به گزارش خبرگزاری مهر در یزد، کونسئلو ویدال در حاشیه کارگاه آموزشی حفاظت از یوزپلنگ ایرانی در روستای خرانق در پناهگاه حیات وحش دره انجیز یزد در جمع محیط بانان شش زیستگاه یوزپلنگ ایرانی اظهار داشت: مردم به ویژه مردم محلی نقش مهمی در حفاظت از یوزپلنگ ایرانی دارند و اگرچه پروژه حفاظت از یوزپلنگ ایرانی از سوی سازمان ملل حمایت میشود اما واقعیت این است که مردم محلی در این زمینه نقشی بسیار موثر دارند به همین دلیل تامین معیشت آنها نیز ضروری است.
وی افزود: بر همین اساس لازم است تعداد جمعیت انسانی که در زیستگاههای یوزپلنگ ایرانی زندگی می کنند همچنین تعارضات موجود در مناطق زیست این گونه مشخص شود.
ویدال ضمن تقدیر از تلاشهای محیط بانان خاطرنشان کرد: تلاشهایی که محیط بانان برای حفظ این گونه در خطر انقراض متحمل میشوند، به واقع قابل تقدیر است زیرا این افراد علاوه بر اینکه خود محافظ یوزپلنگ ایرانی هستند، سبب شده اند تا افراد زیادی در فکر و نگران حفظ محیط زیست باشند.
معاون اجرایی برنامه عمران سازمان ملل متحد نیز در این دیدار با اشاره به پرداخت 700 هزار دلار در فاز نخست پروژه حفاظت از یوزپلنگ آسیایی اظهار داشت: با این وجود، اعتباراتی که به موازات تخصیص اعتبارات بینالمللی از سوی سازمان محیط زیست ایران برای حفاظت از یوزپلنگ ایرانی تخصیص یافته است نیز در موفقیت این پروژه نقش بسیاری داشته است.
پروژه حفاظت از یوزپلنگ آسیایی از سال 1380 با حمایت مالی GEF، UNEP و سازمان حفاظت از محیط زیست تلاش خود را برای شناسایی زیستگاه های باقیمانده یوز و حفاظت از یوزپلنگها در ایران آغاز کرده است و در حال حاضر برآورد میشود حداقل 70 یوزپلنگ ایرانی در ایران باقی مانده باشد.
چرای بی رویه دام، احداث بیضابطه راهها و جادهها در زیستگاه های یوز، معدن کاوی و شکار طعمه های یوز از جمله تهدیدات این گونه محسوب میشود.
از سوی دیگر طرحهای اکتشاف نفت و گاز نیز اخیرا به جمع تهدیدات زیستگاههای این گونه در خطر انقراض نیز افزوده شده به طوری که اگر این عملیات در پارک ملی کویر آغاز شود، نسل یوز برای همیشه در این منطقه از بین خواهد رفت.
در ایام نوروز امسال نیز برنامه عمل مطالعاتی برای حفاظت از یوزپلنگ آسیایی در کارگاه آموزشی که به همین منظور در کشور سوئیس برگزار شد، با مشارکت برجسته ترین کارشناسان و جانورشناسان بین المللی تهیه و تدوین شد.
این کارگاه به میزبانی اداره فدرال حفاظت محیط زیست سوییس و توسط گروه متخصصان گربه سانان اتحادیه جهانی حفاظت (IUCN) از 28 مارس به مدت چهار روز در کشور سوییس برگزار شد.
در این نشست نمایندگانی از سازمان هایی همچون موسسه پانترا، IUCN ، انجمن حفاظت از حیات وحش (WCS)، بنیاد حفاظت از یوزپلنگ و اداره فدرال حفاظت از محیط زیست سوییس حضور یافتند.
نظر شما