به گزارش خبرنگار مهر، مرتضی سرهنگی مدیر دفتر هنر و ادبیات دفاع مقدس حوزه هنری در مراسم رونمایی از چاپ صدم "دا" در سخنان کوتاهی گفت: کشورهایی که به نوعی درگیر جنگ می شوند صاحب ادبیات جنگ هم می شوند که ادبیات آنها به دو گونه است. کشورهایی که متجاوز و مغلوب هستند ادبیات ضدجنگ دارند مانند آلمان که در آن نویسندگانی چون گونترگراس و هاینریش بل در گروه "47" ادبیات ضدجنگ را آغاز کردند و در آن از زشتیهای جنگ نوشتند.
وی ادامه داد: ادبیات آلمانها گرچه از زشتیهای جنگ می گوید ولی در آن نقطه امید هم دیده می شود که همین امید باعث شد آلمان پس از جنگ باردیگر ساخته شود. در نقطه مقابل روسها ادبیات پایداری دارند که در آن هم باز هم امید دیده می شود. ملتها با امید زندهاند و با ملت ناامید کشورها پایدار نمیمانند و این از وظایف ادبیات است که به امیدبخشی توجه کند.
این نپژوهشگر در پایان تاکید کرد: در ایران هم به دلیل این اینکه جنگ ما دفاعی بود ادبیات ضدجنگ وجود ندارد بلکه ادبیات پایداری داریم. این ما هستیم که به پدیده ای ضدزندگی به نام جنگ زندگی می دهیم و کتاب "دا" نمونه خوبی از این اتفاق است. اساس ادبیات پایداری امید است که تمام مشکلات ما را حل می کند. یکی از کتابهایی که در آن امید موج می زند "دا" است.
نظر شما