۲۳ اسفند ۱۳۸۸، ۱۵:۱۳

محمد حسین نیرومند:

بودجه‌ای برای نوسازی و ساخت سالنهای سینما نداریم

بودجه‌ای برای نوسازی و ساخت سالنهای سینما نداریم

رئیس سازمان سینمایی سوره ضمن تشریح برنامه‌‌های سینمایی حوزه هنری در سال 89 تاکید کرد ایده بدیع و متناسب با نیاز جامعه در سینما ایران اندک است.

 به گزارش خبرنگار مهر نشست مطبوعاتی محمد حسین نیرومند معاون سینمایی حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی  صبح امروز با حضور خبرنگاران  برگزار شد و وی درباره برنامه های آینده این معاونت توضیحاتی ارائه کرد.

در ابتدای این نشست نیرومند گفت: طی چهار سال گذشته به دلیل مسئولیتی که در وزارت ارشاد داشتم، سینما را جدی تر دنبال می کردم و احساس می کنم چون ذات سینما با تبلیغ عجین است، بسیاری از مسائل ضروری سینما تحت تاثیر این تبلیغات مورد کم توجهی قرار می گیرد. احساس می کنم طی این سالها همواره بخش‌های از  سینمای ایران  مورد کم لطفی قرار گرفته  است. در صورتیکه سینما باید به شکل کلیتی ارگانیک در نظر گرفته شود. بهتر است در این زمینه همه موارد ببینیم و اجزاء را به ترتیب اهمیتی که دارند مورد توجه قرار دهیم.

وی افزود: ما در سینما مشکلات متعددی داریم که برخی از انها به شکل ملی است و امیدوارم بتوانیم این بخش‌ها را با کمک مسئولان دیگر برطرف کنیم. با توجه به اینکه قبلا در شورا پروانه ساخت و اکنون در پروانه نمایش حضور دارم، احساس می‌کنم ایده بدیع و متناسب با نیاز جامعه بسیار کم است. در همه دنیا مکانیزم‌هایی وجود دارد که تحقیقی می کنند و ایده مناسب در اختیار سینمای می گذارند. اما ما در این زمینه مشکل داریم.

معاون سینمایی حوزه هنری با اشاره به مشکلات سینما، عنوان کرد: سینمای ایران در زمینه‌هایی چون، فیلمنامه و ادبیات داستانی، وضعیت پرداخت های سینمایی، اقتباس، ارتباط دانشگاه و سینما، تهیه کنندگی،  توجه نکردن برخی  کارگردانان به علایق و نیاز های مخاطب، کمبود بازیگر، دستمزدهای بالا و... با مشکلاتی روبرو است.

وی ادامه داد: بخشی از این مشکلات باید توسط مدیران دولتی بررسی شود ولی این اتفاق نمی افتد و یا به شکل درستی صورت نمی گیرد. حدود 70 درصد بودجه سینما ایران از طریق دولت تامین می شود. این بودجه اگر چه باعث می شود تولیدات بالا برود اما تا کی ادامه خواهد داشت و بر چه اساس و اولویت هایی تعلق می گیرد؟ البته ما در مباحث فنی نیز به شدت مشکل داریم و باید به استانداردهای روز دنیا نزدیک شویم.

نیرومند در ادامه افزود:از اردیبهشت سال گذشته که مسئولیت را در حوزه هنری پذیرفتم به دنبال رفع این مشکلات هستم. سعی می کنیم بودجه تولید فیلم را در سال آینده افزایش دهیم تا بتوانیم در زمینه تولید فیلم بیشتر فعالیت کنیم.

وی درباره برنامه تولید فیلم حوزه هنری، گفت: ما سالانه برای ساخت سه فیلم سینمایی بودجه ای در نظر گرفتیم که از میان آنها سالیانه یک فیلمساز جوان و با استعداد به عنوان  فیلمساز اول با حوزه فعالیت می کند. به طور نمونه فیلم سینمایی عطا سلمانیان از جمله این فیلم ها است که 15 روز پیش فیلمبرداری ان به پایان رسیده است. تلاش می‌کنیم مجموعه تولیدات حوزه هنری با اهداف و سیاستهای این مرکز نزدیک باشد.

معاون سینمایی حوزه هنری در ادامه افزود: سعی داریم فیلمنامه فیلم ها در کارگاه فیلمنامه نویس حوزه شکل بگیرد. به این شکل فیلمنامه ها کامل می شود و بعد به مرحله تولید می رسد. فیلم های "بیداری رویاها"، "زحم شانه حوا" و "پرنده باز" از جمله فیلم های امسال حوزه هنری بود. همچنین رایت کتابی  را با عنوان "او مسلمان شد" به نویسندگی ناصر هاشم زاده نیز خریداری کردیم  و هم اکنون نگارش فیلمنامه آن آغاز شده است.  قرار است سال آینده این فیلم با موضوع سلمان فارسی به مرحله تولید برسد.

وی با اشاره به تولید فیلمی درباره عبدالمالک ریگی توسط حوزه هنری، گفت: دستگیری ریگی یکی از موضوعات مهمی بود که امسال در دنیا مطرح شد و ما از همان روز دوم این موضوع، بحث ساخت فیلمی درباره این اتفاق را مطرح کردیم. هم اکنون مراحل تحقیقاتی این کار برای نگارش فیلمنامه آغاز شده است. فیلم "یک حبه قند" به کارگردانی و تهیه کنندگی رضا میرکریمی نیز سال آینده با بودجه حوزه هنری ساخته می‌شود.

نیرومند افزود: یکی از نکات مهم نیاز جدی سینما به مسئله آموزش است. از همین رو طرحی برای تولید مجموعه‌های آموزشی  توسط مسعود فراستی با عنوان درس‌های سینما مطرح شد . بر مبای  این طرح موضوعات مختلف در 120 جلسه توسط اساتید سینما تدریس و ضبط شد. هم اکنون در مرحله تدوین قرار دارد. این مجموعه می تواند یک منبع اموزشی خوب باشد.

وی درباره سالن سازی و مشکلات سالن های سینمایی که در اختیار حوزه هنری قرار دارد، گفت: حوزه هنری در حال حاضر به عنوان بزرگترین سینمادار کشور 83 سالن در ایران در اختیار دارد 37 سالن غیر فعال هستند. بیشتر این سینماها عمری بالغ بر 40 سال دارند. سال 79 با توجه به این تعداد سالن ما بالغ بر 65 میلیون مخاطب داشتیم و در حال حاضر این تعداد مخاطب به 15 میلیون رسیده است. بخشی از افت این تعداد مخاطب به کیفیت فیلم ها بر می گردد مابقی مربوط به غیر استاندارد بودن این سالنها است.

نیرومند ادامه داد: از 45 سینمای فعال حوزه 20 سالن ان طی 15 سال بازسازی شده است . باید بحث بازسازی سینماها به صورت ملی دیده شود. ما در همین زمینه با نماینده های مجلس و کمیسون فرهنگی دیدار داشتیم و آنها طرح توجیهی ما را پذیرفتند. همانطور که می دانید لذت دیدن فیلم در سینمایی است که استاندارد باشد. علیرغم تمام مساعدت ها بخش خصوصی علاقه ای به ساخت و ساز سینما ندارد و باید در این زمینه بخش دولتی فعالیت کند.

وی افزود:در حال حاضر 400 شهر ما فاقد سالن های سینمایی هستند. ما در بهترین مکانها زمین برای ساخت سالن های سینمایی داریم اما متاسفانه بودجه ای برای بازسازی در اختیار حوزه هنری نیست .   متاسفانه با وجود حمایت های کمیسیون فرهنگی، کمیسیون تلفیق همکاری با ما نکرد. ما نزدیک به 30 سینما داریم که باید نوسازی و 13 سینما که به سازی شود. 30 میلیارد برای این موضوع پیش بینی کردیم و این مبلغ را نیز به کمیسیون فرهنگی پیشنهاد دادیم.

معاون سینمایی حوزه هنری با اشاره فعالیت های موسسه سینما شهر در امر سالن سازی گفت:این موسسه سالن های زیادی را در سطح شهر ها بازسازی کرده است . اما مشکلات سالن‌های سینمایی ما تنها با حمایت این موسسه برطرف نمی شود. باید به این موضوع ملی نگاه کرد. باید برای این امر بودجه مشخصی اختصاص داده شود.

وی در ارتباط با اکران فیلم‌های فرهنگی، عنوان کرد:ما با کمک سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران، سالن هایی را اختیار گرفتیم تا بتوانیم فیلم های فرهنگی با مخاطب خاص را اکران عمومی کنیم. این کار با روال عادی در سال آینده نیز پیگیری می‌شود. البته امسال سعی کردیم چهار فیلم اکران نشده شاه حاتمی را نیز به نمایش بگذاریم. این برنامه  در سال اینده  نیز پیگیری می‌شود.

نیرومند در پاسخ به خبرنگار مهر درباره اکران فیلم های مستند و بازسازی سالن های سینمایی در تهران گفت: تلاش می کنیم برنامه این چند سالنی که برای اکران فیلم‌های فرهنگی در اختیار داریم را دنبال کنیم. تا طی یک پروسه چند ساله این سالنها برای مخاطب تعریف شود. در همین راستا امسال مستند هایی چون، "تهران انار ندارد" را در چند سالن به صورت محدود اکران کنیم. نمایش این آثار با توجه به گیشه ای که داشتند نشان داد، فیلم های مستند نیز می توانند مخاطب داشته باشند.

کد خبر 1051477

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha