به گزارش خبرگزاری مهر، در دویست و هفتاد و یکمین جلسه شورای شهر در جریان بررسی طرح تاسیس موزه تخصصی زنان که از سوی کمیسیون فرهنگی، اجتماعی و زیست شهری شورای شهر تهران ارائه شده بود، بر ضرورت نگاه ملی به این موضوع تاکید شد.
معصومه آباد در دفاع از طرح مذکور گفت: متاسفانه در حوزه شناخت و اهمیت بر نقش زنان در جامعه با توجه به نقش آفرینی زنان ایرانی خلاء وجود دارد و هیچ گونه جایگاه و شرایطی وجود ندارد که دستاوردهای علمی، فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی، سیاسی، هنری ورزشی زنان نشان داده شود.
وی تاکید کرد: هدف از ارائه این طرح ایجاد یک موزه تخصصی برای زن ایرانی است تا ترسیم کننده و نماد فعالیتهای این گروه از افراد جامعه باشد.
رسول خادم رئیس کمیسیون اقتصادی و برنامه و بودجه شورا نیز در این خصوص گفت: این موضوع یک بحث ملی و فرا شهری است و تنها در تهران نمی توان یک موزه ساخت.
وی خاطرنشان کرد: در تبیین و تحلیل جایگاه و موقعیت زن در جامعه و در سطح ملی حساسیت هایی وجود دارد بنابراین به دلیل فراشهری بودن این بحث، شهرداری تهران نمی تواند در ایجاد این موزه به تنهایی اقدام کند.
خادم تاکید کرد: علاوه بر اعلام آمادگی و حمایت شهرداری تهران از این طرح بهتر است این موضوع طی پیشنهادی به دولت ارائه شود تا بتوانیم از منابع و توان دستگاه ها و نهادهای دیگر نیز استفاده کنیم.
خسرو دانشجو سخنگوی شورای شهر نیز در دفاع از این طرح اظهار داشت: این موضوع در ایران بسیار حساس است چرا که از سوی جامعه بین الملل دچار هجمه تبلیغاتی هستیم که آیا حقوق زنان در جامعه ایرانی رعایت می شود و جایگاه زن در جمهوری اسلامی ایران چه اهمیتی دارد.
وی تاکید کرد: شهرداری تهران بارها در مورد موضوعات ملی همچون نمایشگاه کتاب و موزه دفاع مقدس وارد شده است.
دکتر ابتکار رئیس کمیته محیط زیست شورای شهر در این خصوص گفت: ایجاد موزه تخصصی زنان پیشنهاد خوبی است چرا که فقدان چنین مرکزی در کشور احساس می شود. حتی می توان چنین مراکزی را علاوه بر نگاه در سطح ملی به صورت تخصصی در شهرها ایجاد کرد.
پروین احمدی نژاد عضو کمیسیون اقتصادی و برنامه و بودجه شورا ضمن تاکید بر ایجاد چنین فضایی برای زن ایرانی گفت: باید از زن مسلمان ایرانی تعریف صحیحی صورت بگیرد که ایجاد موزه می تواند یکی از مصادیق این تعریف باشد.
وی افزود: مرکز امور زنان ریاست جمهوری نیز در حال بررسی چنین طرحی است که از ارائه پیشنهادات و نظرات دیگر در این زمینه استقبال می کنند.
وی گفت: بنابراین پیشنهاد می کنم که در این طرح با مراکز دیگر که می توانند در این زمینه ما را کمک کنند جلسه ای مشترک گذاشته شود تا بتوانیم از تمام منابع موجود در کشور استفاده کنیم.
مهدی چمران رئیس شورای شهر نیز در ادامه بررسی این طرح گفت: موزه دفاع مقدس یا موزه کتاب مباحثی است که در شهرهای دیگر نیز وجود دارد ولی ایجاد موزه زنان مثل ایجاد سازمان فرهنگی وهنری شهرداری تهران از حساسیت ویژه ای برخوردار است چرا که در اعضای کمیته تصمیم گیری این طرح باید از نماینده مقام معظم رهبری نیز استفاده شود تا هر گروه و افرادی در راس تصمیم گیری برای این مرکز قرار گرفتند نتوانند اعمال نظر شخصی یا گروهی کنند.
وی پیشنهاد پروین احمدی نژاد مبنی بر تشکیل جلسه ای مشترک با مسوولان مرکز امور زنان ریاست جمهوری را مثبت ارزیابی کرد و افزود: در اجرای این موزه باید از نقطه نظرات و منابع سایر دستگاه های اجرایی و مرتبط با طرح بهره جست.
بر اساس این گزارش اعضای شورای اسلامی شهر تهران با کلیات ایجاد موزه تخصصی زنان موافقت کردند و در نهایت مقرر شد در مدت دو هفته، کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورا نشستی مشترک با مرکز امور زنان ریاست جمهوری داشته باشد تا جزئیات طرح تهیه شده و در نهایت جهت تصویب نهایی به شورای شهر ارائه شود.
نظر شما