۳۰ مرداد ۱۳۸۳، ۱۲:۰۸

مهمترين رويدادهاي هسته اي ايران در هفته گذشته:

ارعاب و تهديد ، رويكرد غرب در مواجهه با ناكامي در محكوميت فني ايران

ارعاب و تهديد ، رويكرد غرب در مواجهه با ناكامي در محكوميت فني ايران

درفاصله كمتر از يك ماه تا برگزاري نشست آژانس بين المللي انرژي اتمي و بررسي وضع پرونده هسته اي ايران، ناكامي در گسترش ابهامات پرونده و محكوم كردن ايران به انحراف از چارچوب تعهد ان پي تي، غرب را به سمت ايجاد جو ارعاب و تهديد علني و بي دليل مبني بر حمله نظامي و تحريم بين المللي عليه جمهوري اسلامي ايران سوق داده است.

محمد البرادعي دوشنبه گذشته درقاهره تاكيد كرد: آژانس بين‌المللي انرژي اتمي درحل مساله‌ هسته ا‌يي ايران درحال پيشرفت است.

 

 

خبرگزاري آسوشيتدپرس با مخابره‌  اين خبر افزود كه محمد البرادعي، مديركل آژانس بين‌المللي انرژي اتمي با اشاره به پرونده هسته‌اي ايران اظهار داشت: ما اكنون درحال پيشرفت درحل پرونده ايران هستيم، هنوز تمامي مسايل را به پايان نرسانده‌ايم و اميدواريم در ماه‌هاي آتي اين كار را انجام دهيم.


و
ي همچنين با اشاره به سفر اخيرش به تل‌آويو گفت: دولت اسراييل (رژيم صهيونيستي) نسبت به برنامه‌ هسته‌اي ايران نگران است. مقامات آمريكا نگراني رژيم صهيونيستي را با شدت بيشتري انعكاس مي دهند.

درحالي كه ديپلماتهاي ناشناس در مقر آژانس بين المللي انرژي اتمي به خبرگزاريهاي غربي گفته اند كه بعيد است شوراي حكام در گزارش ماه آينده خود فعاليت هاي هسته اي ايران را با ماهيت نظامي معرفي و آن را به شوراي امنيت بفرستد. 

به گزارش آسوشيتدپرس از واشنگتن، معاون سخنگوي وزارت امور خارجه آمريكا گفت: اجماع براي ارجاع پرونده هسته‌اي ايران به شوراي امنيت سازمان ملل بتدريج در حال شكل‌گيري است.

"آدام ارلي" همچنين ادعا كرد: ايران درحال پيگيري برنامه مخفيانه توليد تسليحات هسته‌اي است و اين برنامه موضوعي براي نگراني جامعه بين‌الملل است.


وي گفت: دولت بوش براي متوقف ساختن دستيابي ايران به تسليحات هسته‌اي همچنان به دنبال استفاده از شيوه‌هاي سياسي و ديپلماسي است اما هنوز هيچ نشانه‌اي كه ايران تصميم گرفته باشد از شيوه ليبي پيروي كرده و از اهداف خطرناك خود دست بردارد، وجود ندارد.

جان بولتون، معاون تندروي وزيرامورخارجه آمريكا نيز بدون اشاره به برنامه كاخ سفيد در نشست ماه سپتامبر شوراي حكام گفت: ما به ايران اجازه نمي دهيم سلاح هاي هسته اي به دست آورد.
 

بولتون همچنين در جلسه اي راجع به سياست آمريكا با متهم كردن آژانس به كوتاهي دربرابر ايران گفت: ما باور داريم برنامه هاي هسته اي ايران بايد زير نظر شوراي امنيت سازمان ملل قرار گيرد.

وي افزود: ما نمي توانيم به ايران اجازه دهيم سلاح هاي هسته اي و ابزار شليك آنها را به دست آورد تا به اروپا ، آسياي ميانه، خاورميانه يا حتي دورتر پرتاب كند.

بولتون همچنين افزود: بدون مداخله جدي، بي درنگ و هماهنگي جامعه جهاني، ايران در راه انجام برنامه هايش به راحتي پيش مي رود.

