یوسف افراش که در روزهای پایانی سال 88 و پس از استعفای جلال ذکایی، حکم سرپرستی دفتر امور چاپ وزارت ارشاد به نام او رقم خورد، در گفتگو با خبرنگار مهر درباره وضعیت فعلی این دفتر و خبرها درباره ادغام آن با اداره کل کتاب گفت: در حال حاضر اطلاع تازهای درباره چگونگی تغییر وضعیت این اداره ندارم البته این تغییر وضعیت قطعی است.
وی ادامه داد: تجمیع ادارات کل معاونت فرهنگی وزارتخانه اتفاقی است که اصل آن پذیرفته شده ولی چگونگی آن هنوز قطعی نشده است و نمیتوانم درباره آن اظهار نظر رسمی کنم.
سرپرست دفتر امور چاپ وزارت ارشاد همچنین درباره اولویتهای کاریاش گفت: از آنجا که حکم من در اداره امور چاپ حکم سرپرستی است و این اداره در حال گذر از موقعیت قبلی به موقعیت جدیدی است عاقلانهترین کار این است که امور جاری و ثابت اداره پیگیری شود.
وی اضافه کرد: ما اموری مانند صدور مجوزها و نقل و انتقال ماشینآلات چاپ را داریم که جزو وظایف اصلی اداره است که همچون سنوات پیشین انجام میگیرد. همچنین برخی امور که در چند سال اخیر پایه گذاری و بخشهایی از آنها عملیاتی شده، طبق روال معمول پیگیری خواهد شد و سعی میکنیم آنها را به سرانجام برسانیم.
معاون پیشین جلال ذکایی مدیر مستعفی دفتر چاپ تاکید کرد: همچنین در این میان وضعیت صنعت چاپ را بررسی میکنیم تا مسائل و مشکلات قابل پیگیری و رسیدگی را شناسایی کرده و به آنها رسیدگی کنیم.
افراش تاکید کرد: در روند پیگیری امور به برخی پیشنهادها و راهکارها هم خواهیم رسید که آنها را برای افرادی که در آینده مدیریت این مجموعه را در ساختار جدید برعهده خواهند داشت، به جا خواهیم گذاشت.
وی هدف اصلی و مهم خود را برقراری ارتباط و تعامل سازنده با اهالی چاپ در بخش خصوصی و دولتی دانست و گفت: در پی این هستم که همکاری صمیمانه و دوستانهای با متولیان امور چاپ کشور داشته باشم و از نظرات آنها تا حد ممکن بهره مند شوم.
سرپرست دفتر امور چاپ وزارت ارشاد بیان کرد: ما در حوزه چاپ اتحادیه ها، اصناف، تشکلها و انجمنهای فعالی داریم که لازم است دفتر امور چاپ برای پیشبرد امور چاپ در کشور که امری ملی است، تعامل و مشورت بیشتری با آنها داشته باشد.
به گفته وی داشتن نگاه ملی به مساله چاپ در کشور ضرورتی است که منافع و عواید آن شامل حال کل کشور خواهد شد لذا دفتر امور چاپ و دیگر دست اندرکاران این حوزه لازم است تعامل جدی تر و صمیمانه تری با یکدیگر داشته باشند.
افراش در ادامه این گفتگو در پاسخ به این پرسش که "چگونه وزیر ارشاد در فاصله یک روز از اظهار نظر رسمی مبنی بر اینکه مدیریت این دفتر تا پیش از تعیین ساختار جدید آن تعیین نمیشود، حکم سرپرستی وی را صادر کرد؟" توضیح داد: مسئولان امر وعده کرده بودند تا پایان سال 88 تکلیف این دفتر مشخص شود و عمده تلاش بر این بود که ساختار جدید آن تدوین شود ولی از آنجایی که این امکان حاصل نشد بحث تعیین سرپرست را مطرح کردند تا به روند کارهای جاری خدشهای وارد نشود.
وی همچنین در جواب به این سوال که "آیا انتخاب سرپرست برای این دفتر با چنین فوریتی با فشار افکار عمومی صاحب نظران حوزه چاپ و اهالی رسانهها و همچنین چالشهای پس از استعفای چند ماهه ذکایی ارتباط داشته است یا خیر؟" عنوان کرد: این مساله را کسانی که حکم را صادر کردند بهتر میتوانند توضیح دهند ولی آنچه من میدانم این است که هدف این بود تا زمان طی شدن بوروکراسی اداری و تعیین ساختار جدید این اداره بدون متولی نباشد و امور جاری آن انجام گیرد.
افراش در پایان با بیان اینکه "ذکایی تا پایان سال 88 نیز این دفتر را از همکاری و همفکری خود بهرهمند ساخته" گفت: وی از ابتدای سالجاری هدایت کارها را به من سپرد ولی از آنجا که ایشان از کارشناسان خبره و مدیران با سابقه حوزه چاپ هستند، حتما از حضورشان در مقام راهنما و مشاور بهره خواهیم برد.
نظر شما