به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر محسن نفر، فوق تخصص نفرولوژی و بیماریهای کلیوی، در سمینار روز جهانی کلیه که در بیمارستان امام خمینی (ره) تهران برگزار شد، با اعلام این مطلب گفت: نارسایی کلیه یکی از شایع ترین بیماری های مردم در تمام کشروهای دنیاست. به همین خاطر عوارض و مشکلات متعدد ناشی ازاین بیماری، مشابه عوارض ناشی از تصادف های رانندگی است. از این رو پیش بینی ها نشان می دهد سالانه حدود یک میلیون و چهارصد هزار سال از عمر مردم کشور به علت نارساییهای کلیوی تلف می شود.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در ادامه افزود: با توجه به افزایش سالیانه حدود چهار هزار نفر بیمار جدید مبتلا به نارسایی مزمن کلیه به تعداد بیماران کشور، پیش بینی ها از سه برابر شدن تعداد این گروه از بیماران طی 10 سال آینده حکایت دارد که این موضوع باید به شدت مورد توجه مسئولان و مردم قرار گیرد. چرا که با پیشگیری و ارائه آموزش های لازم و ساده و ابتدایی می توان از ابتلای هزاران نفر به بیماری هایحاد کلیوی جلوگیری کرد این در حالی است که همزمان با رشد برق آسای تعداد بیماران کلیوی، امکانات دیالیز، پرستاری، پزشکی، و بودجه های مورد نیاز رشد نخواهد کرد و به طور قطع شاهد بروز مشکلاتی خواهیم بود.
عضو هیئت مدیره انجمن نفرولوژی کشور تاکید کرد: افراد مبتلا به فشار خون، دیابت و بیماران کلیوی گلومرولی حدود 85 درصد مبتلایان به نارسایی حاد کلیوی را تشکیل می دهند. در این میان کنترل روزانه قند و فشار خون، رعایت رژیم غذایی کم پروتئین و توجه جدی به توصیه های پزشکان و متخصصین نقش مهمی در پیشگیری دارد.
نظر شما