به گزارش خبرنگار مهر در تبریز، تراب محمدی ظهر پنجشنبه در بازدید از موزه آذربایجان افزود: با توجه به حضور مسافران و علاقه مندی آنها برای بازدید از اماکن فرهنگی و تاریخی از جمله موزه ها و برای رعایت حال میهمانانی که وقت کمی برای ماندن در شهرهای مختلف دارند، با هماهنگی های انجام گرفته ساعت کار موزه های استان افزایش می یابد.
رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی تصریح کرد: براساس تصمیم اتخاذ شده، تمام موزه های استان از ساعت 9 صبح تا 9 شب به شکل یکسره آماده ارائه خدمات به مسافران و بازدیدکنندگان خواهند بود.
دبیر کارگروه میراث فرهنگی و گردشگری آذربایجان شرقی در مورد موزه های استان گفت: در شهر تبریز هشت موزه تحت مدیریت این سازمان است که از این میان موزه آذربایجان مهمترین و قدیمی ترین موزه استان و کشور است که پنجاهمین سال فعالیت خود را جشن خواهد گرفت.
به گفته وی، موزه آذربایجان در سه طبقه آثار و اشیای مختلفی از دوران های تاریخی کشور را در خود جای داده و در زیر زمین موزه هم آثار حجمی استاد احد حسینی هنرمند معاصر آماده بازدید هموطنان است.موزه سنگ نگاره ها نیز در جنب موزه آذربایجان ، تاریخ سنگ نگاری را به شکل مجسم به گردشگران نشان می دهد.
محمدی یادآور شد: تبریز از عوامل مهم انقلاب مشروطه بوده و از این رو آثار و مدارک و مستندات زیادی از مشروطه و مشروطه خواهان در تبریز موجود است و علاقه مندان می توانند این آثار را در محل خانه حاج مهدی کوزه کنانی که به موزه مشروطه مشهور است ببینند.
وی خاطرنشان کرد: مسجد زیبای صاحب الامر هم که در شرق میدان صاحب آباد در کنار مهران رود با گنبد و دو مناره بلند خود واقع شده، آثار بسیار گران سنگی از دست نوشته ها و کتابت های مختلف قران را داراست و به موزه قران و کتابت مشهور است.
به گفته محمدی موزه سنجش تبریز که پشت عمارت شهرداری در کوچه مقصودیه واقع است، انواع و اقسام ادوات سنجیدن طول و وزن و مسافت و زمان را در مجموعه ای کامل گرد آورده و بازدیدکنندگان علاوه بر دیدن این مجموعه منحصربفرد می توانند نمونه زیبای ساختمان سازی چهارفصلی آذربایجان را در خانه سلماسی که به موزه سنجش تبدیل شده ببینند.
رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی با اشاره به ویژگی هخای موزه قاجار نیز گفت: تبریز به عنوان ولیعهد نشین دوران قاجار آثار به جا مانده از این دوران را در خانه امیرنظام گروسی در قالب موزه قاجار به نمایش گذاشته و بنای زیبای این موزه در خیابان ششگلان آماده پذیرش مهمانان و علاقمندان است.
محمدی با اشاره به پیشینه ساخت سفال در منطقه، موزه زنده سفال را که در خانه صرافلار در خیابان شمس تبریزی برپاست، مکان خوبی برای علاقمندان به این هنر کهن دانست و افزود: علاقمندان به تاریخ کهن نیز می توانند با بازدید از سایت موزه عصر آهن تبریز، از روند تحول این شهر مطلع شوند و آثار مکشوفه عصر آهن تبریز را نیز ببینند.
رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری اضافه شدن موزه محرم به مجموعه موزه های شهر را هم با توجه به سابقه غنی مراسم ماه محرم در استان اقدام مثبتی در جهت حفظ و معرفی فرهنگ غنی منطقه دانست و گفت: موزه محرم نیز در خیابان استاد مطهری( راسته کوچه )، کوچه آتش نشانی و در محل خانه دکتر صحتی همه روزه پذیرای علاقمندان خواهد بود.
دبیر ستاد دایمی تسهیلات سفر استان با اشاره به موزه های سایر شهرستانها گفت: موزه دوران ایلخانی در محل مقبره اوحدی مراغه ای حاوی آثار متنوعی از دوران ایلخانی است و توانمندی های پایتخت ایلخانان را به نمایش خواهد گذاشت. بازدید کنندگان از شهر زیبا و تاریخی مراغه، علاوه بر بازدید از گنبدها و برج های فراوان این شهرستان، می توانند سنگ نگاره های این شهرستان را هم در قالب موزه سنگ نگاره ها در مقبره آقالار مشاهده نمایند و بر دستان هنرمند پدیدآورندگان این آثار آفرین بگویند.
وی افزود: شهرستان اهر با وجود عالم بزرگواری چون شیخ شهاب الدین اهری، دارای موزه ای با نام ادب و عرفان در مقبره این شخصیت برجسته علمی و عرفانی است و مسافران شهرستان اهر می توانند علاوه بر اشیای درون موزه، از دیدن معماری خارق العاده معماری بنای مقبره لذت وافر ببرند.
به گفته وی، همچنین شهرستان بناب و بازدید از حمام مهرآباد بناب و موزه مردم شناسی جنوب سهند را به عموم گردشگران و شهروندان هم استانی توصیه می کنیم. در این مکان مجموعه کاملی از وسایل و ادوات و لباسها و آثار مرتبط با مردم جنوب سهند آماده بازدید علاقه مندان است.
مهندس تراب محمدی گفت : شهرستان سراب هم با توجه به منطقه جغرافیایی خود آثار عشایر استان را در قالب موزه عشایر به نمایش گذاشته است و در محل حمام جلال که از دوران قاجار به جا مانده ، اولین موزه عشایری کشور را شکل داده و در این موزه بخش های کتابخانه تخصصی ، فضای مرتع و چوپان،فرآوری سنتی و بومی لبنیات، فرآوری سنتی پشم، دست بافته های عشایری، موسیقی، آلاچیق و سایر جلوه های زندگی عشایری آماده حضور مسافران محترم است.
وی به موزه هدایای خامنه اشاره کرد و افزود : موزه هدایای خامنه که در محل حمام قدیمی خامنه تاسیس شده، اشیا و آثار و مدارکی از اشخاص برجسته ای که متولد شهر خامنه هستند را به معرض دید عموم گذاشته است. در این موزه بازدیدکنندگان آثاری از مقام معظم رهبری را نیز مشاهده خواهند کرد تا یقین حاصل نمایند هرجای آذربایجان نشان از وجود بزرگانی دارد که چون ستارگانی پرفروغ در آسمان علم و ادب و هنر و فرهنگ ایران زمین می درخشند.
نظر شما