۲۲ فروردین ۱۳۸۹، ۱۷:۳۳

حمایت رئیس دیوان کیفری بین المللی از گسترش روابط با ایران

حمایت رئیس دیوان کیفری بین المللی از گسترش روابط با ایران

رئیس دیوان کیفری بین المللی در دیدار با سفیر جمهوری اسلامی ایران در لاهه حمایت خود را از گسترش تعاملات و تبادل نظر سازنده با کشورمان در زمینه نظام حقوق بین المللی کیفری اعلام کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از بخش مطبوعاتی سفارت ایران در لاهه، قاضی "سانگ هیون سونگ" رئیس کره‌ای دیوان کیفری بین المللی در دیدار با کاظم غریب آبادی، از ایران به عنوان کشوری بزرگ با تاریخی کهن یاد کرد و از افزایش تعاملات و تبادل نظر سازنده با کشورمان در زمینه نظام حقوق بین المللی کیفری استقبال کرد.

سفیر ایران نیز با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران خود یکی از قربانیان بزرگ جنایات بین المللی است، گفت : طی جنگ تحمیلی عراق علیه ایران، سلاح های شیمیایی بارها علیه مردم ما به کار گرفته شد و ما همچنین قربانی عملیاتهای تروریستی متعدد بوده و هستیم. مواردی از این دست، سبب شده که وجود یک نهاد بین المللی مقتدر، بی طرف و غیرسیاسی از آرزوهای قلبی مردم و دولت ایران باشد تا بتوان به پیگرد و محاکمه جنایتکاران بین المللی امیدوار بود.

وی همچنین افزود: دولت ایران تحولات و فعالیتهای دیوان را با علاقه و از نزدیک دنبال می کند. ما از تحت پیگرد قرار نگرفتن برخی جنایتکاران بین المللی و از اینکه تنها جنایات ارتکابی در برخی کشورهای آفریقایی در دیوان تعقیب شده و جنایتکارانی نظیر صهیونیستها از تعقیب مصون مانده اند، متاسف هستیم. البته می دانیم که دیوان صرفا یک نهاد قضایی با محدودیت های صلاحیتی خاص خویش است و لبه تیز انتقادات ما در این زمینه متوجه شورای امنیت و بی عدالتی در نظام بین الملل است که استانداردهای دوگانه ای را در مقابله با جنایات بین المللی در پیش گرفته است. تعلل شورای امنیت در ارجاع پرونده جنایات صهیونیستها در غزه به دیوان کیفری بین المللی، نشان می دهد که قدرتهای بزرگ عزم جدی برای پایان دادن به "بی کیفری" در برابر جنایات بین‌المللی ندارند.

در ادامه این دیدار، رئیس دیوان به اختصار درباره عملکرد دیوان در هفت سالی که از آغاز به کار آن می گذرد و دستاوردهای دیوان و چالشهایی که در برابر دیوان بوده و هست، مطالبی را ابراز داشت.

طرفین همچنین درباره کنفرانس بازنگری اساسنامه دیوان بین المللی کیفری موسوم به اساسنامه رم که قرار است در خردادماه سال جاری در کامپالا - پایتخت اوگاندا- برگزار شود، به تبادل نظر پرداختند.

گفتنی است مهمترین موضوعی که در دستورکار کنفرانس بازنگری قرار داد، بحث "تعریف جرم تجاوز" است که در صورت توافق دولتها در این خصوص، دیوان قادر خواهد بود سران دولتهای متجاوز به دولتهای دیگر را تحت تعقیب قرار دهد. برخی پیشنهادها درباره اصلاح اساسنامه رم و نیز مبحث "ارزیابی نظام حقوق بین المللی کیفری مبتنی بر اساسنامه رم"، دیگر مسائل مهم در دستورکار کنفرانس بازنگری را تشکیل می دهند.

لازم به توضیح است که دیوان کیفری بین المللی که پایه آن با انعقاد معاهده موسوم به اساسنامه رم در سال 1998 و با هدف تاسیس دادگاهی دائمی برای رسیدگی به جنایت نسل کشی، جنایت علیه بشریت و جنایات جنگی نهاده شد، از سال 2003 میلادی در شهر لاهه هلند کار خود را آغاز کرده و هم اکنون رسیدگی به پرونده هایی از جمهوری دموکراتیک کنگو، اوگاندا، آفریقای مرکزی و دارفور را دنبال می کند.

کد خبر 1061856

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha