به گزارش خبرنگار مهر در آمل، حسین جوادی صبح چهارشنبه در جمع خبرنگاران گفت: از دو سال قبل مقدمات برای به ثبت رساندن مراسم سنتی و مذهبی ورف چال با برگزاری چندین جلسه با کارشناسان، شورای منطقه اسک لاریجان، مسئولین اداره کل و استانی برگزار شد و از سال گذشته نیز در جلسه شورای فرهنگ عمومی آمل مصوب شد.
وی افزود: پس از تصویب شورای فرهنگ عمومی آمل، طی مراحل اداری با اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی و میراث فرهنگی و گردشگری مازندران در رابطه با ثبت ملی این مراسم اقدامات لازم را انجام داده و اکنون منتظر مسئولان مربوطه کشوری برای اعلام این مراسم در فهرست آثار ملی کشور است.
وی ابراز امیدواری کرد: به زودی این خبر خوش به مردم آمل داده خواهد شد و این مراسم اصیل فرهنگی ثبت ملی خواهد شد که امیدوارم هرچه زودتر این اتفاق بیافتد.
رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی آمل در خصوص مراسم ورف چال نیز گفت: مراسم سنتی مذهبی ورف چال هرساله در اردیبهشت ماه در دامنه قله دماوند در منظقه اسک وش آمل برگزار میشود و جمعیت زیادی از مردم از سراسرکشور در این مراسم شرکت می کنند.
جوادی ادامه داد: مراسم آئینی سنتی ورف چال در مازندران، رسم ها و سنتهای آئینی زمینه ساز تحول هنری در جامعه در حال پویش است زیرا این رسوم و آئینها که سینه به سینه منتقل شده است، حامل تاریخ، اندیشه و آرزوهای دیرینه مردم است که نمایه رنج، کار، همیاری و پویایی است.
وی یادآور شد: از ویژگی مناطق شمالی ایران توجه به رسوم و آئین های کهن و برپایی آنها بر اساس گاه شماری گذشتگان است و حتی در بسیاری از روستاها و شهرهای مازندران رسم های قدیمی ایرانی قبل از اسلام حفظ شده است.
رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی آمل گفت: از آداب و رسوم مورد توجه مردم مازندران رسم تیرما، سیزده شو، جشن چهارشنبه سوری، نوروز خوانی، عید نوروز و تحویل سال نو، مراسم عاشورا، عزاداری و تعزیه خوانی و سایر مراسم ویژه مانند مراسم برف چال است.
جوادی خاطرنشان کرد: برف چال در گویش مازندرانی وَرفِ چال خوانده می شود به لحاظ واژه شناسی به معنای "گودال برف " است که در ایام قدیم از برف چال برای ذخیره و تأمین آب در فصل گرم سال استفاده می کردند.
وی گفت: ورف چال ریشه تاریخی ومذهبی دارد و پیشینه این مراسم به دوره آل بویه طبرستان باز می گردد .
نظر شما