رويترز به نقل از ديپلماتهايي كه نامي از آنها نبرد اعلام كرد : فرانسه، آلمان و انگليس اطلاعاتشان را در خصوص مذاكرات پاريس در اختيار آمريكا قرار داده‌اند؛ اگرچه اطلاعات اندكي را درباره‌ نشست‌هاي در سطح مقامات عالي‌رتبه‌اي كه ماه گذشته برگزار شد به طور علني مطرح كرده‌اند.

به نوشته روزنامه لوموند بولتون درجلسه اي كه مربوط به سياست گذاري هاي واشنگتن درباره ايران بود، اظهار داشت: ايران به سه كشور اروپايي گفته است كه مي توانند در يك سال آينده اورانيوم لازم براي ساخت سلاح هسته اي را غني سازي نمايند و اين سلاح را توليد كنند. اين تهديد در واقع باعث مي شود كه اروپايي ها از ترس عقب بروند.

اين روزنامه در ادامه ادعاهاي خود آورده است بولتون گفته است ايران مي تواند در سه تا پنج سال آينده بمب هسته اي بسازد و آمريكا معتقد است كه ايران در منطقه خاورميانه به ويژه براي اسراييل يك تهديد به حساب مي آيد.

همزمان روزنامه اسرائيلي هاآرتص ادعا كرد ايران از آفريقاي جنوبي اورانيوم خريداري مي‌كند.

هاآرتص با اشاره به امضاي يادداشت تفاهم ميان وزراي دفاع ايران و آفريقاي جنوبي در هفته گذشته نوشت اين تفاهم‌ نامه راه را براي گسترش روابط تجاري ازجمله فروش اورانيوم آفريقاي جنوبي به ايران هموارمي‌كند.

" يوسي كاپرواسر" رئيس سازمان تحقيقات اطلاعات نظامي رژيم صهيونيستي روز سه ‌شنبه در كميته دفاعي و امور خارجي پارلمان اسرائيل گفت انتظار مي‌رود ايران تا سال 2007 موفق به دستيابي به توان اتمي شود.
وي همچنين مدعي شد: ايران در نيمه اول سال آينده ميلادي فناوري لازم را براي غني‌سازي اورانيوم خريداري خواهد كرد.

از سوي ديگر
رييس كميته روابط خارجي سناي آمريكا نيز با طرح ادعاي بي‌اساس توليد سلاح هسته اي از سوي ايران، از واشنگتن خواست براي جلوگيري از دستيابي ايران به چنين تسليحاتي قاطعانه عمل كند.

وي در ادامه مدعي شد: ايراني‌ها به سمت تسليحاتي كردن آزمايش اورانيومي كه در دست دارند، پيش مي‌روند و اين كار را به وضوح انجام داده‌اند(!)

رييس كميته روابط خارجي سناي آمريكا كه با شبكه خبري فاكس نيوز گفت‌وگو مي‌كرد، در عين حال محافظه كارانه در پاسخ به اين سوال كه آيا آمريكا از برنامه‌ تجاوز نظامي به ايران حمايت مي‌كند؟ گفت:‌ قصد ندارم حتي يك لحظه به حمله‌ي پيشگيرانه يا هر اقدام خاص ديگري فكر كنم.

اين اظهارات درحالي عنوان شد كه در پي افزايش تهديدات رژيم صهيونيستي مبني بر بمباران تاسيسات هسته اي ايران، جانشين فرمانده كل سپاه پاسداران جمهوري اسلامي ايران اعلام كرد:
اگر اسرائيل دست از پا خطا كند زرادخانه‌هاي اتمي او را هدف قرار مي‌دهيم .


محمدباقر ذوالقدر با اشاره به اشراف كامل اطلاعاتي سپاه نسبت به وضع نظامي و تسليحاتي اسرائيل گفت: چنانچه اسرائيل بخواهد دست از پا خطا كند و به مراكز هسته‌اي كشورمان حمله كند، زرادخانه‌هاي اتمي او را هدف قرار خواهيم داد.

 

جانشين فرمانده كل سپاه تهديد رژيم صهيونيستي براي حمله به تاسيسات هسته‌اي ايران را يك توطئه تبليغاتي براي مرعوب ساختن مردم و مسئولان جمهوري اسلامي و جلوگيري از دست‌يابي به فن‌آوري صلح‌آميز هسته‌اي دانست.


