۲۵ فروردین ۱۳۸۹، ۸:۳۳

گزارش مهر از پلدختر/

بیمارستان 25 تختخوابی برای 80 هزار نفر/ مرکز اورژانسی که بیمارستان شد

بیمارستان 25 تختخوابی برای 80 هزار نفر/ مرکز اورژانسی که بیمارستان شد

خرم آباد - خبرگزاری مهر: در حالیکه شهرستان پلدختر دارای جمعیتی بالغ بر 80 هزار نفر است اما تنها بیمارستان این شهرستان با 25 تخت تنها مرکز ارائه خدمات در این شهرستان محسوب می شود که البته این بیمارستان نیز از ابتدا با کاربری بیمارستان ساخته نشده است.

به گزارش خبرنگار مهر در شهرستان پلدختر، این شهرستان با قرارگیری در مسیر ترانزیت شمال به جنوب کشور یکی از پرتردد ترین شهرستانهای کشور محسوب می شود که هر روزه با تصادفات و مجروحان حاصل از آن مواجه است.

این در حالی است که تنها مرکز بیمارستانی پلدختر، بیمارستان امام خمینی (ره) این شهرستان است که به نظر می رسد جوابگوی جمعیت 80 هزار نفری این شهرستان نباشد.

از سوی دیگر بیمارستان 64 تختخوابی پلدختر که در آستانه 25 ساله شدن قرار دارد هنوز به مرحله بهره برداری نرسیده است و این امر مشکلات را در این زمینه مضاعف کرده است.

بیمارستان 25 تختخوابی پلدختر و چالش ها

رئیس شبکه بهداشت و درمان شهرستان پلدختر در این رابطه به خبرنگار مهر گفت: بیمارستان امام خمینی شهرستان پلدختر در سال 78 در این شهرستان با ظرفیت 25 تخت به بهره برداری رسید که با تلاش های انجام شده در سالهای اخیر ظرفیت آن به 57 تخت فعال رسید و دو بخش "سی سی یو" و دیالیز در آن راه اندازی شد.

ناصر بابایی با اشاره به کمبود متخصص در این شهرستان عنوان کرد: در دو سال اخیر نسبت به گذشته وضعیت حضور متخصصان در پلدختر بهبود یافته است و در حال حاضر هفت متخصص بیهوشی، جراحی عمومی، زنان، داخلی، اطفال و آزمایشگاه در این شهرستان خدمات ارائه می کند.

وی با اشاره به کمبودهای بیمارستان پلدختر، افزود: در حال حاضر این بیمارستان به رادیولوژی، چشم پزشک و متخصص قلب نیازمند است.

وقتی متخصصان به مرخصی می روند پلدختر پزشک جایگزین ندارد!

این مسئول از کمبود برخی تخصص ها در این شهرستان خبر داد و گفت: بیمارستان امام خمینی در برخی مواقع که متخصصان داخلی، جراحی و بیهوشی به مرخصی می روند با مشکل مواجه می شود.

بابایی با بیان اینکه تنها بیمارستان پلدختر فاقد دستگاه "سی تی اسکن" است، عنوان کرد: همچنین این بیمارستان برای ارائه خدمات مطلوب نیازمند چهار دستگاه آمبولانس است.

وی با اشاره به نیاز به جذب نیروهای تکنسین برای انجام وظیفه در پایگاه های بهداشتی و اورژانس، عنوان کرد: در حال حاضر سه مرکز بهداشتی درمانی شهری، پنج مرکز بهداشتی روستایی و 48 خانه بهداشت در این شهرستان فعالیت می کند.

16 هزار پلدختری محروم از طرح پزشک خانواده

رئیس شبکه بهداشت و درمان شهرستان پلدختر با اشاره به اینکه شهرستان پلدختر بیش از 79 هزار و 698 نفر جمعیت شهری و روستایی دارد، بیان داشت: از این تعداد حدود 62 هزار و 810 نفر جمعیت تحت پوشش طرح پزشک خانواده قرار دارند.

بابایی احداث مرکز بهداشتی درمانی معمولان، احداث شش واحد منازل پزسکان متخصص، احداث خانه بهداشت چالکل، احداث مراکز بهداشتی و درمانی شهری شهید بهشتی پلدختر را از جمله طرح های در دست احداث برشمرد و گفت: اورژانس جاده ای روستای چمشک با وجود انتخاب پیمانکار به دلیل عدم واگذاری زمین عملیات اجرایی آن هنوز آغاز نشده است.

