به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از رویترز، الازهر به عنوان معتبرترین مراکز دنیا در زمینه اسلام سنی دارای مدارس، دانشکدهها و نهادهای آموزشی دیگری سراسر مصر است و علمایی را برای تدریس در کشورهای سراسر جهان اعزام میکند.
براساس حکم انتصاب حسنی مبارک عبدالله الحسینی 64 ساله جایگزین شیخ احمد الطیب شده است، طیب که پیشتر خود ریاست دانشگاه الازهر را برعهده داشت 9 روز پس از درگذشت سلف خود شیخ طنطاوی در عربستان به عنوان شیخ الازهر منصوب شد.
الحسینی پیشتر معاونت دانشگاه الازهر را در امور آموزشی و دانشجوی برعهده داشت و استاد زبان عربی با دکترای زبان شناسی خود را از دانشگاه الازهر گرفته است.
دانشگاه الأزهر از مهمترین مساجد مصر است. محمد العربی فرمانده خلیفه فاطمی عبدالحمید بن محمد علی فاطمی آن را تأسیس کرد، تا مسجد و مدرسهای برای تربیت مبلغ باشد. بنای این دانشگاه بعد از فتح مصر در ۱۴ رمضان سال ۳۵۹ (قمری) (970 میلادی) آغاز شد
الأزهر اولین مسجدی بود که در شهر قاهره بنا شد، به همین علت مسجد جامع قاهره محسوب میگردید. و ساختمان آن عبارت بود از یک صحن که سه رواق در اطراف آن بود، که بزرگترین آنها رواق قبله بود. و بعد از مجموعهای از رواق و شبستان ومدرسه و محراب و مناره و مأذنه به آن اضافه شد.
این در حالی است که برخی از رسانههای کشورمان به اشتباه خبر عزل شیخ جدید الازهر از دانشگاه الازهر را اعلام کرده بود. اما باید در نظر داشت که پستهای ریاست دانشگاه الازهر و شیخ الازهر دو مقام جداگانه هستند.
نظر شما