وي با اشاره به مركز هسته‌اي ديمونا اظهار داشت: در صورت شليك موشك به نيروگاه اتمي بوشهر، اسرائيل بايد از مركز هسته‌اي ديمونا كه محل توليد و نگهداري سلاح‌هاي هسته‌اي در آن كشور است براي هميشه چشم‌پوشي نمايد و در آن صورت مسئوليت عواقب وحشتناك آن برعهده آن رژيم خواهد بود.

سيد محمد خاتمي رييس جمهور نيز درنشست دولت و مجلس
با تاكيد بر پايبندي به مباني و اصول جمهوري اسلامي اظهار داشت: جمهوري اسلامي از جنگ، تحريم اقتصادي و رفتن پرونده‌ هسته اي ايران به شوراي امنيت استقبال نمي‌كند و هر اقدام مدبرانه‌اي را كه از وارد شدن لطمه به ملت و كشور جلوگيري كند، انجام خواهد داد، اما فناوري صلح‌آميز هسته‌يي حق مسلم ماست و از آن نمي‌گذريم.

رييس‌جمهور با اشاره به اينكه مذاكره و تعامل سياسي را براي رفع دغدغه‌هاي
موجود ادامه مي‌دهيم ، اظهار داشت : جمهوري اسلامي بر مبناي معيارهاي ديني و فرهنگي خود نمي‌خواهد و نمي‌تواند بمب هسته ا‌يي توليد كند ، اما توليد سوخت هسته‌ ايي نيروگاهها و دستيابي به تكنولوژي صلح‌آميز را حق قانوني خود مي‌داند.
وي بار ديگر تاكيد كرد: با وجود دارا بودن معادن و نيروهاي متخصص بايد سوخت نيروگاههايمان را خود تامين كنيم.

در همين حال خبرگزاري فرانسه در اين باره به نقل از افرادي كه آنها را ديپلمات‌هاي مستقر در وين ناميد، نوشت: آژانس بين‌المللي انرژي اتمي در گزارش ماه آينده‌اش (سپتامبر) به ماهيت فعاليت‌هاي هسته‌يي ايران و اين كه آيا اين پرونده بايد به شوراي امنيت فرستاده شود يا خير، اشاره‌اي نخواهد كرد.


اين خبرگزاري فرانسوي به نقل از يكي از ديپلمات‌هاي ياد شده ادامه داد: اين گزارش همچنين ايران را از دستور كار شوراي حكام آژانس بين‌المللي انرژي اتمي خارج نخواهد كرد و به علاوه نتايجي قطعي را در خصوص آثار اورانيوم غني‌شده‌ كشف شده در تاسيسات ايران ارايه نخواهد داد.


اين ديپلمات بي‌نام همچنين ادعا كرد: آژانس بين‌المللي انرژي اتمي هنوز به اين نتيجه نرسيده است كه آن طور كه هفته‌نامه‌ي دفاعي جينز ديفنس گزارش داده بود، اين آثار به تجهيزات خريداري شده از بازار سياه هسته‌اي تحت رهبري عبدالقديرخان دانشمند هسته اي پاكستان مربوط باشد.

وي ادامه داد: آن گزارش كاملا صحيح نبود، برخي نمونه‌ها از اين نظريه كه برخي ذرات از پاكستان آمده‌اند حمايت مي‌كند، اما بازرسان آژانس هنوز تجزيه و تحليل و نمونه‌هاي كامل را ندارند و قادر نيستند همان چيزي را كه جينز گفته بود، بگويند.

مارك گوازدكي، سخنگوي آژانس بين‌المللي انرژي اتمي نيز گفت : آژانس به زودي بازرسي‌هاي بيشتري را از ايران انجام خواهد داد.

وي ادامه داد: اين دور از بازرسي‌ها پايان يافته است و بازرسي‌هاي بيشتري در آينده انجام خواهد شد.


در ماه سپتامبر(شهريور ماه) شوراي حكام آژانس بين المللي انرژي اتمي تشكيل جلسه خواهد داد.

کد خبر 105140

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha