اكبر نبوي، تهيه كننده و مجري مجموعه برنامه " سايه روشن " در گفت و گو با خبرنگار تلويزيوني "مهر"، ضمن اعلام اين مطلب گفت: رويكرد اصلي اين برنامه نقد، ارزيابي و ترسيم چشم انداز آينده فرهنگي كشور از زبان مديران كلان است. ما در اين برنامه هم به مسايل كلان فرهنگي جامعه مي پردازيم و هم مسايل و مشكلات روز را مورد بررسي قرار مي دهيم. نكته مهم اينجاست كه تمامي مباحث و گفت و گوها حول محور فرهنگ از زواياي مختلف مطرح مي شود. اما در اين بين از مديران غير فرهنگي هم دعوت مي شود تا به پاسخگويي درباره مسايل مختلف بپردازند. يعني در اين برنامه ها فقط از مديران و متوليان بخش فرهنگي كشور دعوت به عمل نمي آيد، بلكه مديران بسياري ديگر از بخش ها به برنامه دعوت خواهند شد تا درباره مسايل فرهنگي به ارايه نظر بپردازند.
وي ادامه داد: تاكنون سه برنامه از مجموعه " سايه روشن " ضبط شده است كه برنامه اول به گفت و گو با وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي اختصاص داشت و دو قسمت بعدي برنامه كه آماده پخش است، به گفت و گو با محمد مهدي حيدريان ( معاون سينمايي ) و دكتر محمد ايماني خوشخو ( معاون هنري ) مي پردازد. اما ديگر مهمان هاي اين برنامه را شهردار تهران، وزير مسكن و شهرسازي، وزير اقتصاد و دارايي، وزير بازرگاني، زهرا شجاعي ( رييس مركز امور مشاركت زنان ) و منيره نوبخت ( رييس شوراي فرهنگي - اجتماعي زنان ) تشكيل مي دهند. البته رويكرد سوالات و موضوع هايي كه مطرح مي شود، كاملا" فرهنگي است. يعني براي نمونه با وزير اقتصاد و دارايي درباره ماليات هاي بخش فرهنگ به گفت و گو مي پردازيم يا با وزير بازرگاني راجع به واردات سخت افزار مورد نياز بخش هاي فرهنگي بحث صورت مي گيرد. همچنين در گفت و گو با خانم نوبخت درباره پوشش ايراني و مسايل مربوط به آن مباحثي مطرح خواهد شد.
نبوي با تاكيد بر اينكه " سايه روشن " به بررسي مسايل فرهنگي، هنري و ادبي مي پردازد، خاطر نشان كرد: قسمت هايي از اين برنامه نيز اختصاص به گفت و گو با مديران صدا و سيما دارد. عزت الله ضرغامي، رييس سازمان صدا و سيما، رييس و قائم مقام معاونت سيما، روساي معاونت صدا، برون مرزي و معاونت سياسي از جمله مهمانان اين برنامه هستند. البته در اين بخش نيز رويكرد فرهنگي مد نظر است. يعني براي نمونه با معاون سياسي صدا و سيما درباره مسايل سياسي صحبت نمي شود. بلكه نوع استفاده و مطرح كردن مباحث فرهنگي - هنري در بخش هاي مختلف خبري تلويزيون مورد بررسي قرار مي گيرد؛ اينكه اصولا اخبار فرهنگي - هنري از چه جايگاهي در ميان ساير اخبار برخوردار است و برنامه هاي مختلف خبري و سياسي كه ساخته مي شود، چه تاثيراتي بر رفتار عمومي و فرهنگي جامعه مي گذارد. همچنين در اين سري برنامه از دكتر علي لاريجاني به عنوان رييس شوراي هنر دعوت به عمل مي آيد تا درباره مسايل كلان بخش هنر با وي به گفت و گو بپردازيم.
اين تهيه كننده درباره استفاده از كارشناسان و صاحب نظران رشته هاي مختلف براي حضور در برنامه توضيح داد: حضور كارشناس در اين برنامه منوط به احساس نياز است. يعني در برخي قسمت ها كارشناس حضور ندارد، اما در بعضي از قسمت ها از جمله موسيقي يا معماري من از حضور و راهنمايي كارشناس هم استفاده مي كنم.
نبوي در پاسخ به لزوم دعوت از وزيران و مديران دولت در شرايطي كه كمتر از چند ماه به پايان عمر دولت كنوني باقي مانده است، اظهار داشت: تصور نادرستي در جامعه وجود دارد كه حاصل تربيت و رفتار نامناسب ما است. به اين مفهوم كه بيشتر افراد جامعه تصور مي كنند وقتي مديري سر كار مي آيد تا 6 ماه نخست حضور او شرايط حوزه مورد نظر بايد مشوش و به اصطلاح تق و لق باشد و يك سال هم مانده به اتمام دوره مديريتش همه چيز رها بشود. در حالي كه يك مدير از نخستين روزي كه مسووليت اداره، سازماني يا هر نهاد ديگري را به عهده مي گيرد تا زماني كه مدت مديريتش به اتمام برسد، بايد نسبت به تمامي اتفاقات حوزه مورد نظر پاسخگو باشد و در زمينه رشد و ارتقا شرايط موجود در آن مقوله تلاش كند. مهمتر اينكه، اگر قرار باشد كاري در هر زمينه اي صورت بگيرد، يك سال زمان بسيار زيادي است و عكس اين مساله هم صادق است كه اگر قرار نباشد كاري صورت بگيرد، 10 يا 20 سال هم زماني طولاني به حساب نمي آيد. به خصوص اينكه ما معتقديم برنامه ريزي امري طولاني و زمان بر است كه در مدت زمان مشخصي نمي گنجد، بلكه روند شكل گيري آن وسيع و طولاني است.
لازم به ذكر است مجموعه برنامه " سايه روشن " در قالب 28 قسمت 60 دقيقه اي توليد مي شود و نخستين قسمت آن ساعت 18.30 جمعه گذشته از شبكه دو سيما پخش شد.
اكبر نبوي در گفت و گو با "مهر":
تبيين چشم انداز آينده فرهنگي جامعه در مجموعه سايه روشن
مجموعه برنامه " سايه روشن " تلاش دارد چشم انداز آينده فرهنگي جامعه را روشن كند.
کد خبر 105731
نظر شما