علیرضا جورابچیان در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به پیگیری سالیانه هندیها برای تبادل یوزپلنگ با شیر هندی، تاکید کرد: هیچ موقع از سوی مدیران پروژه بین المللی پاسخ مثبتی به درخواست آنها داده نشده است ولی این مسئله به این معنی نیست که ما با انجام کارها مخالف هستیم چرا که به مصلحت محیط زیست و حیات وحش ایران نیست که چنین اقدامی انجام شود.
این متخصص و کارشناس حیات وحش افزود: ما در برابر گونه منحصربفرد یوزپلنگ مسئولیت داریم چرا که این گونه در دنیا بی نظیر هست و به شدت مورد توجه و حمایت موسسه ها و پروژه های بین المللی است و ارزش یوز در دنیا و در مقایسه با گونه آفریقایی آن چند صد برابر است.
جورایچیان در پاسخ به اینکه گروه هایی در سازمان محیط زیست و وزارت امور خارجه در حال تدارک شرایط مذاکره برای تبادل یوز ایرانی و شیر هندی هستند، اضافه کرد: آنچه مسلم است به عنوان مدیر پروژه بین المللی یوزپلنگ آسیایی باید از چگونگی مذاکرات در این زمینه مطلع باشم ولی تا امروز هیچ مشورتی با من انجام نشده و به نظرم این احتمال برای مذاکره کذب است.
مدیر پروژه بین المللی حفاظت از یوزپلنگ آسیایی گفت: هندی ها اگر تمایل دارند می توانند در پروژه حفاظتی در ایران مشارکت کنند چرا که این گونه به شدت ارزشمند است و افتخار کشور در حوزه حیات وحش محسوب می شود، بنابراین به سادگی نمی توان آن را در اختیار کشورهای دیگر قرار داد.
در پی اعلام درخواست هند مبنی بر مبادله شیر این کشور با یوزپلنگ ایران، رئیس کارگروه ویژه گربه سانان اتحادیه جهانی حفاظت( IUCN ) خروج یوزپلنگ از ایران را با توجه به جمعیت محدود این گونه خطرناک توصیف کرد.
به گزارش خبرگزاری مهر، "اورس برایتن موزر" که در نشست مشترک دانشمندان جهان با کارشناسان ایرانی برای تدوین برنامه عمل حفاظت از یوزپلنگ ایرانی در سوییس حاضر شده بود، در حاشیه این نشست و در پاسخ به اینکه آیا احیای این گربه ها بین دو کشور ایران و هند عملی است، گفت: این یک سوال مهم است که نیاز به بررسی رویکردها، فرصت ها و چالش ها دارد.
میراث طبیعی ایران، دارای 10 گونه گربه سان بوده که تنوع قابل توجهی است. دو گونه از آنها امروزه منقرض شده اند که ببر مازندران و شیر ایرانی بوده اند. سومین گونه، یوزپلنگ آسیایی شدیداً در معرض خطر انقراض است.
نظر شما