۳۱ مرداد ۱۳۸۳، ۱۷:۳۳

توصيه رهبران رژيم صهيونيستي با استنادبه كتاب" دو دقيقه بر فراز بغداد" و تجربه عراق:

اسرائيل بايد ويژگي انحصار قدرت هسته اي در خاورميانه راحفظ كند

روزنامه الحيات در مقاله اي به تشريح پيشينه تهديدهاي هسته اي رژيم صهيونيستي عليه فعاليت هاي مسالمت آميز ايران اشاره كرده و تاكيد مي كند كه هرگونه ماجرايي جويي شارون در حمله به تاسيسات هسته اي ايران پيامدهاي ناگواري براي رژيم اسرائيل خواهد داشت.

به گزارش خبرگزاري مهر، روزنامه الحيات چاپ همزمان لندن و رياض در مقاله اي به قلم سليم نصار تحت عنوان " آيا واشنگتن به تل آويواجازه خواهد داد كه تاسيسات هسته اي ايران را هدف قرار دهد؟ نوشت : آزمايش موشك پيشرفته شهاب 3 پس از تغيير و تحولات صورت گرفته و بهينه سازي در چارچوب طرح آمادگي دولت ايران براي مقابله با هرگونه تهديد احتمالي با موفقيت آزمايش شد.

علي شمخاني وزيردفاع ايران اعلام كرد در صورتي كه اسرائيل بخواهد تاسيسات هسته اي ايران را هدف حملات خود قرار دهد تمام سرزمين اسرائيل از جمله تل آويو و نيروگاه هسته اي ديمونا در تيررس موشك هاي شهاب ايران قرار خواهد گرفت .

شمخاني ، بار ديگر به آمريكا و اسرائيل هشدار داد كه در صورت تجاوز به خاك ايران بهاي گزافي خواهند پرداخت .

در مقابل يكي ازرسانه هاي اسرائيلي اعلام كرد ايران موشك شهاب 3 را در واكنش به آزمايش موشك اسرائيلي حيتس (السهم) انجام داد، شاوول موفاز به علت وسيع بودن سرزمين آمريكا و بهبود دقت مقابله اين موشك با موشك ايراني اين كشور را براي آزمايش موشك خود انتخاب كرد.

تل آويوبا اين آزمايش مي خواهد تاكيد كند كه نسل جديدي از موشك هايي كه قادراست با چالش هاي ايراني مقابله كند، آزمايش كرده است.

زئيف شيف تحليلگر نظامي اسرائيلي در روزنامه هاآرتص معتقد است آزمايش هاي نمايشي ايران با هدف تقويت امنيت اين كشور و افزايش روحيه مردمش صورت مي گيرد .

به اعتقاد وي ، تهران نيازي به اين موشك ها براي حمله به اسرائيل ندارد زيرا بازوهاي طولاني اين كشور در لبنان وسوريه قادر به هدف قرار دادن هر مورد نظامي و مدني در عمق دولت اسرائيل خواهند بود.

اين مقاله ازتشديد دامنه بحراني كه مسابقه ملتهب و داغ دستيابي به موشك ها احتمال كشانده شدن اختلافات ايران و اسرائيل به مرزدرگيري است، هشدارمي دهد كه نشانه هاي آن را مي توان در حملات سياسي و تبليغاتي آريل شارون عليه تهران  و متهم كردن اين كشور به تلاش براي دستيابي به سلاح هسته اي يافت .

شارون مدعي است كه تهران از اشتباهات بغداد درس گرفته است و تاسيسات هسته اي خود را به دور از چشمان بازرسان آژانس بين المللي انرژي اتمي قرار داده است .

با وجودي كه اسناد محمدالبرادعي مديركل آژانس بين المللي انرژي اتمي، ادعاهاي شارون را توجيه نمي كند شارون همان منطقي را كه در دولت مناخيم بگين در سال 1981 ميلادي براي موجه كردن بمباران نيروگاه تموز عراق در پيش گرفته است درباره ايران نيز به آن تكيه كرده است.

در كتاب كه سه تن از كارشناسان اسرائيلي تدوين كرده اند و عنوان آن "دو دقيقه بر فراز بغداد" است، اهميت نشست تاريخي كه دولت مناخيم بگين پيش از تصميم حمله به تاسيسات هسته اي عراقي برگزار كرد، مورد تاكيد قرار گرفته است.

 نويسنده اين كتاب به نحوه تصميم گيري مقامات رژيم صهيونيستي در زمان مناخيم بگين نخست وزيروقت براي حمله به تاسيسات هسته اي عراق مي گويد : بگين (نخست وزير اسبق اسرائيل) در ابتداي جلسه حالت سكوت اروپا و غرب را در قبال عمليات كشتار گروهي يهود(هولوكاست) يادآوري كرد و تاكيد كرد آنچه در آلمان يا لهستان روي داد ممكن است امروز براي ملت يهود در سرزمين ملي يعني اسرائيل روي دهد.

او گفت : موساد كارشناسان متعددي را كه بر برنامه هسته اي عراق نظارت داشتند ترور كرد، از جمله دكتر يحيي المشد دانشمند مصري را از سر راه برداشت و نيز تلاش كرد دستگاه هاي نيروگاهي را در تولون فرانسه پيش از انتقال به بغداد نابود كند اما اين تلاش ها مانع چالش طلبي دولت عراق نشد تا جائي كه موفق شد به مرحله غني سازي اورانيوم با هدف توليد بمب هسته اي دست يابد.

سپس مناخيم بگين تصوير آينده تاريكي كه دولت اسرائيل در صورت سقوط موازنه نظامي موجود با آن روبرو خواهد شد، براي وزيران كابينه اش ترسيم كرد و مي گويد " : بن گوريون طرح نيروگاه هسته اي ديمونا را اجرا كرد و بر اين نكته تاكيد داشت كه اسرائيل بايد تنها قدرت هسته اي منطقه خاورميانه باقي بماند تا بتواند ويژگي انحصار قدرت هسته اي در اسرائيل حفظ كند. 

اين ويژگي بر اساس نظريه ضربات پيشگيرانه استوار است كه مانع از افزايش خطر دشمن مي شود و معنايش اين است كه نبايد منتظر باشيم كه عراق به سلاح هسته اي دست يابد زيرا در آن صورت تل آويو قدرت مقابله و تفوق نظامي خود را از دست مي دهد و اين اشتباهي بود كه اروپا با ناديده گرفتن توصيه ما مبني بر ضرورت تكيه بر ترور هيتلر در سال 1938 مرتكب شد و اگر انگليس و فرانسه به نصيحت ما گوش مي دادند هرگز قتل عام هاي گروهي يهود اتفاق نمي افتاد و جهان ميليون ها بيگناه از دست نمي داد."

در آن جلسه بگين رشته كلام را به آريل شارون كه در آن زمان مشاور ويژه اش در امور دفاعي و وزير كشاورزي كابينه اش بود، واگذار مي كند.شارون وزيرليكودي اعتراف مي كند كه نظريه ضربات پيشگيرانه را تاييد مي كند بويژه اينكه موفقيت آن ضامن پيروزي قاطعانه حزب ليكود در آينده نزديك خواهد بود.

هنگامي كه ضرورت حفظ سري بودن عمليات و مطلع نكردن دولت ريگان را از حمله به تاسيسات هسته اي عراق مورد تاكيد قرار مي دهد يكي از وزيران معترض به اظهارات شارون تصريح مي كند كه ماهواره هاي جاسوسي بلافاصله اين مساله را به سازمان اطلاعات آمريكا  اطلاع خواهند داد.

شارون در واكنش به اعتراض اين وزير مي گويد: لابي يهودي قادر است مانع از هرگونه محكوميت اسرائيل از سوي آمريكا شود و منافع اسرائيل دراين است كه براي جلوگيري از تخريب طرح حمله حتي از نزديك دولت هم پيمان خود يعني آمريكا هم اجازه نگيريم .

در پايان جلسه ، بگين موفق مي شود موافقت تمام وزيران كابينه را براي حمله به تاسيسات هسته اي عراق بدست آورد و شارون را  براي هماهنگي با رافائيل ايتان رئيس ستاد مشترك ارتش كه با وي درباره جزئيات طرح حمله به عراق و زمان اجراي آن موافقت كرده است ، مامور مي كند.

 اسرائيل اعتراف كرد كه جنگنده هايش در خلال جنگ عراق عليه ايران از نيروگاه هسته اي اين كشور تصويربرداري كرده است اما با وجود ضعف سيستم حمايتي آنجا از تخريب آن خودداري كرده است علتش به اين برمي گردد كه دولت آمريكا كه از صدام حمايت كرده و با سلاح و ماهواره هاي جاسوسي از جنگ صدام با نظام ايران سود مي برد.

در سايه اين پيشينه سياسي به نظر مي رسد روابط متشنج و تيره ميان اسرائيل و ايران گويي نسخه تكراري از روابطي است كه ميان اسرائيل و عراق بحراني و تيره شد و سپس ميان عراق و آمريكا تيره شد بويژه اينكه جرج بوش ايران را در رديف سه كشورمحورشرارت طبقه بندي كرده است و آن را پس از گزارش كميته تحقيق حوادث 11 سپتامبر، حامي تروريسم ناميده است .

فتيله اختلافات بار ديگر ميان واشنگتن و تهران هنگامي كه جان بولتون معاون وزير امور خارجه آمريكا گفت ايران به انگليس، فرانسه و آلمان درباره توان خود براي توليد موادي براي ساخت سلاح هسته اي تا يك سال آينده هشدار داده است، تيره شد.

بولتون مدعي شد: اين تهديد تلاش هاي آمريكا را براي ارجاع پرونده هسته اي ايران به شوراي امنيت با هدف اعمال مجازات بر تهران تقويت مي كند بهانه واشنگتن براي ارجاع پرونده ايران به شوراي امنيت اين است كه ساخت سلاح هسته اي تا يك يا دو سال خطري عمده عليه دولت اسرائيل است.

مثل چنين تهديدي را جان بولتون ماه فوريه گذشته (بهمن 82) نيز عليه ايران كرد هنگامي كه ليبي پرونده اي را به آژانس بين المللي انرژي اتمي ارائه داد كه در آن اعتراف كرده است كه اطلاعاتي را از آزمايش هاي اورانيوم اشعه زا فراهم كرده است همچنين آژانس اطلاعات بيشتري درباره دستيابي ايران به فناوري هسته اي از سوي دانشمندنان هسته اي پاكستان و كره شمالي
ارائه كرده است.

بولتون به اين پرونده ها استناد كرد تا ايران را به در پيش گرفتن سياست گمراه سازي و پايبند نبودن به پروتكل الحاقي كه سال گذشته امضا كرد، متهم كند.

تحليلگران درواشنگتن مي گويند كه دولت جرج بوش تلاش مي كند آريل شارون را از هرگونه ماجراجويي نظامي ضد ايران و حمله به تاسيسات هسته اي اين كشور در بوشهر و اراك بر حذر دارد و مانع اين كار شود علت تلاش هاي آمريكا اين است كه  شارون تلاش مي كند حكومت ائتلافي در اسرائيل با مشاركت شيمون پرز رهبر حزب كارگر تشكيل شود تا از شارون براي انجام اين عمليات خطرناك حمايت كند.

دولت توني بلر نيز وارد خط مخالفت با حمله اسرائيل به نيروگاه هسته اي ايران شده است تا به شارون درباره عواقب اقدام متهورانه كه هيچ سنديت قانوني و توجيه قانوني ندارد، هشداردهد.

 نكته قابل تاكيد اين است كه شارون براي دفاع از موضع خود در حمله به ايران اظهارات بولتون را مستمسك خود قرار داده است بولتون كه ادعا كرد دستيابي ايران به سلاح هسته اي روند صلح را در منطقه به تاخير خواهد انداخت  و توان كشورش را بر تحريك ديپلماسي مختل كرده و آن را در گرو ميزان رعب هسته اي قرار خواهد داد.

مقامات تل آويو انحصاري بودن قدرت هسته اي خود و تك قدرت اتمي بودن آن را در منطقه از پايه هاي سياست رژيم خود اعلام كرده اند لذا شارون از انتخابات رياست جمهوري آمريكا براي تضمين انتخابات حزبش و گمراه كردن نگاه ها وافكار عمومي از موضوع عقب نشيني از نوار غزه سوء استفاده خواهد كرد.

اين نويسنده در ادامه ادعا مي كند كه شارون از مواضع محافظان كاران تندرو در ايران كه تمام طرح هاي اصلاحات داخلي و فضاي بازخارجي را بلوكه كردند و تمام مصوبات خاتمي و كمال خرازي را  متوقف كردند، سوء استفاده مي كند.

اين مقاله درادامه اشاره مي كند در راه گذراز اين بحران ، انتظار مي رود كه نماينده سه كشور اروپايي انگليس ، فرانسه و آلمان به عنوان ميانجي گر به تهران سفركند شايد او از اعمال مجازات عليه تهران درمقابل مقيد بودن دولت ايران به شرايط آژانس بين المللي انرژي اتمي جلوگيري كند.

نويسنده مقاله در پايان تصريح مي كند شارون به تنها چيزي كه نمي انديشد صلح و همكاري با ديگران است، براي او تنها چيزي كه مهم است توسعه طلبي هسته اي و نظامي گري است .

"هركس تاريخ حيات شارون را مورد بازبيني قرار دهد به طور كامل درك مي كند كه طرح هاي او با همكاري با اطرافش به سرانجام نمي رسد بلكه به لطف تفوق نظامي و دستيابي به سلاح هسته اي خواهد بود."

از  سوي ديگر دولت توني بلر براي كاهش نگراني هايي كه شارون بوجود آورده است و متقاعد كردن وي به اينكه حمله به تاسيسات هسته اي ايران باعث افزايش دشمني با اسرائيل و آمريكا و تضعيف هر گونه اميد براي تحقق آشتي و صلح تاريخي از طريق گفتگوهاي مستقيم تلاش مي كند. در نظرانگليسي ها تداوم سياست سركوب فلسطينيان علاوه بر اشغال عراق و نابودي تاسيسات هسته اي ايران تمام فرصت هاي صلح را از بين برده و منجر به جدايي وانزواي اسرائيل از همسايگانش از جمله مصر واردن خواهد شد.

 

کد خبر 105399

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha