به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از آسوشیتدپرس، این نویسنده هفته گذشته با حضور در این دانشگاه و در جمع استادان و دانشجویان پس از سخنرانی مدرک دکترای خود را دریافت کرد.
اخیراً وزیر آموزش و پرورش پرتوریکو 5 کتاب فوئنتس از جمله کتاب "آئورا" را در این کشور ممنوع اعلام کرد از این رو بخشی از سخنان این نویسنده به ضرورت آزادی بیان اختصاص داشت.
فونئنتس در جمع روزنامهنگاران گفت: اهالی مطبوعات نباید در مواجه با حکومتهای تمامیتخواه ساکت بنشینند بلکه باید از آزادی بیان دفاع کنند.
وی تاکید کرد: ما این را حق مسلم خود میدانیم.
این نویسنده 81 ساله که همچنان مشغول نوشتن آثار جدیدی از جمله کتابی درباره زندگی مبارزاتی یک چریک کلمبیایی است در ادامه سخنانش گفت: اگر چه من بهعنوان یک نویسنده وظیفه مهم خود میدانم که درباره بیعدالتی صحبت کنم اما این شغل اصلی من نیست.
فوئنتس توضیح داد: مسئولیت یک نویسنده با زبان درآمیخته و وظیفه او حفظ حیات زبان است.
کارلوس فوئنتس سال 1928 در پاناماسیتی به دنیا آمد. دوران کودکیش در واشنتگتن دی.سی و سانتیاگوی شیلی گذشت. فوئنتس در دانشگاه مکزیک و ژنو در رشته حقوق تحصیل کرد و به زبانهای انگلیسی و فرانسه تسلط کامل دارد.
فوئنتس علاوه نویسندگی به عنوان دیپلمات هم فعالیت کرده است و همچنین به صورت مرتب مقالاتی فرهنگی، سیاسی برای روزنامه اسپانیایی زبان "ال پاییس" مینویسد و یک منتقد سختگیر علیه آنچه وی فرهنگ و اقتصاد امپریالیسم میداند است.
از آثار فوئنتس که به فارسی برگردانده شده است میتوان به "مرگ آرتمیو کروز"( با ترجمه مهدی سحابی)،"پوست انداختن"، "آئورا" و "فوئنتس از چشم فوئنتس" ( با ترجمه عبدالله کوثری)، "خویشاوندان دور" (برگردان مصطفی مفیدی) و "آسوده خاطر" (با ترجمه محمدامین لاهیجی) اشاره کرد.
نظر شما