان عنوان کرد و گفت: برنامه های فرهنگی خود را در عرصه های مختلف آموزش وپژوهش، فرهنگ و هنر ، رسانه،حضور در فضای مجازی ، سازمان های مردم نهاد و گروه های دوستی سازمان دهی کرده و از همه مهمتر در این حضور مشارکت کلیه دستگاه ها و ظرفیت فرهنگی نظام را هم بسیج و به کار گرفته ایم.

رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی به هشتمین هم‌اندیشی رایزنان فرهنگی ایران در خارج از کشور که این روزها در حال برگزاری است ، اشاره کرد و گفت: در این سمیناربا 23 دستگاه فرهنگی از چند ماه قبل برنامه های مشترک گذاشته و تلاش کردیم نقشه راهبردی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران برای هر کشور را تبیین بکنیم.

وی افزود: در طول سمینار قدم های ارزشمندی برای تدوین این نقشه برداشته شده و عرصه های فرهنگی که باید در آن حضور بیابیم و جایگاه هر یک از دستگاه های فرهنگی در این نقشه مشخص شده است.

مصطفوی در ادامه اظهار امیدواری کرد که تا پایان سمینار این نقشه را هم که مقام معظم رهبری مورد توجه قرار دادند ترسیم کرده و بتوانیم جایگاه هر کدام از دستگاه های فرهنگی را هم در این نقشه مشخص کنیم تا کاری هماهنگ ،هدفمند واثر بخش در زمینه فرهنگی انجام دهیم.

رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در توضیح فعالیتهای فرهنگی مورد توجه در فضای مجازی گفت:در تلاش هستیم حضور خود را در فضای سایبر و مجازی پر رنگ کرده و نرم افزارهای اولیه آن را هم آماده کرده و در این سمینار سعی کرده ایم که رایزن ها را نیز نسبت به چگونگی حضور در فضای مجازی توجیح کنیم.

وی با بیان اینکه ما باید در زمینه دیپلماسی عمومی جایگاه خود را تقویت می کردیم تاکید کرد: حرکت دوم ما در این سمینار این است که به خاطر محدودیتهای وگستره وسیعی از علاقه مندان به شناخت آثار فرهنگی جمهوری اسلامی ناچار به استفاده گسترده از فضای مجازی شدیم.به این ترتیب در فضای مجازی برای پر جلوه کردن دیپلماسی عمومی خود پر رنگ تر حاضر خواهیم شد.

وی در پاسخ به این سئوال که آیا رسانه ها  نیز به عنوان یکی از ابزار های دیپلماسی عمومی در راهبرد استراتژیک سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی مورد توجه قرار گرفته است یا نه گفت: فعالیت در حوزه رسانه از اولویت های نخست استراتژی راهبردی است تا پیام انقلاب را به نحو احسن به گوش جهانیان برسانیم.

مصطفوی افزود: با توجه به این که سازمان فرهنگ و ارتباطات در حدود 70 کشور رایزنی فرهنگی دارد، تلاش کرده ایم که در این کشورها متناسب با آن کشور از سوی رایزنیها نشریه و سایت اینترنتی به زبان آن محل داشته باشیم و در کنار این با نشریات هم سو و هم جهت نیز ارتباط برقرار کرده و از ظرفیت آنها نیز استفاده کنیم.

وی برنامه دیگر این سازمان در حوزه رسانه را تبادل خبرنگار عنوان کرد و گفت: ایجاد ارتباط با صداو سیما و مراکز رسانه ای کشورهای دیگر هم جزو برنامه های ما بوده و تلاش کرده ایم که از طریق امضای موافقت نامه های همکاری رسانه ای این ارتباطات رسانه ای توسعه پیدا کند

مشاور رئیس جمهور یکی دیگر از برنامه های سازمان فرهنگ و ارتباطات را در زمینه رسانه ها تقویت اتحادیه رادیو و تلویزیون های جهان اسلام اعلام کرد.

مصطفوی در پاسخ به این سئوال که آیا این سازمان نیز همچون مجمع جهانی اهل بیت شبکه ای تلویزیونی در دست راه اندازی دارد یا نه گفت: ما شبکه ای را در دست راه اندازی نداریم ولی ما شبکه تلویزیونی ثقلین را که از سوی مجمع جهانی اهل بیت راه اندازی شده است تقویت کرده ایم البته عمدتا ما بیشتر در صدد سیاستگذاری در زمینه مسائل فرهنگی هستیم تا اجرا.

کد خبر 1047370

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha