جواد روحانی درباره کمبود پژوهش سرای دانشجویی در گناباد در گفتگو با خبرنگار مهر در گناباد افزود: در حال حاضر ۵۰ درصد از درآمد سالانه این دانشگاه در راستای حمایت از طرحهای پژوهشی هزینه میشود که ۶درصد دانشجویان این دانشگاه را شامل میشود.
وی ادامه داد: پژوهشگران گنابادی میتوانند با عضویت در انجمن علمی، ادبی و هنری و باشگاه پژوهشگران جوان این دانشگاه از امکانات آن برای کارهای پژوهشی خود استفاده کنند.
وی تاکید کرد: هیچگونه محدودیتی برای کارهای پژوهشی در شهرستان وجود ندارد و حوزه پژوهش این دانشگاه زمینههایی را نیز برای کارهای پژوهشی فراهم کرده است.
روحانی افزود: مرکز علوم و فناوریهای پیشرفته نیز در این دانشگاه فعال است و در این مرکز از طرح های پژوهشی که قابلیت تجاری سازی دارد، حمایت میشود.
رئیس دانشگاه پیام نور گناباد نیز در این باره گفت: در سال جاری برای حوزه پژوهش این دانشگاه مبلغ ۲۷۰ میلیون ریال در نظر گرفته شد که تاکنون ۸۰درصد از آن هزینه شده است و تا پایان سال مابقی این اعتبار به طرح های نیمه تمام پرداخت خواهد شد.
کاظم گلباف افزود: علاوه بر طرح های پژوهشی از مقاله های علمی نیز که در شورای پژوهشی دانشگاه پیام نور استان تأیید شود، حمایت و مبالغی نیز به این افراد داده می شود.
وی ادامه داد: در زمینه کارهای پژوهشی پژوهشگران جوان این شهرستان نیز امکانات و آزمایشگاه در اختیار دانشجویان و دانش آموختگان قرار می گیرد که البته این افراد باید زیرنظر استادان این دانشگاه فعالیت کنند.
گلباف خاطر نشان کرد: کار پژوهشی همیشه همراه با هزینه بالاست، به طوری که برای هر طرح پژوهشی توسط اعضای هیئت علمی این دانشگاه مبلغ ۳۰ میلیون ریال هزینه میشود.
وی درباره نبود پژوهش سرای دانشجویی در این شهرستان گفت: مرکز رشد و فناوری گناباد که چندی پیش افتتاح شد، جای خالی این پژوهش سرا را پر خواهد کرد به گونهای که پژوهشگران میتوانند از حمایت این مرکز نیز برخوردار شوند.
پژوهش سرا و آزمایشگاه یکی از ضروریات مراکز آموزش عالی است و دانشجویان برای فعالیتهای پژوهشی و مطالعاتی خود نیاز به امکانات و وسایلی دارند که باید در این مراکز فراهم شود.
گناباد از جمله شهرستانهایی است که با گسترش فضاهای آموزش عالی دارای سه دانشگاه شده است اما دانشجویان از نبود پژوهش سرا گلایه میکنند.
یکی از این پژوهشگران در گفتگو با مهر گفت: متاسفانه استادان هم در حوزه پژوهش چندان کمکی به پژوهشگران نمی کنند و پژوهشگر دست خالی و با حداقل امکانات و به صرف علاقه مندی به دنبال طرحهای پژوهشی خود می رود.
الهه ابراهیمی افزود: برخی از طرحهای پژوهشی در شهرستان از جمله طرح های میکروبی، گیاهی و پزشکی که نیاز به آزمایشگاه دارد، به دلیل نبود امکانات با کندی پیش می رود به طوری که گاه یک طرح بیش از یک سال به طول می انجامد.
وی ادامه داد: با وجود توانایی و استعداد پژوهشگران جوان گناباد و موفقیتهای کسب شده در این شهرستان، در زمینه ترغیب و تشویق و حمایت از این افراد هیچ اقدامی نشده است با این که در شهرستان گناباد سه مرکز دانشگاهی وجود دارد و دانشجویان زیادی مشغول به تحصیل هستند اما یک پژوهش سرا برای علاقمندان وجود ندارد.
یکی دیگر از پژوهشگران در این باره گفت: متاسفانه حوزه پژوهش در این شهرستان با کم توجهی و بی مهری کامل روبه روست به طوری که برخی از علاقه مندان به کارهای پژوهشی در گناباد سرخورده و از ادامه کار منصرف شده اند.
معاون پژوهشی دانشگاه آزاد گناباد گفت: در حال حاضر پژوهشگران جوان گناباد برای فعالیت های پژوهشی از امکانات و فضای پژوهش سرای دانش آموزی استفاده می کنند که این مرکز نیز از کمترین امکانات برخوردار است و جوابگوی طرح های پژوهشی دانشجویان نیست.
یکی دیگر از پژوهشگران جوان گناباد گفت: با این که طرح های زیادی در شهرستان انجام داده ام تاکنون نتوانستهام از بانک های این شهرستان تسهیلات دریافت کنم.
میرزایی افزود: متاسفانه نه تنها در زمینه دادن اطلاعات به پژوهشگران در این شهرستان با بی توجهی روبه رو هستیم بلکه از کمک های مادی به محققان نیز دریغ می شود.
وی ادامه داد: با توجه به معضل بیکاری در شهرستان اگر حمایت کافی از پژوهشگران صورت گیرد زمینه اشتغال زایی ایجاد می شود به طوری که آن ها می توانند به عنوان یک کارآفرین افراد دیگر رانیز به کار بگیرند.
یکی دیگر از پژوهشگران گفت: در زمینه کشت آزمایشگاهی برخی گیاهان کمیاب طرح پژوهشی خود را آغاز کردم که نیاز به یک گلخانه برای پرورش گیاهان داشتم که متاسفانه در شهرستان گناباد مجوز این گلخانه به من داده نشد.
مهدی رضایی افزود: برای اجرای طرح و ادامه کار خود از حیاط منزل مسکونی خود که فضای کمی داشت و از استانداردهای خوبی برخوردار نبود، استفاده کردم و نتیجه هم گرفتم.
وی ادامه داد: با وجود نتایج خوبی که از این طرح به دست آوردم، هنوز هم برای اجرایی شدن این طرح در شهرستان و ایجاد یک گلخانه در سطح وسیع موافقت نشده است.
نظر شما