وی به برخی فعالیت های برای رفع مشکلات حوزه بهداشت و درمان پلدختر اشاره کرد و تعمیرات بیمارستان 25 تختخوابی، خرید پنج دستگاه آمبولانس، افزایش ناوگان اورژانس 115، تکمیل پرسنل مرکز فوریت های پزشکی و ... را از جمله این اقدامات برشمرد.

بیمارستان 24 ساله پلدختر در گیر و دار کمبود اعتبارات

رئیس شبکه بهداشت و درمان شهرستان پلدختر همچنین در مورد علت تاخیر در بهره برداری از بیمارستان 64 تختخوابی پلدختر، افزود: تاریخ کلنگ زنی این پروژه سال 1364 بوده ولی شروع عملیات اجرایی آن در سال 1368 بوده است.

بابایی با اشاره به هزینه بیش از 750 میلیون تومان برای ساخت این بیمارستان طی سالهای 70 تا 75، عنوان کرد: از سال 75 تا پایان سال 84 این پروژه به دلیل حذف ردیف اعتباری متوقف شد.

وی ادامه داد: این در حالی است که از ابتدای سال 85 عملیات ساخت این بیمارستان در زمینی به مساحت 40 هزار مترمربع و با زیربنای هفت هزار و 777 مترمربع در دو طبقه دنبال شد.

رئیس شبکه بهداشت و درمان شهرستان پلدختر با بیان اینکه تا پایان سال 85 اعتباری بالغ بر 13 میلیارد و 302 میلیون ریال برای این پروژه هزینه شده است، خاطرنشان کرد: همچنین در سال 86 اعتباری بالغ بر 21 میلیارد ریال و در سال 87 اعتباری معادل 12 میلیارد ریال برای ساخت این پروژه تصویب شده است.

بابایی با اشاره به اینکه بیمارستان 64 تختخوابی پلدختر مراحل پایانی خود را می گذراند، ابراز امیدواری کرد که این بیمارستان اردیبهشت ماه امسال به بهره برداری برسد.

110 کیلومتر فاصله تا اولین مرکز استقرار متخصص ارتوپدی!

و اما خبرنگار مهر برای آگاهی از روند ارائه خدمات توسط بیمارستان امام خمینی (ره) پلدختر با رئیس این بیمارستان گفتگویی انجام داده است.

دکتر شاکرمی در این رابطه با اشاره به کمبودهای موجود در این بیمارستان، اظهار داشت: بیماران در شهرستان پلدختر به علت نبود ارتوپد در این بیمارستان ناچارند با پیمودن مسافت 110 کیلومتری برای درمان مشکلات خود به خرم آباد بروند.

وی هزینه ایاب و ذهاب، اتلاف وقت و مخاطرات جانی را از جمله تبعات اعزام بیماران به مرکز استان دانست و بیان داشت: بیمارستان 25 تختخوابی پلدختر یک بیمارستان نیست چرا که فضای استاندارد یک بیمارستان را ندارد.

بیمارستان پلدختر یک پایگاه اورژانس 115 بوده است!

رئیس بیمارستان 25 تختخوابی شهرستان پلدختر یادآور شد: این بیمارستان پیش از این پایگاه اورژانس 115 بوده که امروز تبدیل به بیمارستان شده است و چون از ابتدا کاربری بیمارستان نداشته است ما نیز قدرت مانور در این فضا را نداریم.

شاکرمی یادآور شد: کمبود فضا و جدا کردن تزریقات خواهران و برادران موجب شد تا درمانگاه تخصصی و محل پزشکان متخصص را در این بیمارستان تعطیل کنیم.

وی کمبود پزشک متخصص را از عمده ترین چالش های این بیمارستان 25 تختخوابی برشمرد و بر ضرورت رفع این مشکلات توسط متولیان امر تاکید کرد.

به هر حال به نظر می رسد وضعیت کمبودها در تنها بیمارستان شهرستان 80 هزار نفری پلدختر و چالش های موجود در این زمینه ضرورت تسریع در احداث بیمارستان 64 تختخوابی پلدختر را روشن تر کند.

از سوی دیگر روند فعلی حاکم بر حوزه بهداشت و درمان پلدختر با توجه به موقعیت استراتژیک این شهرستان در مسیر ترانزیت شمال به جنوب خطری بالقوه است که باید بیش از پیش مورد توجه مسئولان حوزه سلامت قرار گیرد.

کد خبر 1063442

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha