احمد قويدل در گفتگو با خبرنگار اجتماعي خبرگزاري مهر گفت: براي حفظ منافع ملي كشور و صر ف درست هزينه اي بالغ بر 40 ميليون دلار كه صرف خريد فراورده هاي انعقادي از كشورهاي خارجي مي شود نيازمند تدوين پروتكل درماني دقيق براي استفاده بيماران از داروهاي انقعاد مي باشيم.
وي افزود: از سال 1378 با توجه جدي دولت به امور بيماران هموفيلي براي اولين بار در تاريخ كشور به ميزان حداقل استاندارد جهاني فراورده هاي انعقادي در اختيار بيماران قرار گرفت كه متاسفانه پروتكل لازم براي مصرف و توزيع آن به اقصي نقاط كشور تصويب نگرديده است.
قويدل گفت : عليرغم بودجه كلاني كه به اين كار اختصاص داده مي شود به علت عدم برنامه ريزي و تامين به موقع دارو از منابع مطمئن ، كمبودهاي ادواري فراورده هاي انعقادي موجب معلوليت بيماران مي شود.
وي با اشاره به چگونگي توزيع فراورده هاي انعقادي و مراكز توزيع اين داروها گفت: متاسفانه با يك تصميم عجولانه مركز توزيع داروهاي افراد هموفيلي از 3 مركز به 1 مركز تقليل يافته است و در حال حاضر اين دارو تنها در مركز درمان جامع توزيع مي شود. اين در حالي است كه فاكتور كافي در اختيار اين مركز نيست و بيماران براي تهيه دارو با مشكل مواجه مي شوند.
قويدل افزود: كانون هموفيلي ايران معتقد است با همكاري وزارت بهداشت و ارايه فاكتورهاي انعقادي در بيمارستان امام خميني ضمن اين كه بيماران مي توانند از امكانات دو مركز در اين رابطه بهره مند شوند، استفاده درست از موجودي مذكور نيز فراهم مي شود.
وي در پايان گفت: كانون هموفيلي ايران در نظر دارد از طريق مركز درمان جامع مصرف صحيح فراوردههاي انعقادي را ترويج نموده و راسا خدمات درماني و دارويي را به صورت رايگان در اختيار بيماران قرار دهد.
نظر شما